19.10.2017By: Instrumentarium

Jenni Alexandrova kehyskaupoilla: On hienoa viedä ajatuksia uusille urille!


Uutta iltapäiväohjelmaa Radio Aallolla juontava Jenni Alexandrova kuvailee itseään mukavuudenhaluiseksi esteetikoksi, joka pukeutuu aina korkoihin, mutta ei halua vaatteidensa kiristävän. Silmälasit ovat olennainen osa Jennin tyyliä ja niiden merkitys arjessa on suuri.

JA_12

”Olin kolmannella luokalla kun sain ensimmäiset lasini. Käytännössä silmälasit ovat se ensimmäinen asia, jota kohti aamuisin kurkotan jo ennen kuin sammutan herätyskellon” hän nauraa.

”Olen suuren perheen lapsi, joka on jostain syystä ainoana perinyt vanhemmilta vahvan likinäön. Radiotyössä käytän usein piilolinssejä, koska pidän jatkuvasti kuulokkeita korvilla. Silmälaseja käytänkin etenkin viikonloppuisin sekä silloin kun haluan terästää vähän väsynyttä ulkonäköä tai tuoda asuun ilmettä persoonallisilla kehyksillä. Myös talvella käytän enemmän silmälaseja kuin kesällä”, Jenni kertoo.

Jennillä on toiveena löytää uudet silmälasit, jotka tuovat vastapainoa ja vaihtelua hänen tämänhetkisille eleettömille mustille kehyksilleen. Uusien silmälasien lisäksi Jenni tarvitsee aurinkolasit vahvuuksilla.

Aurinkolasien suhteen Jenni kertoo olevansa suurkuluttaja: ”Olen aurinkolasifriikki, niitä ei koskaan voi olla liikaa! Minulla on aurinkolaseja sekä voimakkuuksilla että ilman. Revittelen mielelläni erilaisilla kehyksillä, minulla on niitä useita pareja ja vaihtelen niitä asun mukaan. Aurinkolasit ovat loistava keino muuttaa ulkonäköä ja tuoda lisää persoonallisuutta tyyliin”

Instrumentariumin optikko ja kehysasiantuntija Leea Hotti opastaa Jenniä uusien kehysten valinnassa.

JA_4

Rutiinien rikkominen uudistaa ilmettä

Ensimmäiseksi Instrun kehysasiantuntija Leea Hotti valitsee Jennille sovitettavaksi Ray-Banin kevyet, metallisankaiset lasit.Jenni kertoi, että hän on aikaisemmin suosinut paksusankaisia simälaseja. Lähdinkin tietoisesti hakemaan Jennille uutta, kevyempää kehysilmettä. Jennille sopivat todella hyvin vaaleat ja lämpimät sävyt kehyksissä. Ray-Banin lasien juju on erikoisessa, hieman ruusukultaan taittavassa vaaleanruskeassa värissä, joka istuu Jennin värimaailmaan täydellisesti. Lisäksi kehysten tuplasilta on edelleen ajankohtainen trendi kehysmuotoilussa”.

JA_5

Värimaailmalla voi leikitellä

”Valkoinen väri on hyvin spesiaali ja se saattaa olla monen kasvoille ja värimaailmaan haastava sävy. Jennillä on hyvä, lämminsävyinen iho, johon näiden Fleyen kehysten valkoinen sopii täydellisesti. Ilmeestä tulee raikas ja valkoinen väri tuo persoonallisuutta tyyliin. Lisäksi kehys korostaa kauniisti silmien vihreää väriä. Kun persoonalliset kehykset istuvat jollekin näin hyvin, niitä on ilo suositella”, kehysasiantuntija Hotti sanoo.

