04.05.2017By: Instrumentarium

Katso Anitan hieno muodonmuutos: päivä filmitähtenä


Instrumentariumin ja Trendwalkin makeover-arvonnan voittivat Anita ja Anna. Anitalle tehtiin ajankohtainen tyyli uudella kampauksella, hyvin istuvilla silmälaseilla, juuri hänelle sopivalla meikillä ja monikäyttöisellä asulla.

Pyysimme Instrun somessa ihmisiä kertomaan mikä on heidän tyylipulmansa. Vastaajien kesken arvottiin kaksi kokonaisvaltaista makeoveria. Toisen voitti helsinkiläinen Anita, jonka tyylipulma liittyi hänen rutinoituneeseen meikkaustapaansa ja hiuksiin, joiden muoto oli jäänyt kasvattamisprosessin jalkoihin.

Anita_ennen

Anita kuvailee tyyliään rennoksi, huolettomaksi ja mukavaksi. Yksi syy hakea mukaan, oli toive muuttaa tyyliä naisellisemmaksi aikuisen naisen tyyliksi. Anita halusi myös nähdä, miten ammattilainen loihtisi hänestä esiin hänen parhaat puolensa.

– Olin vähän ehkä kyllästynyt tyyliini, joka oli pysynyt samana jo pitkään. Kun on 30 vuotta meikannut  samalla tavalla, oli ihana nähdä miten ammattilainen meikkaa minut, Anita kertoo.

Miten Anitan makeover tehtiin?

Muodonmuutos_anita_1

Pienillä muutoksilla voi saada paljon aikaan

-Minulla on hiustenkasvatusprosessi kesken ja siksi tukkani ei ole ollut kovin edustavassa kunnossa. Väri oli hailakka ja malli haastava, Anita kuvailee.

Hiukset sävytettiinkin astetta kylmemmäksi ja niitä kirkastettiin vaaleilla raidoilla. Lisäksi sivuilta lyhennettiin pituutta tuomaan klassista muotoa kampaukseen, joka viimeisteltiin tarrarullilla.

– Tuntui, että heräsin eloon, kun hiukseni laitettiin näin huikean hienoksi. Tekee mieli näyttää kaikille, miten ihanat hiukset minulla nyt on. Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan, kun on ammattilaiset asialla, Anita kertoo.

Anitan upeat korkeat poskipäät huomioitiin kehysvalinnoissa. Kun kehyksen linja lähtee nousemaan poskipään korkeimmalta kohdalta, saadaan hienosti korostettua kasvojen ilmettä. Hänelle valittiin Fendin läpikuultava kukkakuvioinen kehys, jossa on värikkäät yksityiskohdat. Silmälasit ovat yhtä aikaa raikkaat ja kevyet, mutta silti persoonalliset. Erikoisemmat kehykset toimivat hienosti juuri hillityn kokomustan asun kanssa.

– Sitä jotenkin jämähtää sinne nuoruuteen kauneusihanteissaan, ja siksi oli ihanaa, että minulle stailattiin aikuisen naisen silmälasit. Kehykset kruunasivat tyylin tehden siitä arvokkaan ja aikuisen naisen tyylin, Anita sanoo.

Muodonmuutos_anita_2

Meikissä kiinnitettiin erityishuomiota Anitan silmien esiin tuomiseen. Kevyt rajaus nostaa katsetta tekemättä lookista liian puunatun näköisen.

-Tuntui, että meikkaaja ja kampaaja todellisesti löysivät minut. Olen meikannut samalla tavalla viimeiset 30 vuotta ja halusin oppia meikkaamaan kunnolla. Tässä meikissä oloni oli kuin filmitähdellä, elegantilla glamourkuningattarella, Anita hehkuttaa.

Silmälaseissa on tärkeää, että ne ovat kasvojen suhteen juuri oikean kokoiset. Liian kapea kehys saa kasvot näyttämään pyöreiltä, kun taas liian leveä saattaa piilottaa poskipäät.

Anitalle valittiin toisiksi silmälaseiksi Instrun niin ikään Fendin kehykset. Taas oli tärkeä korostaa poskipäitä ja nostaa katsetta.

Muodonmuutos_anita_3

Aurinkolaseiksi Anitalle valittiin Diorin Sideral -aurinkolasit. Heleän roosa metallin väri tuo heleyttä myös kasvoille ja luo kuulaan ja eteerisen kokonaisvaikutelman. Peilipinta ja tyylikäs futuristinen keveys ovat juuri nyt todella ajankohtaiset.

-Aurinkolasit ovat todella upeat. Tulee sellainen Catherine Deneuve -fiilis. Voin kuvitella itseni Nizzan rantabulevardille avoautoon. Tyylistä puuttuvat vain huivi ja nahkakäsineet. Tämä oli päiväni filmitähtenä, Anita kertoo.

Katso video Anitan päivästä!

Katso myös Annan makeover.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

Tyyli: Milla Muurimäki

Kuvat: Justus Järnefelt

Vaatteet: Stockmann