18.05.2017By: Instrumentarium

Idolsia juontava Anni Hautala kehysasiantuntijalla: ”Kokeile rohkeasti väriä”


Idolsin uusi juontaja Anni Hautala nauttii kauniista vaatteista. Aikaiset herätykset Radio Suomi Popin Aamulypsy -ohjelman juontamista varten kuitenkin karsivat arkityyliä. Ylle sujahtaa useimmiten mukavat verkkarit ja pehmoinen neule.

Annin ensimmäiset ja ainoat silmälasit vievät takaisin lukioaikoihin: ”Kehysvalintaan vaikutti silloin enemmänkin muodikkuus kuin näönkorjaus. Pokat olivat mustat ja kuusikulmaiset, nykyisin ajateltuna ihan kamalat. Silloin muodissa olivat myös värilliset piilolinssit, jotka itselläni löytyi turkooseina”, Hautala kertoo.

Nyt haussa ovat Annin ensimmäiset silmälasit sitten lukiovuosien. Kulmikkuuden sijaan haussa ovat tämän hetken ykköskehykset: pyöreät silmälasit. Kehysvalinnassa Annia on ohjeistamassa kehysasiantuntija Jähja Bapiiri.

Sovittele rohkeasti erimuotoisia kehyksiä

Anni_Hautala_2

Anni_Hautala_1

”Pyöreä kehys sopii Annin kasvonpiirteisiin todella hyvin. Se on kulmikasta kehystä pehmeämpi valinta. Pyöreässä kehyksessä saa olla mukana imartelevaa kissamaisuutta. Sanotaan, että kulmikkaille kasvoille sopivat parhaiten pyöreät kehykset. Linja on hyvä, mutta kaavoihin ei kannata kangistua. Kasvojen muoto on vain yksi kehysvalintaan vaikuttava osa. Kannatan rohkeaa sovittelua kehyksiä valittaessa”, kehysasiantuntija Bapiiri neuvoo.

Istuvatko lasit kuin nenä päähän?

Anni_Hautala_3

”Tarkistan ensimmäisenä kehyksen istuvuuden nenällä. Jokaisen nenä on hieman erimuotoinen. Suosittelen erityisesti naisille kehyksiä, joissa on säädettävät tyynyt. Tyynyt vievät kehystä kauemmaksi kasvoista, jolloin esimerkiksi ripset eivät ota kiinni linsseihin. Muovisista kehyksistä useimmiten puuttuu tyynyt ja niiden on istuttava täydellisesti kantajalleen. Käyttömukavuus on myös tärkeää. Diorin kehys näyttää paksulta, mutta tuntuu yllättävän kevyeltä päässä”, kehysasiantuntija Bapiiri kertoo.

Anna värien villitä

Anni_Hautala_4

”Näyttävien lasien etsijän kannattaa harkita värikkäitä kehyksiä. Nämä Guessin punaiset kehykset sopivat erityisesti tummatukkaisille ja -silmäisille. On myös värejä, jotka saattavat olla perinteisessä mielessä poikkeavia, mutta luovat silti luonnollisen ilmeen. Esimerkiksi sähkön sininen sopii monelle. Se tummentaa ilmettä, mutta ei ole yhtä kova, kuin musta. Kokeile siis ennakkoluulottomasti värejä! Saatat löytää yllättävänkin kivoja kehyksiä”, kehysasiantuntija vinkkaa.

Vangitse katseet yksityiskohdilla

Anni_Hautala_5

Diorin aurinkolasit ovat klassiset ja modernit samaan aikaan. Mustan ja kullan yhdistelmä ei petä koskaan. Kehysten juju löytyy sen alaosasta. Linssin alla on tyhjää tilaa ja vasta sen jälkeen tulee ohut metalliosuus. Yksityiskohta ja muovin sekä metallin luoma kontrasti tekevät aurinkolaseista näyttävät”, Bapiiri kertoo.

Mitä mieltä Anni Hautala oli kehysasiantuntijan valinnoista?

”Pyöreät kehykset tuntuivat kaikkein eniten omilta. Valitsin Diorin aurinkolasit ja silmälasit puhtaasti parhaimman istuvuuden perusteella. Molemmat olivat yksinkertaisen kauniit ja klassisen tyylikkäät. Lasien monikäyttöisyys on tärkeää. Itse en olisi välttämättä kokeillut värikkäitä kehyksiä, mutta ne osoittautuivat hienoiksi. Kuitenkin kymmenen vuoden jälkeen ensimmäisiä laseja ostaessa tuntui helpommalta valita rauhallisemmat kehykset. Odotan innolla, miten silmälasit muokkaavat tyyliäni. Ehkä ne tekevät arkisesta ilmeestäni skarpimman”, Hautala pohtii.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Saara Majanne