06.04.2017By: Instrumentarium

Katso upea muodonmuutos: Annasta tuli Amélie


Instrumentariumin ja Trendwalkin makeover-arvonnan voitti helsinkiläinen kahden lapsen äiti Anna. Hänelle tehtiin ajankohtainen tyyli uudella kampauksella, hyvin istuvilla silmälaseilla, juuri hänelle sopivalla meikillä ja omannäköisillä vaatteilla.

Helsinkiläisen Annan tyylipulma liittyi ajan puutteeseen. Kahden lapsen äiti oli viettänyt viimeiset kolme vuotta kotiäitinä eikä kodin ja perheen pyörityksen ohessa ole aina aikaa saatika mahdollisuutta pohtia omaa tyyliään.

– Olen äitiyslomalla, ja kahden pienen lapsen kanssa kotona ollessa tulee omaan ulkonäköön kiinnitettyä usein vähän huomiota. Törmätessäni Instagramissa arvontaan, ajattelin että olisipa ihana saada hetki itselle. Oli todellista hemmottelua kotiäidille, kun ammattilaiset puunaisivat minut edustuskuntoon. Uusille laseille ja aurinkolaseille oli myös todellinen tarve, Anna kertoo.

Anna_ennen

Anna kuvailee tyyliään klassiseksi farkkutyyliksi, jossa musta on väri on pääosassa ja kampaus rento.

–  Valitettavan usein, kun haluan pukeutua astetta siistimmin, tulen valinneeksi kokomustaa. Meikissä pitäydyn usein juhlatilanteessakin hyvin neutraalilla linjalla. Arkikampaukseni on rento. Minulla on oman värinen kerrostettu polkka, jossa on usein vain wash and go -tyyppinen kampaus, jonka tyyny on yöllä loihtinut minulle. Silmälasini ovat aika turvalliset: tummanpunaiset suorakulmion muotoiset kehykset, Anna kuvailee.

Mitä sitten tehtiin? 

Muodonmuutos_anna_2

Panosta kampaukseen

Annalle leikattiin hänen korkeita poskipäitään korostava klassinen polkkatukka, joka värjätiin Annan ihon väriin käyvällä tumman ruskealla sävyllä.

– Näin hyvin leikattuja hiuksia minulla ei ole koskaan ollut. Itselleni ei olisi tullut mieleenikään leikata tällaista hieman Amélie-henkistä kampausta, mutta olen siihen oikein tyytyväinen. Hiuksissani on lisäksi todella kaunis, astetta tummempi väri, Anna sanoo.

Hänelle valittiin Ray-Banin pyöreät Clubround-silmälasit, joissa voimakas ylälinja yhdistettynä kepeään, metalliseen alareunaan tekevät raikkaan vaikutelman. Kehyksen hopea väri tuo lisäksi valoa kasvoille.

– Silmälasien kehykset ovat todella kauniit. Jollain tapaa oikein naiselliset. Näitäkään en itse olisi osannut poimia hyllystä. Koen kehysten valinnan vaikeaksi, joten olikin melkoista luksusta, että joku muu on valitsemassa niitä kanssani, Anna kertoo.

Muodonmuutos_anna_1

Anna on klassinen pukeutuja, joten vaatteiksi hänelle valittiin kuulas sinikukallinen pitkähihainenmekko ja hyvin leikattu valkoinen kauluspaita.

– Uudessa asussani tunnen itseni todellakin naiseksi. Mekko on aivan ihana. Sen röyhelöiset hihat ja kukkakuosi tuovat sopivasti jujua asuun. Pidin myös upeista korkokengistä, jotka kruunaavat ultranaisellisen olon asussa, hän kertoo.

Annalla on ovaalin muotoiset kasvot, joihin ajankohtaiset Ray-Banin Round Metal -aurinkolasit sopivat loistavasti. Vahvan otsatukan ja graafisen polkan kanssa pyöreä kehys luo kasvoille tasapainoisemman vaikutelman verrattuna suoralinjaisempaan kehykseen. Kasvojen painopiste siirtyy näin alemmas kasvojen yläosasta.

Muodonmuutos_anna_3

Klassinen asu + särmät lasit =täydellinen liitto

Ray-Banin Double Bridge -silmälasien vaalea väri mahdollistaa esimerkiksi erilaisilla huulipunasävyjen korostumisen. Kehyksen vaalea sävy tuo myös silmät hyvin esiin kehysten takaa. Vaalean värinen, nude-kehys antaa tilaa silmälasien muodolla leikittelylle. Double Bridge -kehyksessä on näyttävänä yksityiskohtana tuplanenäsilta. Näyttävyydestään huolimatta silmälasit eivät vie liikaa huomiota pois kasvonpiirteiltä. 

– Tyyli on ihana, pidän siitä todella! Tummia huulia en ole vielä itse kokeillut tehdä, mutta seuraavia juhlia odotellessa.

Katso video Annan päivästä!

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

Tyyli: Milla Muurimäki

Kuvat: Justus Järnefelt

Vaatteet: Stockmann