31.08.2017By: Instrumentarium

Jekku Berglundin viisi tyyliteesiä: ”En omista neuleita tai kireitä kauluspaitoja”


Radiokanava Loopin toimittaja ja someguru Jekku Berglund ei ota vastaan pukeutumisvinkkejä kritisoijiltaan. Persoonallinen tyylitaituri on löytänyt oman juttunsa, joka ei sisällä yhtäkään neuletta tai kireää kauluspaitaa.

JekkuBerglund_1

Pukeutuminen on nautinto

”Tyylini on yksinkertaistunut viime aikoina. Monimutkainen kikkailu on väistynyt rauhallisemman ja simppelimmän tyylin edeltä. Leikkasin tukkani lyhyeksi ja luovuin tekoripsistä ja –kynsistä. Tällä hetkellä on menossa selkeä hupparikausi. Yhdistän hupparin trikoisiin ja maihareihin silloin, kun mikään muu ei tunnu hyvältä. Ennen mietin asukokonaisuuksia hölmöyteen asti ja otin paineita super hienon outfitin löytymisestä. Kaikki nautinto pukeutumisesta unohtui. Nykyisin pukeutuminen on enemmän itseilmaisun keino. Enää ei ole aikaa jäädä jahkailemaan päällepantavia. Pitää osata luottaa omaan intuitioon.”

Asuni heijastavat koko elämääni

”Teen jatkuvasti pientä taustatutkimusta trendeistä ja uutuuksista. Eniten inspiroivat kuitenkin omat elämänvaiheet, ihmiset ja fiilikset. Pukeutumiseni heijastaa koko elämääni. Kun olen onnistunut esimerkiksi töissä, inspiroidun pukeutumisestani eniten. Joskus visio saattaa välähtää aivan yllättäen. Idea Emma Gaala -asuuni heräsi juuri, kun olin itse menossa nukkumaan. Näin mielessäni tekstiprintillä koristellun valkoisen jakkupuvun. Otin yhteyttä Aito Studiosin Eetuun, joka toteutti asun oman ideani pohjalta Mustalla kirjoitetuista teksteistä suurin osa on Rihannan biisien sanoituksista ja punaisella on kirjoitettu sekaan erilaisia voimasanoja. Takki on gaalan jälkeen vaihtunut arkisuosikikseni.”

 

JekkuBerglund_5

Peittäminen on seksikästä

”Olen aina ollut kokeilija ja käyttänyt paljon myös miesten vaatteita. En ole koskaan ajatellut, etteivät naiset voisi pukeutua miesten vaatteisiin ja miehet naisten. Tyylini on aiempaa enemmän unisex. Ennen pidennyksillä jatketut kiharat hiukset ja paljastavat vaatteet merkitsivät minulle naisellista tyyliä. Tajusin, että naisellisuus syntyy enemmänkin omasta asenteesta. Ollakseen seksikäs ei tarvitse olla paljas. Liputan enemmän hyvän meiningin, kuin photoshopatun täydellisyyden puolesta. Silotellut Instagram-feedit ovat tietenkin uskomattoman kauniita ja niihin on helppo samaistua. Omalla Instagram-tililläni haluan näyttää enemmän luonnetta ja erikoisuuksia. Tykkään olla esikuva niille, jotka eivät halua lähteä mukaan massoihin.”

JekkuBerglund_4

Ylistä sitä, mitä oikeasti olet

”Gaalat ovat asujeni leikkikenttä. Niissä pääsen näyttämään jotain uutta ja tuomaan esiin merkkejä, joita muut eivät vielä välttämättä tiedä. Iltapukuni tekee aina luottosuunnittelijani Mert Otsamo. En halua olla kaavoihin kangistunut, mutta toimivasta jutusta en suostu luopumaan. Gaala-asujen onnistuminen perustuu yhteistyöhön ja suunnittelijan kanssa synkkaamiseen. Mert ymmärtää minua täydellisesti ja on tarpeeksi rohkea. Haluan korostaa niin hyviä, kuin huonojakin puoliani. Vaikka minulta löytyy leveät hartiat, tekee Mert pukuihini aina olkatoppaukset, jotta ne näyttävät vielä suuremmilta. Aikaisemmin inhosin sitä, kun joku kutsui minua näyttäväksi naiseksi ja yritin piilottaa hartiani. On kuitenkin mahdotonta, että minusta koskaan tulisi hentoa ballerinaa. Parempi ylistää rohkeasti sitä, kuka on.”

JekkuBerglund_3

Pysy uskollisena omalle itsellesi

”En usko koskaan oppivani perinteisen naisellista arkipukeutumista. Vaatekaapistani puuttuu kokonaan esimerkiksi neuleet ja kauluspaidat. Oma siisti asuni koostuu miesten t-paidasta, bleiseristä, trikoista ja buutseista. Jos yritän pukeutua konservatiivisesti, en saa itsestäni mitään irti. Nykyään olen uskollinen omille ajatuksilleni. En ajattele voinko vai enkö voi pukeutua johonkin. Tärkeään työtapaamiseen astelen trikoissa ja hupparissa. Hieman alipukeutuneena saan ensin arvostelevia katseita, mutta lopulta yleisö huomaa, että osaankin hommani asusta huolimatta. Tämä on tyylini. En suostu muuttumaan muiden mieliksi.”

 

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Saara Majanne