21.03.2018By: Instrumentarium

Kohti aurinkoa! Trendiopas auttaa valitsemaan kauden tyylikkäimmät aurinkolasit


Uusi fiftari, herkullinen karamelli, keveät aviator-lasit ja täydellistä pyöreyttä. Vuoden 2018 aurinkolasiuutuudet tekevät kehyksistä kauden parhaan asusteen.

Kevään 2018 aurinkolasitrendit kissalasit

Kekseliäät kissalasit

Yksi aurinkolasimuodin parhaista uutisista on kissalasien comeback. Niiden ylöspäin kaartuva malli nimittäin virkistää kasvojen yleisilmeen silmänräpäyksessä. Vaikka kissalasimalli vinkkaa 1950-luvulle, nykylaseissa ei ole ripaustakaan retroilua. Kauden kissalasit ovat geometrisiä, metallisen keveitä tai niissä on Max Maran tyyliin vahvat paksut kehykset. Kissalasit ovat vahvasti myös katutyylitaiturien suosiossa.

Kiehtovimmat kissalasit löytyvät Fendiltä, Guessilta ja Max Maralta.

Kevään 2018 aurinkolasitrendit karamelli

Karamellikehykset

Aurinkolasien sävymaailman voi täsmätä myös omaan lempijäätelöön. Tänä keväänä kehyksissä vilkkuu lämpimiä kinuskin, pähkinöiden, maitosuklaan, pistaasin ja vadelman sävyjä. Pehmeänsävyiset lasit ovat erityisen hauska yhdistelmä ajankohtaisten kirkkaiden vaatevärien kanssa. Ne ovat helppo valinta myös ensimmäisinä aurinkoisina päivinä, sillä lämpimät sävyt tuovat lämpöä myös kalpealle iholle.

Pehmeitä karamellin, pistaasin ja roosan sävyjä löytyy esimerkiksi Max MaranBurberryn ja Chloén mallistoista.

Kevään 2018 aurinkolasitrendit aviator

Futuristiset aviatorit

Vuonna 2018 lentäjälasit kiitävät stratosfääristä aina avaruuteen saakka. Ajankohtaisimmat aviator-mallit on suunniteltu varsin futuristisella otteella: metalliosat on hiottu ohuenohuiksi, tuplasillat kaartuvat korkeina ja linssit on täsmätty kehysten metallinsävyihin. Ensisilmäyksellä uutuuskehykset saattavat näyttää villeiltä, mutta kasvoilla ne näyttävät uudestisyntyneiltä klassikoilta.

Avaruusajan aviatoreita suunnittelevat muun muassa Carrera, Heritage, Ray-Ban ja Unofficial.

Kevään 2018 aurinkolasitrendit pyöreät

Pelkkää kaarta

Yksi kauden keskeisistä trendeistä hakee inspiraationsa suoraan auringolta itseltään: kehykset pullistuvat nyt täysin pyöreiksi. Samalla linssien halkaisija kasvaa. Näyttävimmillään kehykset voivat olla reilusti kasvoja leveämmät. Kiinnostavimmat kehysmateriaalit ovat keveä metalli ja mattapintainen, kuultava muovi, johon yhdistetään tummemmalla sävyllä värjätyt linssit.

Näyttävimmät pyöreät lasit löytyvät Burberryn, Fleyen ja  MaxMaran mallistoista.

Kaikki jutun aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.

Inspiroidu myös Instrun kevään ja kesän silmälasikehystrendeistä.

Kuvat: Janita Autio