24.05.2018By: Instrumentarium

Guccin kolmet kasvot: hittimerkin uutuuskehykset inspiroivat kolmeen eri tyyliin


Guccin kesän uutuuskehys yhdistää kullanhohtoista metallia, kaarevia muotoja ja kookkaat, 1970-lukua henkivät linssit. Vähäeleinen kehys houkuttelee Gucci-henkiseen stailausleikkiin.

Nyky-Gucci tunnetaan runsaista kuoseista ja leikkisistä stailauksista. Merkin ytimessä on kuitenkin myös hillittyjä tyyliklassikoita ja sensuelleja siluetteja. Mikä on sinun Gucci-tyylisi?

Gucci kuosi ja meteriaalikokeilu

1. Kesä-Gucci: Kuosikokeilun mestariluokka

Kolmen Gucci-vuotensa aikana Alessandro Michele on tehnyt meistä kaikista vähän hulluja. Hänen näytösasunsa yhdistävät pitsiä, kirjailuja, pantterikuosia, röyhelöitä, rusetteja, tupsuja, hapsuja, hohdetta, neulepintaa ja jättikokoisia silmälaseja sellaisella ilolla ja energialla, että hillittykin pukeutuja inspiroituu.

Kuosihulluttelu antaa ideoita kesäpukeutumiseen: Mitä jos t-paidan kanssa pukisin spagettiolkaimisen paljettimekon simppelien sortsien sijaan? Voisiko kukkamekon lämmikkeeksi ottaa villatakin sijasta ison urheilupusakan? Voisiko sandaalien kanssa pukea kimallesukat? Vaihtoehtoisesti muuten simppelin asun voi viimeistellä päähän solmittavalla silkkihuivilla, jonka solmu on tänä kesänä hippihenkisesti niskassa.

Gucci päiväasu 60-luku

2. Päivä-Gucci: Porvariston hillitty charmi

Merkin perustaja Guccio Gucci aloitti uransa Savoy-hotellin portieerina, missä hän ihastui varakkaiden matkailijoiden kauniisiin nahkalaukkuihin. Hän palasi kotikaupunkiinsa Firenzeen, ja perusti oman nahkatavaramyymälän. Sen hyllyt notkuivat hyvin tehdyistä matkalaukuista, käsilaukuista, käsineistä, kengistä ja vöistä.

1960-luvulla Guccista tuli Jackie O:n luottomerkki. Klassisesta Gucci-tyylistä voi hakea ryhtiä omaan kesätyyliin. Siihen kuuluvat esimerkiksi A-linjainen minihame, sen sisään pujotettu väljä kauluspaita, loaferit, litteä olalle pujotettava nahkalaukku ja suuret aurinkolasit.

Gucci iltapuku

3. Ilta-Gucci: Sensuelli älykkötyyli

Tom Ford ja Frida Giannini tekivät suunnittelijakausillaan Guccista varsin vetävän. Giannini suunnitteli pitkiä vartalonmyötäisiä iltapukuja, samettisia kietaisumekkoja ja läpikuultavia harsopaitoja. Asuissa oli syvään uurretut kaula-aukot ja halkioita, mutta vastapainona myös pitkiä hihoja ja helmoja.

Sirot suurilinssiset lasit ja pitkänlinjainen, naisellinen mekko ovat nappiyhdistelmä loppukesän iltahäihin tai muihin kesän iltajuhliin. Vältät ylipukeutuneen olon, kun yhdistät asuun ovaalinmuotoiset kengänkärjet ja jätät muut asusteet korurasiaan.

Uusia näkökulmia Gucci-tyyliin tarjoaa myös #25WaysToGucci-kampanja, jossa merkin muusat esittelevät omat tulkintansa merkin asuista. Kuvat löytyvät hashtagilla Instagramista.

 

Lue myös: Tommy Hilfigerin täydelliset aurinkolasit kolmeen lomatyyliin

Artikkelin kehykset ovat saatavissa Instrumentariumin myymälöistä. Lisää tyyli-inspiraatiota saat seuraamalla Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.