30.05.2017By: Instrumentarium

Janita Autio silmälasikaupoilla: ”Jos minulla ei olisi silmälaseja, ei olisi minuakaan”


Valokuvaaja ja somekuningatar Janita Autio valloittaa rohkean värikkäällä ja kimaltavalla tyylillään. Nyt kiikarissa ovat uudet silmälasit tuttujen pilottien rinnalle. Nähdäänkö Janita tulevaisuudessa kissakehyksissä vai valikoituvatko nenälle kevyet metallikehykset?

Janita Aution pilottilasit ovat muokanneet hänen tyyliään enemmän, kuin uskoisi: ”Vielä kaksi vuotta sitten omistin kasan persoonallisia vaatteita, mutta en uskaltanut käyttää niitä. Asennemuutos lähti pilottilasien hankkimisesta. Uskaltauduttuani käyttämään näyttäviä laseja, rohkaistuin pukemaan päälleni myös piilossa olleet vaatteeni. Jos minulla ei olisi silmälaseja, ei olisi minuakaan”, Autio kertoo.

Näyttävyydestä ja tyylistä ei karsittu tälläkään kertaa. Janitan uusiksi silmälaseiksi valikoituivat Ray-Banin pyöreät kehykset ja Enzzon metallikehykset. Aurinkolaseiksi valikoituivat Diorin makea peilimalli. Instrumentariumin kehysasiantuntija kertoo, miten Janitan kehykset valikoituivat.

Janita_Autio_2

Janita_Autio_3

Koko ennen kaikkea

”Lähden ensin hahmottamaan kehyksen kokoa. Liian pieni ja kapea kehys tekee kasvoista suuremman näköiset. Pyöreät kehykset olivat ykkösenä Janitan toivelistalla. Ray-Banin mattamustien kehysten malli on selkeä ja koko juuri oikea. Musta väri tuo kontrastia ja tekee ilmeestä pirteän. Enzzon metallinen kehys puolestaan on ihanan kevyt. Malleista löytyy myös trendikäs Double bridge eli kaksoisnenäsilta”, kehysasiantuntija kertoo.

JanitaAutio_15

Katseenvangitsijoita metsästämässä

”Janitan ovaaleille kasvoille sopivat hienosti erikoiset kehysmallit. Tavanomaiset ja huomaamattomat kehykset jätimme suosiolla hyllyyn. Max Maran sivuilta levenevä, perhosmainen kehysmalli on hauska ja näyttävä. Useimmiten kehykset eivät näytä seinällä oikein miltään. Sovittaessa saattaa yllättyä, kun oudolta tuntuneet kehykset sopivatkin päähän kuin nakutettu”, kehysasiantuntija vinkkaa.

JanitaAutio_3-2

Kissamaisuutta kaikille kasvoille

”Pyöreän kehyksen etsijän kannattaa kokeilla myös kissamaisia laseja. Fendin Color block –kehykset yhdistelevät värien lisäksi rohkeasti muovia ja metallia. Hauskana yksityiskohtana aisan metalliruoto on jätetty näkymään muovin sisältä. Pyöreille kasvoille suosittelen Fendin kulmikkaampaa kissamaista kehystä. Pieni graafisuus kehyksessä tasapainottaa kasvoja”, kehysasiantuntija neuvoo. ”

JanitaAutio_8

Ruutujen rajaukset tuovat kehykset esiin

”Fendin Fendi You -aurinkolasit ovat hauskan sarjakuvamaiset. Kehyksiä ja linssejä rajaava ohut tummempi yksityiskohta korostaa kehyksen muotoa. Aurinkolasit eivät saa olla ylimääräisen näköiset kasvoilla ja niiden on sovittava kasvojen lisäksi myös asuun. Malli ei ole helpoin valinta, mutta Janita pystyy tämän kantamaan”.

 

JanitaAutio_4

Peili antaa tyylin ja parhaan suojan

”Aurinkolasit ovat kuin taideteoksia. Joskus erikoisuus syö myös kehysten muokattavuutta. Diorin Sideral-aurinkolaseja ei saa vahvuuksilla, eikä niiden aisoja voi säätää. Näitä laseja ei kuitenkaan ole tehty lenkkipolulle, vaan osaksi näyttävää tyyliä. Kehysten peililinssi puolestaan on kaikkein käytännöllisin. Vaikka se on tosi trendikäs, suojaa se myös parhaiten auringonvalolta”, kertoo kehysasiantuntija.

Kehysasiantuntijan valitsemat silmälasit ja aurinkolasit ovat kaikki herkullisia. Mutta miten Janita päätyi valintaansa?

Janita_Autio_1

”Löysimme paljon hienoja kehysmalleja, joten valinta oli hankala. Kissamaiset ja perhosmaiset kehykset yllättivät ja sopivat hyvin kasvoilleni. Pyöreät kehykset sopivat lopulta paremmin tyyliini. Aurinkolasien välillä valinta oli erittäin vaikea. Rakastan vaaleanpunaista, joten Diorin ja Fendin aurinkolasit puhuttelivat molemmat minua. Valitsin Diorin aurinkolasit, koska uskon niiden yhdistyvän helpommin vaatteisiini ” Janita pohtii.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Saara Majanne