JA_10-2

Istuvuus on lasivalinnassa tärkeintä

”Kehysten valinnassa istuvuus nenälle on tärkeimpiä tekijöitä. Jennillä on korkeat poskipäät ja hänen kasvoilleen sopivat parhaiten kehykset, joita voidaan nostaa irti poskipäiltä nenätyynyjen avulla. Nämä Ray-Banin kehykset ovat siinä mielessä harvinaiset muovikehyksiksi, että niissä on nenätyynyt, joilla istuvuutta voidaan säätää. Kirkas muovikehys on tämän hetken trendi, kehyksissä on raamikas muoto, mutta läpinäkyvyys tekee kokonaisuudesta kevyen”, Leea Hotti kuvailee.
”Myös tyynyttömiin laseihin on mahdollista teettää muoviset tyynypalat, jotka nostavat laseja kevyesti irti poskista”.

 

JA_9-2

Ryhdikkään ja kevyen yhdistely lisää persoonallisuutta kehyksiin

Leea Hotti kertoo, että pyöreähkö kehysmalli on nyt pinnalla.
”Jennin kasvot ovat ovaalin malliset  ja hänelle sopivat hyvin monenlaiset kehysmallit, sekä kulmikkaat että pyöreät, mutta pyöreähkö malli on tällä hetkellä ajankohtainen ja raikas. Jennin värimaailmaan sopivat erinomaisesti myös ruskean eri sävyt kehyksissä. Michael Korsin kehysten ruskea yläreuna pirtää hyvän, ryhdikkään linjan kasvoille samalla kun kehyksen alaosa pysyy kevyenä.”

JA_15

Aurinkolaiseilla voi lisätä räväkkyyttä tyyliin

”Jenni kertoo revittelevänsä aurinkolaseilla. Stella McCartneyn aurinkolasien juju on näyttävä ja persoonallinen vaalea kilpikonnakuosi, joka sopii Jennin värimaailmaan erittäin hyvin”, Hotti kertoo.
”Yläreunassa kulkeva kultainen ketju tuo räväkkyyttä kehyksiin. Malli on klassinen ja kookas, vähän 60-lukua henkivä. Isohko lasimalli on ollut pitkään pinnalla, aurinkolaseissa saakin myös suojaavuuden takia olla kokoa.”

JA_17

Erilaisten muotojen yhdistely on mielenkiintoista

Pradan ruskeasävyisissä aurinkolaseissa on pyöreä muoto, jota rikkoo vähän kulmikas, kissamainen nousu kulmia kohti. Muodossa on sekä kulmikkuutta että pyöreyttä, jotka kummatkin muotoina sopivat Jennille”, Leea Hotti kuvailee.
”Kehysten ruskea väri ja linssin lämmin kultaan taittava sävy on raikas ja hyvin Jennille sopiva yhdistelmä”.

JA_16-2

Klassikko saa särmää peilipinnasta

Saint Laurentin kehysten malli on klassinen, mutta peilipintainen linssi rikkoo perinteikyyttä ja tuo kehyksiin ripauksen modernia vivahdetta. Jenni aikoo tilata aurinkolaseihin linssit vahvuuksilla. Kun linssit valmistetaan tilauksesta, niihin voi valita muun muassa kultaan, hopeaan ja siniseen taittavan peilipinnan. Lisäksi pinnan viimeistelyyn voi vaikuttaa muun muassa säätämällä peilipinnan heijastavuutta”, Hotti kertoo.

Jennin suosikeiksi valikoituivat lopulta Ray-Banin läpikuultavat, pilottimallista muotokieleensä inspiraatiota saaneet kehykset, Michael Korsin 50-lukua henkivät kehykset ja Saint Laurentin peilipintaiset mustasankaiset aurinkolasit.  ”Oli mahtava kokemus antaa asiantuntijan suositella minulle sopivia laseja. En ole koskaan ymmärtänyt käyttää kehyskaupoilla hyväkseni asiantuntijan osaamista näin laajasti. Oli hauska huomata miten Leea vei ajatuksiani uusille urille. Olen perinteisesti ostanut jykeviä ja paksuja kehyksiä ja nyt sovitin tyylistäni poiketen enemmän kevyitä ja ilmavia malleja” Jenni kertoo.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

 

Kuvat: Saara Majanne