01.09.2016By: Instrumentarium

Haluatko Chloë Sevignyn tyylitajun? 3 vinkkiä


Näyttelijä ja muotivaikuttaja Chloë Sevigny tunnetaan ehkä hieman vinksahtaneista roolihahmoistaan valkokankaalla ja televisiossa sekä  pettämättömästä tyylitajustaan. Kaikkien it girlsien äiti rakastaa muotia ja muoti rakastaa häntä. 

Chloë Sevigny tuli julkisuuteen 90-luvun Kids-kulttielokuvan myötä. Sen jälkeen hänet on nähty lukuisissa isommissa ja pienemmissä tuotannoissa American Psychosta Boys Don’t Cry:hin. Uusimpina Bloodline ja Hit and Miss -televisiosarjat. Sevigny on ansioitunut lisäksi mallina ja vaatesuunnittelijana.

Sevignyn muotiura lähti käyntiin 90-luvun New Yorkista, jossa persoonallinen tyylitaju huomattiin heti. The New Yorker -lehti nimesi hänet vaatimattomasti: ”The coolest girl in the world”. Sevigny on toiminut lisäksi Miu Miu ja Chloé -brändien kampanjakasvona ja suunnitellut oman vaatemalliston Opening Ceremonylle.

Sevigny siis tosiaan taitaa tietää, mikä on coolia. Hän on sanonut, että ”viileyteen” liittyy olennaisena osana mystiikka ja pieni matalan profiilin pitäminen – ettei kerrota ja näytetä ihan kaikkea itsestään. Hän edustaa siis jotain aivan muuta kuin tämän hetken seuratuimmat fashionistat, joiden jokainen toimenpide julkaistaan somekanavissa. Instagramiinkin Sevigny liittyi vasta PR-konsulttinsa pitkän suostuttelun jälkeen.

Sevignyn tyylissä viehättää ristiriitaisuus. Hän on samaa aikaan katu-uskottava skeittityttö ja glamour-kuningatar. Poikatyttömäisyys kohtaa äärimmäisen naiseuden. Tässä kolme vinkkiä siihen, miten Chloë Sevigny oikein tekee sen.

Chloe_Sevigny_3

VINKKI 1. Sekoita pakkaa ja tuo persoonaasi esille. Jos olet vähän poikatyttö, anna sen näkyä. Jos olet vähän maalaismimmi, anna sen näkyä. Juhli sitä kuka olet ja tee tyylistäsi omaleimainen.

Chloe_Sevigny_1

VINKKI 2. Tiedä värisi. Selvitä, mitkä ovat luottovärisi: mistä väreistä tulee paras fiilis ja mitkä korostavat hyviä puoliasi? Välillä on tietenkin hyvä irrotella muillakin väreillä, mutta valitse vakiovarusteisiin oikeat sävyt.

Chloe_Sevigny_2

VINKKI 3. Ole rohkea. Jos joskus mietit onko jokin asu liian överi, on vastaus melkein aina: EI OLE. Seuratuimpia fashionistoja yhdistää se, että he rohkenevat rakastaa muotia täysin rinnoin.

 

Lue myös juttu syksyn ajankohtaisimmista asusteista.

Kuvat: Shutterstock