20.09.2017By: Instrumentarium

Calvin Klein: minimalismin mestarin tyylipuhtaat kehykset


Calvin Klein on tuonut muotiin minimalismin ja logomanian. Merkin kehysmallistossa nämä yhdistyvät saumattomasti. Yhdeksänkymmentäluvun kulttimerkki on jälleen voimissaan.

Ilman Calvin Kleinia yhdeksänkymmentäluku olisi näyttänyt varsin toisenlaiselta. Muotitalo nimittäin teki mustavalkoisesta, vähäeleisestä minimalismista vuosikymmenen ykköstyylin – ja toisaalta lietsoi logomaniaa CK-tuotteillaan. 1990-luvulla lanseerattiin myös merkin  silmälasi– ja aurinkolasimallistot, joiden minimalistisiin sankoihin upotettiin himottu CK-logo. Vuonna 2017 Calvin Klein on jälleen päivänpolttava nimi, sillä merkin johdossa aloitti rakastettu suunnittelija Raf Simons.

 

CalvinKlein_1

Silmälasit: minimalistin tärkein asuste

Calvin Kleinin suunnittelufilosofia tiivistyy kolmeen sanaan:  vähemmän on enemmän. Sama periaate näkyy myös merkin kehysmallistoissa. Yksi merkin kulmakivistä ovat ryhdikkäät, juuri sopivan paksut muovikehykset. Niiden koristeeksi riittää vähäeleinen CK-logo. Yksiväriset kulmikkaat kehykset antavat kasvoille särmää, mutta samalla ne sopivat kaikenlaisten asujen kanssa. Perinteisin värivaihtoehto on musta, mutta pehmeämpi tyyli syntyy ajankohtaisella läpikuultavalla, viininpunaisella tai petroolinsinisellä kehyksellä.

Minimalistin kehykset ovat läpikuultavat, viininpunaiset ja petroolinsiniset.

 

CalvinKlein_2

Sydän pehmeällä 1970-luvulla

Calvin Klein perusti nimeään kantavan muotitalon jo vuonna 1968, ja 1970-luvulla siitä tuli amerikkalaisen tyylin synonyymi. Klein kehitti klassisesta toimistotyylistä rennomman version: hän suunnitteli pehmeitä kynähameita, väljiä t-paitoja ja suoralinjaisia mekkoja, joiden yksityiskohdaksi riitti vyötäisille kiristetty nahka- tai kangasvyö. 1970-luku on yhä vahvasti läsnä merkin DNA:ssa sen silmälasimallistoja myöten. Niissä 1970-luku näkyy pyöreämpinä ja kookkaampina kehysmalleina sekä murrettuina värisävyinä. Ne sopivat kauniisti talvi-iholle ja pehmentävät kasvoja.

1970-luku lainaa kehyksiin eläinkuosin, murretut värit ja pyöreät isot linssit.

 

CalvinKlein_3

Särmikkäät klassikot

Calvin Klein yhdistää kekseliäästi laatikkomaisia muotoja ja siroja yksityiskohtia. Merkin tunnetuin luomus on ohutolkaiminen, suoralinjainen slip-mekko. 1990-luvulla sellaiseen pukeutuivat niin nuori Kate Moss kuin Gwyneth Paltrowkin.  Geometristen muotojen ja keveiden yksityiskohtien harmonia toistuu myös merkin kehyksissä. Paksu, näyttävä muovikehys saa kiinnostavan yksityiskohdan ohuesta metallisesta alareunasta. Se luo lasien muotoon kiehtovaa jännitettä. Samalla kokonaisilme muuttuu kevyemmäksi, jolloin se sopii myös sirommille kasvoille. Tähän tyyliin kuuluvat myös mukavat nenätyynyt.

Geometria ja herkkyys kohtaavat vaaleanpunaisissa, viininpunaisissa ja kultakoristeisissa kehyksissä.

Merkin uutuudet ovat pian saatavilla Instrumentarium myymälöistä. Seuraa myös kehysuutisia Instrun Facebook-, Instagram– ja Youtube-kanavilla.