07.11.2018By: Instrumentarium

Enni Koistinen kehysasiantuntijalla: 5 x superkehykset


Palkittu suunnittelija ja Musla.fi-sivustosta tuttu Enni Koistinen on huipputyylikäs silmälasien käyttäjä. Hän suuntaa uusien kehysten perässä Instruun, jossa kehysasiantuntija auttaa häntä löytämään yhdet naurattavan hyvät kehykset ja täydelliset pilottilasit.

Enni Koistinen ja Fleyen pilottikehys

”Sain silmälasit pari-kolme vuotta sitten. Minulle se oli iloinen uutinen, sillä ajattelin, että vihdoin voin olla kuin Elton John: erilaiset lasit joka päivä!” Enni Koistinen kertoo innostuneeseen ja humoristiseen tapaansa.

Tähän mennessä Ennillä on ollut käytössään kahdet kehykset, toiset kilpikonnakuosiset ja toiset ohuet metallisankaiset, joiden esikuva oli kukapas muukaan kuin Hugh Grantin hahmo Notting Hillissä.

”Kahdet ensimmäiset lasini olivat tosi turvallisia valintoja, jotka sopivat kaiken kanssa. Nyt se ajatus tuntuu tosi tylsältä,” Enni arvioi.

Enni Koistinen ja Voguen kulmikkaat kehykset

Instrun kehysasiantuntija Heidi Myllyoja auttaa Enniä löytämään kehykset, joissa on sopivasti luonnetta ja särmää.

Sovitukseen valitaan Chloén sirot pilottikehykset, Fleyen valkoiset pilottikehykset, Lightflyn hengettömät kehykset, Kalevala Korun miesten malliston pyöreät muovikehykset ja Voguen kulmikkaat kehykset. Eri kehysvaihtoehdot korostavat eri puolia Ennin kasvoissa, tyylissä ja persoonallisuudessa.

”Ennille sopii todella hyvin pyöreät kehykset ja tuplasilta,” Heidi ihastelee.

Tyylikästä kyytiä ennakkoluuloille

Kehysasiantuntija nitistää pikavauhtia kaksi Ennin kehyksiin liittyvää ennakkoluuloa: pyöreäkasvoiset voivat hyvinkin käyttää pyöreitä kehyksiä ja leveiden kehysten perässä ei ole pakko suunnata miesten osastolle.

Ensimmäisen ennakkoluulon osoittavat vääräksi Kalevala Korun muovikehykset, jotka sopivat täydellisesti. Ne tuovat tyyliin klassisen designer-vivahteen ja aavistuksen leikkisyyttä. Kun Enni asettaa kehykset kasvoilleen ensi kertaa, ilmoille purskahtaa riemukas nauru.

Enni Koistinen ja Kalevalan pyöreä kehys

”Ilo on aina hyvä merkki, ja kertoo lasien olevan itselle hyvin sopivat. Nämä olivat juuri se villi kortti, jota Ennille haettiinkin,” kehysasiantuntija sanoo.

”Kun muutos on suuri, on reaktiokin aika vahva. Silloin kannattaa sovitella ja totutella uuteen erikoiseen tyyliin rauhassa,” Enni vinkkaa.

Toisen ennakkoluulon puolestaan kumoavat Chloén sirot pilottikehykset, jotka asettuvat kasvoille kauniisti. Näissä kehyksissä asiantuntija suosittaa Ennille kullansävyä, joka täsmäisi täydellisesti Ennin lämpimään ihonsävyyn. Enni kuitenkin valitsee hopeisen metallin, joka miellyttää enemmän hänen omaa esteettistä silmäänsä.

”Oma fiilis on kehysvalinnoissa se kaikkein tärkein. Siksi asiantuntijankin neuvot voi jättää joskus noudattamatta,” Heidi hymyilee.

Enni Koistinen ja Chloen pilottikehys

Kehykset tyylin mukaan

”Tulevaisuudessa voin valita kehykset yhä vahvemmin päivän tyylin ja fiiliksen mukaan,” Enni iloitsee. Silloin kehyksillä voi tarpeen mukaan rauhoittaa tai elävöittää asukokonaisuutta, tai korostaa tyylin nostalgisia vivahteita.

Esimerkiksi Voguen kulmikkaat kehykset viimeistelevät 1970-luvun henkisen asun täydellisesti hippivuosikymmenelle. Hengettömät kehykset puolestaan viittaavat 1990-luvulle.

Enni Koistinen ja hengettömät kehykset

”Hengettömät tekevät vuosien hiljaiselon jälkeen paluuta. Ne ovat keveät ja mukavat, eivätkä ne näy valokuvissa”, Heidi vinkkaa.

Enni ihastuu pyöreään hengettömään malliin, mutta tällä kertaa voiton vievät pyöreät muovikehykset ja ne sirot pilottilasit. Kun design-maailman Elton John täydentää lasivalikoimaansa seuraavan kerran, saattaa hyvinkin olla hengettömien vuoro.

Lisää kauden upeita uutuuskehyksiä instru.fi. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrumentariumin myymälöistä.


Lue myös:

Sara La Fountain kehysostoksilla

Sofia Ruutu kehysostoksilla