24.08.2018By: Instrumentarium

90-vuotias tyylivaikuttaja Baddie Winkle: hyvä tyyli kuuluu kaikille


Baddie Winklestä tuli Instagramin tyylitähti 85-vuotiaana. Nyt hän levittää rohkeuden, omaperäisyyden ja sateenkaariväristen asujen ilosanomaa.Baddie Winkle
Milloin nainen on liian vanha pukeutuakseen napapaitaan, minimekkoon, pupulenkkareihin ja kimalleaurinkolaseihin? Ei ainakaan vielä 90-vuotiaana, jos tyylivaikuttaja Baddie Winkleltä kysytään. Hopeatukkainen Instagram-tähti ja silmälasifani juhli syntymäpäiviään heinäkuussa.

”Olemme täällä vain kerran. Siksi on tärkeää elää ja antaa elää,” Winkle kertoi dokumentaristi Danielle Levittille.

Winklen julkkisura alkoi yhdestä hassuttelukuvasta: Winkle kokeili tyttärentyttärensä Kennedyn sateenkaaripaitaa, kuluneita farkkusortseja ja teinien suosimia polvisukkia, ja tyttärentytär otti asusta kuvan. Hän latasi sen Twitteriin ja kuva alkoi levitä kulovalkean lailla. Winkle perusti oman Instagram-tilin, ja alkoi irrotella asujensa kanssa antaumuksella. Kuvat lateksimekkoihin ja sateenkaarihaalareihin pukeutuneesta, pastellisävyin meikatusta Winklestä keräävät satojatuhansia tykkäyksiä. Winklen tyylissä on aimo annos 1990-luvun klubityyliä, Pride-henkistä sateenkaarikuvastoa ja tietenkin yhdysvaltalaisteinien suosimia asuja. Winkle omistaa esimerkiksi samanlaisen neuleoloasun kuin Kardashianin perheen nuorimmainen Kylie Jenner.

”Minä pukeudun juuri niin kuin haluan. Muut ikäihmiset pukeutuvat vanhempaan tyyliin, mutta he sanovat minulle aina, että näytän söpöltä. Se on imartelevaa ja saa minut tuntemaan oloni söpöksi,” Winkle kertoo Dazed Digital -verkkosivun haastattelussa.

Baddie Winkle

Maailmanympärysmatkoja ja flirttailua

Viime vuosina muodin ja populaarikulttuurin huomio on kääntynyt ikääntyneisiin, harmaatukkaisiin tyylivaikuttajiin. Valtaosa heistä on muotialan ammattilaisia, joiden tyyli on sekoitus klassisia vaatekappaleita ja veistoksellisia asusteita. Baddie Winkle on oma lukunsa: hänen asunsa ovat hassuja, vähän kahjoja ja niiden kuvatekstit vitsikästä nuorisokieltä. Nimikin tarkoittaa suomeksi mitäkuinkin vinkkaavaa pahista. Työuransa Winkle on tehnyt perheensä maatilalla ja tehdastyöläisenä.

Baddie Winklellä on Instagramissa miljoonia seuraajia, mukaanluettuna Rihanna ja Miley Cyrus. Iso osa faneista kommentoi kuvien alle toivovansa olevan ikääntyneenä täsmälleen samanlainen nainen – tai ainakin yhtä vapaamielinen pukeutuja.

Baddie Winklen kaltaiselle julkkiselle on tilausta: hän murtaa sekä ikääntymiseen että pukeutumiseen liittyviä myyttejä. Hänestä on tullut gaalojen vakiovieras 85-vuotiaana, ja 89-vuotiaana hän lähti maailmanympärysmatkalle tyttärentyttärensä kanssa. Winkle myös haluaa näyttää viehättävältä ja seksikkäältäkin, mikä ei ole ikääntyneiden tyylissä mikään itsestäänselvyys. Instagram-tähti kampanjoi myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

”Se on MINUN elämäni, älä unohda sitä,” Winkle kirjoitti Instagramissaan kesäkuun lopussa. Kuvassa hänellä on yllään vaaleanpunainen röyhelökoristeinen mekko, vaaleanpunaiset Reebokin lenkkarit, sinilinssiset aurinkolasit ja kimallepäällysteinen kävelykeppi.

Se on hyvä muistutus ihan kaikenikäisille: elämästä on syytä nauttia, ja se koskee myös tyyliä.

Baddie Winkle

Baddie Winklen tyyliopit:

1. Ihminen ei ole koskaan liian vanha printti-t-paitoihin, minihameisiin ja uimapukuselfieihin.

2. Pukeudumme vain itseämme varten. Kun pukeutuu oman sydämensä mukaisesti, saattaa herättää hämmennystä. Se kannattaa kuitenkin jättää omaan arvoonsa.

3. Mustat muovikehykset tuovat sateenkaariväriseen asuun särmää ja ryhtiä. Aurinkolasit voivat puolestaan olla hurjemmat: värilliset linssit, strassikoristeet ja leikkisät muodot kruunaavat kesätyylin.

Kuvat: 

Lue myös:

> Oikea asu virittää täydelliseen töihinpaluuseen 

> Sara La Fountain löysi uusista kehyksistä itselleen uutta bisnessärmää