19.12.2017By: Instrumentarium

Beige on uusi musta: pariisilaismerkki Chloé tekee tyyliä herkällä kädellä


Pariisilaismerkki Chloé keksi, että muoti voi olla pehmeää, feminiinistä ja mukavaa – ja että luksus kuuluu nimenomaan arkeen. Samat periaatteet ohjaavat myös merkin kehysmallistojen muotoilua.

Egyptiläinen Gaby Aghion muutti Pariisiin 1950-luvun alussa, ja huomasi kaupungista puuttuvan jotakin olennaista: kauniita ja mutkattomia arkivaatteita oli vaikea löytää. Niinpä hän lainasi hyvän ystävänsä sointuvaa etunimeä, ja esitteli ensimmäisen vaatemallistonsa vuonna 1952. Chloé oli syntynyt.

Chloé-naisesta on tullut yksi tyylin myyteistä. Hän on kulturelli, vapaa ja mutkattoman tyylikäs.

Chloe_kevyetkehykset

Kevyt, keveämpi, Chloé

Gaby Aghion rakensi mallistonsa materiaalien ympärille. Hän suosi keveästi laskeutuvia kankaita, pitsikirjailuita ja pliseerauksia. Aghion yhdisti tyttömäistä keveyttä ja itsevarmoja, selkeitä linjoja. Merkin myöhemmät suunnittelijat, kuten Karl Lagerfeld, Stella McCartney ja Natacha Ramsay-Levi, ovat päivittäneet vuorollaan herkän tyylin uudelle vuosikymmenelle.

Kauden kehysmallistossa keveys näkyy läpikuultavina kehysmateriaaleina ja ilmavina yksityiskohtina: kullanhohtoisissa metallikehyksissä on linssin ja kehyksen väliin muotoiltu siro aukkodetalji.

Chloe_aavikkovarit

Egyptin hiekan sävyt

Yksi Chloén tavaramerkeistä on pehmeät puuterisävyt. Aghion inspiroitui Egyptin autiomaista, ja käytti asuissaan haaleita hiekansävyjä ja auringonlaskun roosaa. Merkin mallistot näyttävät kausi toisensa jälkeen, kuinka monivivahteisia värejä ruskea, beige ja valkoinen ovat.

Chloén kehysmallisto ammentaa herkullisista ruskeansävyistä. Pyöreälinjaiset muovikehykset on liukuvärjätty suklaanruskealla, maitokahvin sävyllä ja beigellä. Ne kehystävät kasvoja hienovaraisesti.

Chloe_toimisto

Erilainen toimistotyyli

Gaby Aghion oivalsi jo 1950-luvulla, että uranainen voi pukeutua kauniisti. 2010-luvulla merkin viesti on yhä ajankohtainen: röyhelöt ja liehuhelmat ovat täysin uskottavia myös toimistoasuissa, eikä tukkaakaan tarvitse vetää kiinni.

Chloé tekee klassisia kehysmalleja omalla otteellaan. Kulmikkaissa tummissa muovikehyksissä on kultasomisteet, clubmaster-tyyppiset lasit on sävytetty kullanhohtoiseksi ja pilottilasit muotoillaan ohuenohuesta metallista.

Chloén uutuudet ovat  pian saatavilla Instrun myymälöistä. Seuraa myös kehysuutisia Instrun Facebook-, Instagram– ja Youtube-kanavilla.