10.08.2018By: Instrumentarium

Hiusmalli ja silmälasit: huippukampaajan vinkit auttavat yhdistämään kehykset ja kampauksen


Mitkä kehykset sopivat parhaiten sinun hiuksillesi? Kuinka hiukset vaikuttavat kehysvalintoihin? Tyylijohtaja Sedin Klapuh vastaa.

silmälasit ja kampaus

Olipa kysymys ajankohtaisista kampaustrendeistä tai itselle parhaiten sopivasta ajattomasta kampausmallista, Sedin Klapuh tietää vastaukset. Arvostetun Q-hair-kampaamoketjun tyylijohtaja Sedin Klapuh tuntee trendit ja kasvojenmuodot kuin omat taskunsa – minkä lisäksi hän on vankkumaton silmälasifani. Siksi kysyimme häneltä tärkeimmät neuvot hiusten ja kehysten yhdistämiseen.

”Hiusten ja lasien tulee tietenkin olla sopusoinnussa. Siinä taas on monta kikkaa, millä sen saa onnistumaan,” Klapuh sanoo.

Tärkein perussääntö on oman tyylin tunteminen. Kokeileva edelläkävijä voi hakea hiusten ja kehysten yhdistelmältä dramaattistakin efektiä. Jos oma tyyli on klassisempi, hiusten ja kehysten tulee ennen kaikkea tasapainottaa toisiaan. Tässä jutussa keskitymme jälkimmäisiin neuvoihin, ja annamme parhaat vinkit graafiselle kampaukselle, erilaisille otsahiuksille ja vahvojen kehysten ystävälle.

graafinen kampaus ja silmälasit

1. Graafinen kampaus ja pyöreät kehykset

Tasapaino syntyy siitä, että hiukset ja kehykset eivät ole aivan samasta maailmasta. Jos kampaus on graafinen – niin kuin suomalaisilla usein on – kehyksissä on hyvä olla pehmeitä ja pyöreitä muotoja. Siisti poikatukka, terävä polkka tai sileä olkamittaan leikattu tukka on parhaimmillaan pyöreiden tai alareunasta pyöristettyjen kehysten kanssa. Vahvat tummat muovikehykset tai ylöspäin kaartuvat kissalasit voivat tehdä kokonaisuudesta liian kovan.

kiharat hiukset ja silmälasit

2. Taipuisa tukka ja särmemmät kehykset

Kiharat hiukset ja boheemit liehukampaukset saavat tasapainoa hieman vahvemmista kehyksistä. Kookkaat 1980-luvulle viittaavat pilottimaiset lasit toimivat erinomaisesti pitkän tukan kanssa. Kissalasit puolestaan sopivat erinomaisesti taipuisan polkkamitan ja lyhyiden hiusten kanssa. Vahva kehys tuo pehmeään kampaustyyliin hieman tervetullutta särmää.

silmälasit ja otsatukka

3. Otsatukan oikea mitta

Ylipitkä otsatukka kaipaa parikseen isot kehykset, jolloin kasvoille tulee kaksi tasavahvaa elementtiä. Sivuotsis puolestaan näyttää erityisen hyvältä hieman ylöspäin kaartuvien kissalasien kanssa: kehyksen ylöspäin suuntaava linja tasapainottaa otsatukan alaspäin kaartavaa mallia. Kulmakarvojen yläpuolelle jäävä otsatukka puolestaan sopii helposti monenlaisten kehysten kanssa. Suoralinjaisen otsatukan kanssa erinomainen vaihtoehto on alareunasta pyöreä kehysmalli, joka tasoittaa hiusten graafista linjaa. Kissamaiset lasit voivat tehdä kokonaisuudesta hyvin retrohenkisen. Jättilasit puolestaan näyttävät lyhyemmän otsatukan kanssa helposti turhankin isoilta – jollei tyyliin tarkoituksellisesti tavoitella mittasuhteiden leikkiä.

trendilasit ja kampaus

4. Trendilasit ja sileämpi kampaus

1990-luku tekee isosti tuloaan silmälasi- ja aurinkolasimuodissa. Muotijulkkikset ovat yhdistäneet pienen kehyksen suoristettuihin hiuksiin tai sileäksi kammattuun niskanutturaan. Kokonaisuus on hyvin näyttävä, mutta se on nousevien trendien kohdalla väistämätöntä. Pienikokoiset linssit näyttävät kasvoilla aina totuttua pienemmältä, ja edelläkävijä voikin korostaa kehysten pienuutta lisäämällä hiuksiin volyymiä. Muut voivat antaa trendin hautua vielä muutamia vuosia!

Klapuhin viimeinen neuvo sopii kaikenlaisille hiuksille:

”Jos hiustyyli muuttuu merkittävästi, on hyvä uusia myös lasit. Muutenkin kehyksiä voisi rohkeasti vaihtaa nykyistä useammin – muuten voi jäädä jumiin vanhaan tyyliin, vaikka uusi voi antaa paljon enemmän. Itse olen kehyshullu, minulla on niitä ehkä kymmenen paria!” Klapuh nauraa.

Lue myös:

Lisää liksaa, stressitön arki ja loputon lomatunnelma – oikea asu virittää täydelliseen töihinpaluuseen

Etsitkö uutta luottokehystä? 3 x uusi suosikki silmälasityylin päivitykseen

Guccin kolmet kasvot: hittimerkin uutuuskehykset inspiroivat kolmeen eri tyyliin


Kaikki kauden kehysmallit hintoineen löydät www.instru.fi. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrun 
myymälöistä.

Lisää inspiraatiota löydät Instrun FacebookistaInstagramista ja Youtubesta.