16.01.2019By: Instrumentarium

Kirsi Alm-Siiran hurmaavat lasivalinnat


Uutisankkuri Kirsi Alm-Siirasta tuli silmälasien käyttäjä 44-vuotiaana. TrendWalk kävi Alm-Siiran kanssa ensimmäisessä kehyssovituksessa, jossa televisiokasvo löysi omiin kasvonpiirteisiinsä ja vahvaan korutyyliinsä sopivat kehykset.

KirsiAlm-Siira-4

Oranssia, sinistä, vihreää ja puhdasta valkoista. Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira suosii pukeutumisessaan väripaletin hehkuvimpia sävyjä. Erottuvan tyylin viimeistelevät kookkaat korvakorut – ja tietenkin se leveä hymy, josta MTV3:n uutisten katselijat hänet tuntevat.

Nyt Alm-Siiran omaan tyyliin on tulossa täydennystä: ikänäön takia hän tarvitsee silmälasit. Niiden valinnassa avuksi tuli kehysasiantuntija, Instrumentariumin Heidi Myllyoja.

”Nämä ovat ensimmäiset lasini, joten ne vaativat paljon totuttelua. Asiantuntijasta on paljon apua. Miten sitä muka olisi osannut itse valita oikeat lasit?” Alm-Siira sanoo lasisovituksen päätteeksi ensimmäisten omien silmälasiensa kanssa.

KirsiAlm-Siira-1

Ensimmäisiltä kehyksiltä saa vaatia paljon

Uutisankkurilla on kehyssovitukseen tullessa monta toivetta: lasien tulee olla toimivat eli korjata näön ongelmat, sopia kulmikkaille kasvoille, näyttää hyvältä korvakorujen kanssa ja sopia tarvittaessa myös vahvan televisiomeikin pariksi. Asiantuntija Heidi Myllyoja ottaa haasteen vastaan, ja valitsee Alm-Siiralle kokeiluun siron muovia ja metallia yhdistävän kehyksen, tummanruskean muovikehyksen, kermansävyisen metallikehyksenkullanhohtoiset pilottilasit, vanhanajan vaaleanpunaiset sekä pyöreälinssiset lasit.

”Tykkään paljon korviksista, mutta isojen korvisten ja silmälasien yhdistelmästä tulee helposti joulukuusiolo,” Alm-Siira naurahtaa.

Myllyoja esittää ratkaisuksi metallisia yksityiskohtia.

”Korvakorujen käyttäjälle sopii hyvin metallinen aisa, sillä se on itsekin kuin koru. Sitten pitää itse löytää sopivat kehysten ja korujen kombot – mikä tuntuu olevan itselle liikaa, mikä taas juuri sopivasti. Pilottimallisten lasien kanssa sopivat hyvin pitkänmalliset, riippuvat korvikset. Pyöreät korvakorut voivat tuntua vähän raskaalta,” Myllyoja selittää.

KirsiAlm-Siira-2

Täydellinen kehys vahvalle kasvojenmuodolle

Entäpä se kasvojen muoto?

”Tiedän, että minulla on vahva leuka. Siksi en halua korostaa sitä laseilla,” Alm-Siira sanoo. Kehyksissä pyöristetyt muodot tuovat kasvoille pehmeyttä ja tasapainottavat leukalinjaa. Voimakkaammissa tummissa kehyksissä kannattaa puolestaan valita sellaiset, joissa sanka on vaalea tai joissa tumman etuosan taakse on lisätty pehmentävää vaaleaa väriä.

Alm-Siiran kasvoille sopivat loistavasti sirot, tuplanenäsillalla varustetut pilottilasit ja vaaleat puuterinsävyt, joiden ansiosta kulmikkaatkaan muodot eivät näytä liian kantikkailta. Alm-Siiran keltapohjaiselle ihonsävylle sopivat niin kylmät kuin lämpimät kehyssävyt, mutta erityisen kauniilta näyttävät lämpimät, punaiseen taittavat kullansävyt.

KirsiAlm-Siira-5

Pehmeä puuterinsävy vie voiton

Alm-Siira valitsi ensimmäisiksi kehyksikseen puuterinsävyiset muovia ja metallia yhdistävät kehykset. Kehysten läpikuultava muovi saa lopullisen sävynsä uutisankkurin omasta ihosta ja hiuksista, mikä tekee siitä helpon valinnan lasien käytön totutteluun. Kultainen sanka puolestaan sopii Alm-Siiran lempikoruihin.

KirsiAlm-Siira-6

”Nyt otan hillitymmät puuterinsävyiset kehykset, mutta seuraavat ovat varmasti näyttävämmät. Haluaisin kokeilla viininpunaista kehystä!”

Käynti näöntarkastuksessa varmistaa, että silmälasit korjaavat kaikki ikänäön ongelmat.

”Näköni on vielä suhteellisen hyvä lähelle ja kauas, mutta lasit tulivat silti tarpeeseen. Silmäni eivät väsy enää kuten aiemmin. Autolla ajaminen hämärään aikaan on helpompaa. Linsseissäni on myös sinisen valonhaittoja estävä pinnoite. Se tuntuu hyvältä, sillä surffaan paljon netissä eri laitteilla varsinkin töissä,” Alm-Siira summaa.

KirsiAlm-Siira-3

Kuvien kehykset:


Lue myös:

Designer Emma Berghemin ennakkoluuloton tyyli

Tyylivaikuttaja Enni Koistinen luottaa kehyksiin, jotka saavat nauramaan ääneen