21.02.2018By: Instrumentarium

Kevään ja kesän trendikatsaus: kehysmuoti tuo kasvoille kirkkautta, värejä ja nostalgista tyyliä


Kevään kehysmuoti houkuttelee löytämään uuden lempivärin, hyppäämään aikakoneeseen ja ihastumaan läpikuultavan muovin maagiseen kirkkauteen.

 

kehystrendit2018-lapikuultava

Kirkas, kirkkaampi, läpinäkyvä

Kevään mallistot todistavat, että muovi on luksusmateriaali. Burberry on muotoillut läpikuultavasta muovista ikonisia päällystakkejaan ja Chanel tarjoilee läpinäkyviä käsilaukkuja, saappaita, hattuja ja käsineitä. Kirkas, kevyesti sävytetty tai kirjailtu muovipinta heijastelee kauniisti valoa ja tuo jokaisen yksityiskohdan näkyviin: saumat ja niitit muuttuvat koristeiksi. Kehysmuodissa läpikuultava muovi taipuu keveiksi kehyksiksi, jotka tuovat kasvoille kirkkautta – ja antavat tilaa värikkäille huulipunille.

Muun muassa Ray-Ban ja Versace ovat tarttuneet läpikuultavaan trendiin.

kehystrendit2018-vari

Väristyksiä

Laventelinsinisiä housupukuja, heleitä neulepaitoja, perusväreissä hohtelevia kenkiä ja silmälasinkehyksiä. Suunnittelijat lisäävät tänä keväänä arkityyliin kauan kaivattuja värejä. Nyt on siis hyvä aika antaa mustalle, tummansiniselle, ruskealle ja beigeille ansaittuja vapaapäiviä. Uusia lempivärejä voi etsiä vaikkapa seuraavan kaavan mukaan: korvaa vahva musta yhtä vahvalla punaisella, lempeä beige helposti yhdistettävällä violetilla, hillitty tummansininen pehmeällä roosalla ja ryhdikäs ruskea skarpeilla raidoilla.

Heleitä värejä löytyy tänä keväänä ja kesänä miltei kaikilta merkeiltä. Tyyliin tutustumisen voi aloittaa vaikkapa Guccin ja Ralph Laurenin pääväreissä hehkuvista kehyksistä.

kehystrendit2018-kevyt

Ikuinen ystävä

Kuiskaamallakin voi tulla kuulluksi, muistuttaa uuden kauden vähäeleisin trendi. Ohuenohut metalli taipuu nyt pyöreiksi ja ovaalinmuotoisiksi silmälasikehyksiksi, joiden pinta on silattu lämpimällä kullansävyllä tai mattapintaisella hopeanharmaalla. Tyyli henkii ajatonta hyvää makua: älyköt ja taiteilijat kun ovat luottaneet pienikokoisiin pyöreisiin kehyksiin kautta silmälasiaikojen. Siro metallikehys sopii erityisen hyvin ajankohtaisten housupukujen pariksi.

Muun muassa Armani ja Ray-Ban ovat tehneet oman tulkintansa perinteikkäästä metallimallista.

kehystrendit2018-klassikko

Klassikkokuumetta

Loma Roomassa, suurkaupungin hektinen vilinä vai Macarenaa palmujen katveessa? Kauden kehysmallit ovat löytäneet inspiraationsa viime vuosikymmenten parhaista muistoista. Hienostuneesta 1950-luvusta ammentavia kissalaseja löytyy esimerkiksi Pradan mallistosta, kookkaita 70-luvulle kumartavia pilottikehyksiä Calvin Kleinilta  ja 80-lukua kunnioittavia, siroja metalliyksityiskohdilla koristeltuja kehyksiä Voguelta. Nyt tarvitsee vain valita oma suosikkivuosikymmen aikakausien janalta!

Kaikki jutun silmälasit ovat pian ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.

Kuvat: Janita Autio