14.06.2016By: Instrumentarium

Gucci: kaunista kaaosta


Gucci tunnettiin joskus lähinnä nykiläisten hienostorouvien brändinä. Nyt se tuulettaa muotimaailmaa pysäyttävillä väri- ja kuosiyhdistelmillään ja silmälaseilla, jotka tekevät kenestä tahansa fashionistan. 

Gucci on kulkenut läpi pitkän tien nahkatuotemyymälästä yhdeksi maailman tunnetuimmista muotibrändeistä. Italialainen kauppias Guccio Gucci perusti brändin Firenzessä jo vuonna 1921. Menestyksen salaisuus oli jo silloin se, että tuotteita ostettiin vain tunnetuilta laatutekijöiltä. Guccin nousu muotimaailman jaetulle valtaistuimelle tapahtui viimeistään 1990-luvun puolivälissä, kun Tom Ford nimitettiin taiteelliseksi johtajaksi.

 

Gucci, Milan Fashion Week Spring/Summer 2016

 

Gucci, Milan Fashion Week Spring/Summer 2016

Kaaoksesta kaunista sekä catwalkeilla että kaduilla

Viime vuodet Gucci on ihastuttanut muotimaailmaa värien ja kuosien mielikuvituksellisella estetiikalla Alessandro Michelen johtamana. Aikaisemmin urallaan Fendillä vaikuttaneen suunnittelijan näkemyksessä katutyylit kohtaavat renessanssin. Brändin näytöksissä catwalkit täyttyvät kapinallisista prinsessoista, jotka ovat varastaneet isoäitinsä vaatteet. Michelen mukaan muotia ei tule ottaa liian vakavasti.

Uusimmissa mallistoissa on useita tasoja, joista ehkä selkeimmin nousee esille 1970-luku. Värikäs vuosikymmen näkyy catwalkeilla myös silmälaseissa, jotka ovat häpeilemättä palanneet televisioruudun muotoon ja -kokoon.

Kontrastit toimivat tyyliasioissa

Guccin näytöksistä tutut kontrastit toimivat myös käytännössä. Katutyyleissä high end fashion kohtaa sympaattisen mummelimaisuuden. Perinteinen Gucci-laukkukuosi muuttuu pompöösistä tyylikkääksi pehmeiden pintojen kanssa. Myös nilkkasukat ja kullanväriset korkkarit ovat ihana pari.

Gucci katumuoti

Naisten ja miesten muotinäytökset yhdistyvät

Gucci on viime vuosina tuulettanut runwayperinteitä laajemminkin ilmoittamalla yhdistävänsä naisten ja miesten perinteisesti erillään pidetyt muotinäytökset 2017. Miesten muotinäytökset ovat olleet tavanomaisesti tammikuussa ja heinäkuussa, kun taas naisten vaatemallistot esitellään perinteisesti muotiviikkojen aikaan helmi-maaliskuussa ja syyskuussa. Samaan ovat päätyneet useat muutkin brändit, kuten Vetements ja Tom Ford. Murroksen takana on käytännöllisyyden lisäksi se, että miesten ja naisten muoti tulee lähemmäksi toisiaan. Pukeutumiskäytännöt muuttuvat, mutta estetiikka pysyy.

Lisää Guccia TrendWalkin Pinterestissä.

Kuvat: Shutterstock