05.07.2016By: Instrumentarium

Aurinkolasimuotia julkkisten tyyliin


Still me -blogin Linda Koskinen teki kartoitusta tämän hetken seuratuimmista tyylijulkkiksista. Gigi Hadid, Amal Clooney, Rita Ora, Monacon prinsessa Charlene ja Olivia Palermo ovat kaikki aurinkolasimuodin edelläkävijöitä.

Sosiaalisen median superstara Gigi

Gigi Hadid on yksi tämän hetken suosituimmista malleista, joka esiintyy monien nimekkäiden muotibrändien kampanjoissa. Hänet voi parhaillaan nähdä luksusmerkki Louis Vuittonin sekä Versacen kampanjakasvona. Hadid on muuntautumiskykyinen kaunotar, jonka ura on ollut hyvässä nousujohteessa jo jonkin aikaa. Hänen Instagram-tilillään on lähes 20 miljoonaa seuraajaa, joten hänen roolinsa muodin suunnannäyttäjänä on ilmeinen.

Hadidin oma tyyli rikkoo hienosti arki- ja sporttimuodin rajoja. Usein hänet on nähtykin trendikkääseen bomber-takkiin ja tennareihin sonnustautuneena. Hadid on aurinkolasien suurkäyttäjä. Siinä missä Imelda Marcos koreili kenkärepertuaarillaan, niin Gigi hallitsee kisaa aurinkolasivalikoimallaan. Gigin pokatyyli on hyvin vaihteleva, mutta selkeimmät suosikit löytyvät sporttisten ja teknisten lasien joukosta sekä metallinhohtoisista plekseistä.

Gigi Hadid seen out in Soho on MAY 9, 2016 in New York

 

Ihmisoikeuksien puolestapuhuja

George Clooney on ollut David Beckhamin tavoin yksi julkkismaailman tavoitelluimmista poikamiehistä. Hän vetoaa karismaattisella charmillaan sekä nuorempaan että vanhempaan yleisöön. Vastikään Clooney avioitui menestyksekkään asianajaja ja ihmisoikeusaktivisti Amal Alamuddinin kanssa. Siitä lähtien media on seurannut kiihkeästi Amalin tekemisiä sekä esiintymistä julkisuudessa.

Amal on työurallaan hyvin ansioitunut, joten hänen tyylinsäkin on tuettava bisnesnaisen linjaa. Klassiset leikkaukset, laadukkaat materiaalit sekä minimalistisen hienostunut pukeutuminen ovat ominaista Amalille. Rouva Clooney luottaa valinnoissaan tyylipuhtaisiin ja laadukkaisiin merkkeihin. Hänen tyylilleen ominaiset aurinkolasit ovat niin ikään kasvoja kauniisti kehystäviä, moderneja, muttei liian trendikkäitä. Hän luottaa mustiin ja murrettuhin ruskeansävyisiin kehyksiin, jotka sopivat hänen klassiseen tyyliinsä.

C. International lawyer Amal Clooney ,wife of actor George Clooney leaves the National Press Club after a press conference with Laila Ali, wife of imprisoned former President of the Maldives Mohamed Nasheed April 30, 2015 in Washington, D.C. Photo By Olivier Douliery/ABACA

 

 

Pop-stara Rita Ora

Musiikkimaailman yksi seuratuimmista tähtösistä on Rita Ora. Juuriltaan Ora on Kosovon albaani, jonka perhe muutti Britteihin hänen nuoruusvuosinaan. Hänen musiikkinsa vetoaa erityisesti nuorempaan sukupolveen, joka kaipaa idoliltaan myös rohkeutta lavan ulkopuolella. Siksipä Ora tähdittääkin trendipalstoja uskaliaalla ja erikoisella tyylillään. Hänen hiusvärinsä ja lookkinsa vaihtuvat tiheään tahtiin, mutta aina entistä säväyttävämpään suuntaan.

Rita Ora on nähty julkisuudessa usein mitä erikoisimmissa virityksissä. Selkeää on, että tähden tyylin takana on laivue alansa ammattilaisia, jotka osaavat mainiosti tarttua sen hetkisiin trendeihin luoden kuitenkin omaleimaisen tyylin, joka pukee laulajaa. Oran aurinkolasivalinnat ovat nekin juuri siitä rohkeammasta päästä. Tämän kevään muodikkaimmat lasit, sellaiset joissa yhdistyy Guggenheim-rakennusten arkkitehtoniset linjat ja futuristinen maailma, ovat juurikin niitä Rita Ora -trendejä, joihin kuuluu tarttua. Oran valinnat korostavat usein kirkkaita värejä, metallinhohtoisia pintoja tai malliltaan erikoisia kehyksiä.

Rita Ora, New York Fashion Week, September 2015

Kuninkaallista tyyliä

Monacon hovi on tunnettu myrskyisistä ja dramaattisista suhdekiemuroista ja tapahtumista. Uuden sukupolven Monaco-tähtiin lukeutuu entinen huippu-urheilija Charlene Wittstock. Hän avioitui ruhtinas Albert II kanssa vuonna 2011. Pitkän huiskea kaunotar synnytti muutamaa vuotta myöhemmin hoviin kaksoset.

Mediassa ruhtinas esiintyy aina arvolleen ominaisella hienostuneella tyylillä. Charlenen lookki on klassisen moderni. Hän on ylväs kaunotar, joka luottaa mieluummin omaan viehätysvoimaansa kuin turhan prameisiin muotivirityksiin. Monacon eteläeurooppalainen ilmasto sallii kuitenkin leikittelyn esimerkiksi viimeisen muodin mukaisilla aurinkolaseilla. Monesti hänet on nähtykin yhdistävän klassisen asukokonaisuuden kaveriksi yllättävän näyttävät aurinkolasit.

811; Princess Charlene of Monaco attends the final match of the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament, on April 17, 2016 in Monaco. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

Muotivaikuttajien eliittiä

Olivia Palermo on jo pitkään lukeutunut muotimaailman seuratuimpiin tähtiin. Hänen tyylinsä on rohkea, mutta valtavirtaan vetoava. Olivia tuli tunnetuksi roolistaan amerikkalaisen The City -sarjan tähtenä viime vuosikymmenen lopussa. Monet seuraavat häntä sosiaalisessa mediassa, jossa kaunotar seikkailee seurapiiritilaisuuksissa ja muotinäytösten vieraana. Hänet on myös useasti kuvattu yhtä tyylikkään mallina työskentelevän aviomiehensä kanssa.

Olivia on ehtinyt tehdä jo monia yhteistyömallistoja tunnetuille merkeille.  Nuoresta iästään huolimatta Palermo on ehditty valita useasti maailman parhaiten pukeutuvien tähtien joukkoon. Olivia nähdään aina hienostuneen tyylikkäänä ja viimeisen päälle asustettuna, on hän sitten kaupungilla ulkoiluttamassa koiraansa tai poistumassa joogatunnilta. Olivian tyyliin kuuluu ikuisesti myös pieteetillä asukokonaisuuksiin sopivat aurinkolasit. Niitä hänellä näyttäisi olevan kymmenittäin, sillä hänet harvoin näkee samoissa laseissa.

Street Fashion - London Fashion Week S/S 2015 Pictured: Olivia Palermo

Kuvat: Lehtikuva