30.01.2019By: Instrumentarium

Kehykset ja kulmakarvat – näin löydät kasvoillesi täydellisen tasapainon


Haaveiletko täydellisestä silmälasityylistä? Silloin huomio kannattaa kiinnittää myös kulmakarvoihin – niin laseja valitessa kuin arkimeikissäkin. Keräsimme parhaat asiantuntijavinkit kulmakarvojen ja kehysten stailaukseen.

Kulmakarvat ovat viime vuosien suurin kauneustrendi ja hyvästä syystä: ne korostavat jokaisen kasvojen persoonallista kauneutta. Silmälasien käyttäjille kulmakarvat ovat erityisen tärkeät. Kun kulmakarvat ja kehysmalli sopivat hyvin yhteen, lopputuloksena on sykähdyttävän tyylikäs kokonaisuus. Kulmakarvaoppaamme johdattaa löytämään sopivat kehykset sinun kulmakarvoillesi parhaiden asiantuntijavinkkien avulla.

1. Hennot kulmakarvat

Kehysvalinnan ykkösohje on helppo muistaa: kehyksen tulee jättää kulmakarvat näkyviin. Hyvin vahvan oman tyylin omaava pukeutuja voi piilottaa kulmat kehyksellä tyylikeinona, mutta useimpien kasvoille tasapainoisempi vaihtoehto on valita omaa kulmalinjaa myötäilevä kehys.

Hennot kulmat ja kehykset

Hennot, vaaleat kulmakarvat ovat mainio pari silmälasikehyksille, sillä ne eivät kilpaile huomiosta vahvojenkaan kehysten kanssa. Niinpä hentokulmainen voi poimia kehyshyllystä kissamaisesti ylöspäin kaartuvat muovikehykset, jotka tuovat kasvoille hieman ryhtiä näyttämättä kuitenkaan turhan teräviltä. Hyviä vaihtoehtoja ovat ruskeat tai beiget sävyt, jos ihon ja hiusten väritys on vaalea. Toinen nappivalinta hentokulmaiselle on pyöreälinjaiset kilpikonnakehykset. Nämä sopivat erityisen hyvin, jos kulmat ovat linjaltaan kaartuvat.

2. Tuuheat kulmakarvat

Cara Delevignen ja Kaia Gerberin kaltaiset huippumallit ovat tehneet tuuheista, ylöspäin kammatuista kulmakarvoista mitä himoituimman kauneuslookin, ja tuuheiden kulmien kantajat voivatkin pitää itseään geeniloton voittajina. Tällä hetkellä tuuheat kulmat on ajankohtaisinta sukia hieman sirommiksi karvojen kasvusuuntaan, mutta pinsetit kannattaa yhä pitää kaukana omasta kauniista kulmalinjasta.

Tuuheat kulmat ja kehykset

 

Vahvat kulmakarvat näyttävät parhailta vähäeleisten ja pienten kehysten seurana, sillä tukeviin kehyksiin yhdistettynä kokonaisuudesta voi helposti tulla liian raskas. Tuuheakulmaisen kannattaakin kokeilla ohuesta metallista taivutettuja pilottilaseja tai kulmikkaita, ysärityyliin nenälle laskeutuvia metallikehyksiä. Mainio vaihtoehto ovat myös matalat muovikehykset, jolloin kulmien ja kehyksen yläreunan väliin jää sopivasti tilaa. Tämän tyylin voi bongata esimerkiksi Gigi Hadidilta.

3. Kapeat kulmakarvat

Viime vuosina ohuita ja vaaleita kulmakarvoja on tuuhennettu, mikroblaidattu, varjostettu ja piirretty, jotta ne näyttäisivät trendikkäiltä jättikulmilta. Ysärityylin paluu on kuitenkin nostanut myös sirot kulmat jälleen niille kuuluvaan arvoon. Jos kulmat ovat luonnostaan kapeat, on paras kauneusvinkki korostaa ja vahvistaa niiden luonnollista muotoa.

Kapeat kulmat ja kehykset

 

Kapeat kulmat sopivat nekin hyvin monenlaisten kehysten pariksi, sillä ne eivät hallitse kasvoja liiaksi. Erityisen hyvin kapeiden kulmien kantajalle sopivat kulmikkaat graafikkokehykset tai hyvin ajankohtaiset vaaleat pyöristetyt muovikehykset. Kulmikkaat, jykevät kehykset tekevät ilmeestä hyvin skarpin ja bisneshenkisen. Vaaleat pyöristetyt muovikehykset puolestaan pehmentävät terävää kulmalinjaa, ja tuovat kasvoille herkkyyttä ja lämpöä. Kehysintoilija voi hankkia molemmat!

Lue myös:

Helpot meikkivinkit silmälaseille

Kirsi Alm-Siiran hurmaavat lasivalinnat