13.10.2017By: Instrumentarium

Klassisen pukeutujan muodonmuutos: Päivin hehkuva tyyli syntyy harkituista materiaaleista


Miten klassinen pukeutuja voi uudistua? Tämä ongelma ratkaistiin Trendwalkin ja Instrumentariumin makeover-päivässä, jossa tyylin huippuammattilaiset herättivät Päivin vähäeleisen tyylin hehkuun.

Meidän jokaisen sisällä asuu pieni tyylitaituri, joka vain odottaa esiinpääsyä. Siksi Instrumentarium ja Trendwalk järjestivät yhdessä jo toisen makeover-arvonnan, jonka pääpalkintona oli tyylin muodonmuutos huippuammattilaisten avulla. Muodonmuuttujaksi valikoitui Päivi, joka kaipasi uutta särmää klassiseen tyyliinsä. Makeover-tiimi otti haasteen vastaan, ja vei pelkistetyn tyylin uudelle tasolle. Avainjutuiksi muodostuivat eläinkuosit, säväyttävät kehykset ja täydellisen sävyinen meikkipohja.

Paivi_Ennen_2-2

Meikkaajan tuolissa: vinkit aikuiselle iholle ja vaaleille hiuksille

”Olen klassinen pukeutuja: tykkään selkeistä puhtaista linjoista ja väreistä, ja satsaan laatuun. Tyylini haasteena on kuitenkin sen urautuminen. En osaa ajatella niin sanotusti boksin ulkopuolelle, vaan valitsen aina samankaltaisia juttuja. Siihen ongelmaan kaipaan ratkaisua”, Päivi kertoo meikkaajan tuolissa.

Päivi saapuu muodonmuutokseen pukeutuneena mustiin pillifarkkuihin, viininpunaisiin nilkkureihin, ruutukuosiseen paitaan ja pitkään mustaan villatakkiin. Silmälasikehykset ovat hengettömät, ja vaalean tukan latvat hipovat kaulaa. Kasvojen iho on meikitön.

”Hyvää ihomeikkiä on todella vaikea löytää. Erityisesti oikean sävyn valitseminen on hankalaa. Siksi käytän meikkivoidetta vain talvisin, ja puuteria en laita koskaan,” Päivi selvittää.

Meikkitaiteilija Anu Levyllä on pulmaan helppo ratkaisu. Aikuinen iho kaipaa lisähehkua, joten kahdesta sävystä kannattaa valita se lämpimämpi. Liian vaaleat sävyt saavat ihon näyttämään helposti harmahtavalta, mutta lämpö palauttaa nuorekkaan kuulauden. Myös Päivin kauniin punertavanvaaleat hiukset saavat uutta energiaa. Kampaaja Mikko Vainio vaalentaa hiuksia useita asteita, ja lyhentää latvoja leukamittaan.

”Tämä mitta vahvistaa leukalinjaa, ja antaa särmää. Vaalennus puolestaan lisää hiuksiin tekstuuria. Päivillä on aika lasinen ja hento hiustyyppi, ja vaalennus rikkoo hiuksen pintaa. Lopputuloksena on tuuheampi tukka, jota on helpompi myös muotoilla. Pidempi kampaus on hennoissa hiuksissa hankala, sillä tukka ei jaksa silloin nousta juuresta,” kampaaja vinkkaa.

Paivi_jalkeen_2

Vaatekaapin ja kehysten päivitys

Stailisti Anna Komonen on etsinyt Päiville asukokonaisuuden, joka täyttää klassisen tyylin kriteerit mutta tuo tyyliin myös ripauksen uutta. Pillifarkut vaihtuvat vajaamittaisiin nahkahousuihin ja villatakin korvaa polveen ulottuva hohtavapintainen jakku, jota koristaa hillitty pantterikuosi. Harmaa pusero vaihtuu keltaiseen, kevyesti laskeutuvaan samettitoppiin.

”Minulla on juuri tuon värinen takki! Tykkään juuri tästä keltaisen sävystä,” Päivi innostuu.

Asun ideana ovat perusvaatteet, jotka on valmistettu tavanomaista elävämmistä materiaaleista. Myös mittasuhteilla leikittely tekee siluetista kiinnostavan. Tyylin viimeistelevät sirot, jalkaa myötäilevät sukkasaappaat, jotka korostavat Päivin sääriä.

Muodonmuutoksen kruunaavat tietenkin uudet kehykset. Instrumentariumin kehysasiantuntija auttaa Päiviä valitsemaan uuteen tyyliin soveltuvat silmälasit ja aurinkolasit.

”Haluaisin pyöreät lasit. Niissä tärkeää on, että ne eivät laskeudu liian alas poskilla,” Päivi toivoo.

Kehysasiantuntija vinkkaa, että silloin kannattaa välttää pisaramaisia laseja. Niissä on usein korkeammat linssit, kun taas täydellisen pyöreät lasit asettuvat juuri Päivin toivomalla tavalla. Sellaiset kehykset löytyvät Stella McCartneyn mallistosta. Ne sopivat Päivin kasvoille kuin ne olisivat juuri häntä varten suunnitellut. Kakkoskehyksiksi valikoituvat Fleye-merkin pilottilasit, joissa on ajankohtainen kaksoissilta.

”Ne ovat aivan ultrakevyet, ihanat käyttää,” kehysasiantuntija hehkuttaa.

Paivi_jalkeen_1

Aurinkoisina päivinä Päivi saa asettaa kasvoilleen uudet Fendin kehykset. Niiden kehyksissä yhdistyvät mattapintainen ja kiiltävä muovi. Linsseissä on elegantti liukuvärjäys. Ne viimeistelevät Päivin uuden klassisen tyylin täydellisesti.

”Pienillä muutoksilla sai aikaan suuren muutoksen. Oli ihana heittäytyä rautaisten ammattilaisten käsittelyyn,” Päivi ihastelee.

Katso video Päivin päivästä:

 

 

Katso myös aiemmat muodonmuutokset: Anna löysi sisäisen Améliensa ja Anitasta tuli filmitähti.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat pian ostettavissa Instrumentariumin myymälöistä.  Lisää kilpailuita, tyylivinkkejä ja muotivideoita löydät Instrumentariumin Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavilta.

Teksti: TrendWalk
Kuvat: Olga Poppius, Saara Majanne