28.09.2016By: Instrumentarium

Katsaus Lontoon katumuotiin by Kira Kosonen


TrendWalk vietti viime viikon Lontoon ja Milanon muotiviikoilla. Lontoossa mukanamme oli bloggaaja Kira Kosonen. Tässä hänen asiantunteva tyyliraporttinsa suoraan muotiviikkojen ytimestä eli Lontoon Sohosta.

katumuoti_4

Vaikka olin ennakoinut, että Lontoon muotiviikoilla voisin nähdä myös aika räväkkäitä tyylejä, niin olin silti yllättynyt, miten paljon nämä muotiviikot poikkesivatkaan esimerkiksi Pohjoismaiden klassisen minimalistisesta hengestä. Mustaa ei näkynyt juuri lainkaan ja eri materiaalien sekä kuosien yhdisteleminen oli äärimmäisen suosittua. Todella näyttävää ja massasta erottuvaa meininkiä kaikin puolin!

Olin ennakoinut, että isoimpina trendeinä katutyyleissä näkyisi sametti, metallinhohtoiset kankaat, denim sekä erikoiset lahkeet ja hihat. Näistä melkein kaikki osui kohdalleen, mutta farkkutyylit jäivät kyllä uupumaan, vaikka juuri niitä olin Pohjoismaiden muotiviikoilla nähnyt ehkä eniten pari viikkoa aikaisemmin. Lontoossa sen sijaan hulluteltiin aivan täysillä kaikilla upeilla metallikankailla, liituraidoilla sekä sametilla. Myös over size -trendi oli täällä todella isossa roolissa, joka näkyi varsinkin takeissa ja paidoissa. Tämä trendi on äärimmäisen helppo ottaa haltuun meillä täällä Suomessa! Kääriytyy vaan mahdollisimman isoon ja muhkeaan neuleeseen ja takkiin. Mukavaa, käytännöllistä ja muodikasta. Isojen neuleiden pariksi kannattaa kuitenkin yhdistää kireät housut tai hame, ettei koko vaikutelma ole liian pussimainen.

 

katumuoti_1

Isoimpana asiana omalla himotuslistallani on nyt samettiset nilkkurit. Ne antavat ihanaa kontrastia ja pehmeyttä esimeriksi nahkahousuille ja –legginseille, jotka ovat syystalven eniten käytettyjä vaatekappaleitani. Ylläolevista tyyleistä lempparini onkin juuri räväkkä nahkatakki, kauluspaita, nahkahousut ja samettiset nilkkurit kokonaisuus. Aivan ihana yhdistelmä, joka inspiroi ainakin minua suuresti.

 

katumuoti_5

katumuoti_2

katumuoti_6

katumuoti_3

katumuoti_7

katumuoti_9

 Oli ihan mielettömän upeata päästä kokemaan ensimmäistä kertaa Lontoon energinen ja menevä tunnelma muotiviikoilla, joten suuri kiitos Instrulle ja TrendWalkille kutsusta. Lähden kanssanne kuvaamaan katutyylejä minne tahansa milloin tahansa.

Ensi kertaan!

katumuoti_8

Yllä olevat kuvat ovat Ashish-brändin näytöksestä.

Teksti ja kuvat: Kira Kosonen