13.03.2019By: Instrumentarium

Klassikot yllättävät! Saatat jo omistaa kauden trendikkäimmät aurinkolasit


Aurinkolasimuoti ammentaa juuri nyt kolmesta klassikkomallista. On aika kaivaa vanhat suosikit kaapista – tai satsata uuteen klassikkopariin, joka takuulla kestää aikaa ja katseita.

Aurinkolasitrendit-nosto-2

1. Skarpit kaunotarkehykset

Nainen mustassa kapeassa iltapuvussa juo kahvia pahvimukista. Korvakorujen ja tiaran koristekivet kimaltelevat Manhattanin aamuauringossa. Hänellä on kasvoillaan aurinkolasit, joiden yläreuna kaartuu ylhäisesti ylöspäin, mutta alareuna on maskuliinisen kulmikas.

Aamiainen Tiffanylla -elokuvan alkukohtaus on monesta syystä unohtumaton – eikä vähiten aurinkolasityylin takia. Tummiin kehyksiin nimittäin tiivistyy Holly Golightlyn omaperäinen eleganssi: ne ovat ehdottoman hienostuneet, mutta yhtä aikaa vahvat ja omaperäiset.

Aurinkolasitrendit19-lady

Yksi tyylihistorian parhaista kehysmalleista tekee comebackin tänä keväänä. Sekä Longchamp että Gucci ovat tehneet mallista upean kilpikonnakuosisen tulkintansa. Max Maran iätön musta kehys sopii kesän luottoasusteeksi vuodesta toiseen.  Jos et omista vielä tätä klassikkomallia, nyt on hyvä hetki sen hankkimiseen.

2. Itsevarma Aviator

Kehys on hillitysti kiiltävää metallia ja tummennettujen linssien läpi erottuu itsevarma katse. Lentäjäkehys on niin itsestään selvän tyylikäs valinta, että usein unohdamme antaa kehysmallille sen ansaitseman arvon. Mikä muu lasimalli on yhtä aikaa hillityn huomaamaton ja näyttävä?

Onneksi huippumerkkien suunnittelijat muistuttavat meille tänä keväänä, että pilottikehys on virheetön valinta monenlaiseen tyyliin. Farkkuasuun se tuo metallinhohtoista eleganssia, kun taas kesämekko saa siitä tasapainottavaa särmää. Jos taas viihdyt housupuvussa, pilotti on itsevarma piste iin päälle.

Aurinkolasitrendit19-aviator2

Tuoreet pilottikehykset tulkitsevat klassista mallia uusiksi. Max Maran kehyksissä on pisaramaisen kaareva, naisellinen muoto, jota korkea kaksoissilta korostaa. Polaroid on lisännyt omiin pilotteihinsa hauskaa kulmikkuutta, kun taas Policen laseissa on suoralinjainen muotokieli, joka puhuttelee erityisesti minimalismin ystävää.

3. Milleniumin ryhtilasit

1990-luvun lopulla muodissa tapahtui yllättävä ryhtiliike. Matrix-elokuva sai meidät innostumaan pitkistä ryhdikkäistä takeista, vartalonmyötäisistä asuista ja pienilinssisistä aurinkolaseista, jotka saavat kantajansa näyttämään henkilöltä, joka tietää täsmälleen, mitä tekee.

Sitten lasit katosivat puoleksitoista vuosikymmeneksi, jonka aikana opimme käyttämään suuria tai sporttisia kehyksiä. Nyt suunnittelijat ovat onneksi innostuneet jälleen ryhtikehyksistä, jotka tuovat kantajansa tyyliin tervetulleen ripauksen vakavuutta. Niiden ylöspäin kaartuva malli myös huijaa kasvojen ilmeen hieman virkeämmäksi ja kohottaa piirteitä.

Aurinkolasitrendit19-soikea-2

Kauden skarpeimmat lasit löytyvät Voguen mallistosta, jonka kissamainen Matrix-malli on takuuvarma katseiden kääntäjä. Diorin versiossa on paksut kehykset ja silmäkulmia auringolta suojaavat leveät sangat. Ray-Ban puolestaan tarjoilee ovaalinmuotoisia kehyksiä niille, jotka eivät kaipaa kasvoilleen lisäkohotusta.

Mikä on sinun suosikkisi?

Tutustu mallistoihin:

> Ray-Banin aurinkolasimallisto
> Diorin aurinkolasimallisto
> Guccin aurinkolasimallisto
> Max Maran aurinkolasimallisto
> Voguen aurinkolasimallisto 

Lue myös:

Trendikkäimmät kehykset juuri nyt! Nämä silmälasit nähdään edelläkävijöiden yllä
Kehykset ja kulmakarvat – näin löydät kasvoillesi täydellisen tasapainon