16.03.2017By: Instrumentarium

Kehysasiantuntijan neuvot Kiira Korvelle: ”Älä noudata sääntöjä orjallisesti”


Tanssii tähtien kanssa –ohjelman tuomari, luistelija Kiira Korpi viettää kiireistä elämää New Yorkissa ja luottaa tyylissään matkalaukkuun mahtuviin luottokamoihin. Nyt kiikarissa ovat Kiiran ensimmäiset silmälasit ja uudet aurinkolasit ensi kesälle. Instrumentariumin optikko ja kehysasiantuntija Sami Varila valitsi Kiiralle parhaat kehykset ja Trendwalk pääsi mukaan makutuomariksi.

Mutta miten valitaan juuri ne oikeat pokat? Seuraavassa Varilan valinnat Kiiralle, sekä vinkkejä kehysvalintaan:


Kiira_StellaMcCartney

Kehysasiantuntijan kommentti: ”Lähdin ensimmäisenä hahmottamaan kehyksen kokoa. Kiiran kasvot ovat kapeat ja se rajaa pois tietyt kehykset. Kehys ei saa olla liian suuri eikä liian pieni. On olemassa tietynlaisia ohjeita siitä, millaiset kehykset sopivat millekin kasvojen muodolle, mutta niitä ei pidä noudattaa orjallisesti. Aina löytyy poikkeuksia, jotka rikkovat kaavan. Stella McCartneyn laatikkomaiset kehykset toimivat Kiiran kasvoilla, vaikka ovatkin todella voimakkaat. Kehykset ovat oikea valinta, jos etsii näyttäviä laseja”.

 

Kehysasiantuntijan kommentti: ”Havannan ruskeat kehykset ovat varma valinta Kiiran ihonsävyyn. Sävy on helppo ja klassinen eikä se sido vaatteiden väriä. Kiiran iho on erittäin hyvä, jolloin kehyksissä voi olla erilaisempiakin sävyjä, kuten pastelleja ja vaaleita sävyjä. On tärkeää kiinnittää huomiota ihon pigmenttiin kehyksiä valitessa. Nämä Guccin kehykset ovat hieman kissamaiset. Muodon noustessa aavistuksen ylöspäin kohottaa se kasvojen ilmettä ja tekee pirteän vaikutelman.”

 

 

Kehysasiantuntijan kommentti: ”Kevyempiä kehyksiä etsiessä suosittelen kokeilemaan metallisankaisia kehyksiä. Metallikehykset ovat myös huomaamattomammat. Jos haluaa kehyksen näkyvän, kannattaa valita muovinen kehys. Tämä Enzzon kehys on kuitenkin kaikkea muuta, kuin mauton ja hajuton metallikehys. Se on ihanan pirtsakka, raikas ja kehyksen sininen yksityiskohta sopii hyvin Kiiran silmien väriin. Samalla kehys on hyvin klassinen, eikä siihen välttämättä kyllästy vuosienkaan jälkeen, jos vahvuuksia ei tarvitse muuttaa.”

 

 

Kehysasiantuntijan kommentti: ”Näissä Diorin aurinkolaseissa on klassisia piirteitä, mutta ne ovat kuitenkin täysin tätä päivää. Aurinkolaseissa toimii hieman erikoisemmatkin kehysmuodot. Jos kehykset olisivat silmälasit, saattaisi kehysten kääntyminen alaspäin tehdä väsyneen ilmeen. Kiira on harvinaistapaus, jolle sopii kehys kuin kehys. Osalle ihmisistä kehysten etsiminen saattaa olla jopa vuoden projekti, jollekin löydetään kehykset heti ensimmäisellä kokeilulla.”

 

Kiira_RayBan

 

Kehysasiantuntijan kommentti: ”Kaikilla pitäisi olla yhdet pilotit. Ray-Banin pilottilasien malli on ollut aina sama ja tulee varmasti aina olemaan sama. Linssien värit kuitenkin päivittyvät trendien tahdissa. Viime vuosina peililinssit ovat tulleet isosti aurinkolasimuotiin. Tänä kesänä on värillisten ja liukuvärillisten linssien aika tehdä uutta tuloaan. Nenä ja posket ovat kasvojen kriittisimmät kohdat kehyksiä valittaessa. Posket eivät saa ottaa kiinni laseihin ja kehyksien pitää tuntua mukavalta nenällä. ”

Kiira valitsi lopulta laseikseen klassiset Guccit ja särmikkäät Enzzot ja aurinkolaseiksi näyttävät Diorit:

Kiira: ”Nämä ovat ihka ensimmäiset silmälasini ja siksi onkin mahtavaa, että kehysasiantuntija oli paikalla auttamassa. Olisi ollut vaikeaa katsella kehyksiä itsenäisesti. Valitsin Guccin silmälasit, sillä ne olivat ihanan kevyet ja tuovat silmät esiin. Tykästyin niihin heti ensimmäisenä. Myös Stella McCartneyn vahvat kehykset yllättivät. Pidin niistä, sillä ne ovat selkeät ja niissä on kiva kultainen yksityiskohta, joka tuo ilmeeseen naisellisen vaikutelman. Taidan kuitenkin jättää vahvemmat kehykset kanssatuomari Jorma Uotiselle.

Aurinkolaseista valitsin Diorin peililinssiset aurinkolasit. Aluksi pelkäsin aurinkolasien hieman alaspäin kaartuvan muodon tekevän ilmeestä väsyneen ja korostavan alaspäin kääntyviä silmiäni. Malli ei kuitenkaan häirinnyt, vaan aurinkolaseista tulee todella cool fiilis”.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Saara Majanne