22.09.2017By: Instrumentarium

Kumpi oli ensin tyyli vai kehykset? Kolme julkkista ja heidän vielä kuuluisammat kehyksensä


Kehykset saattavat olla niin vahva tavaramerkki, että niiden katoaminen kuihduttaisi koko tyylin. Seuraavassa kolme julkkista ja heidän tavaramerkikseen syntyneet kehyksensä.

Johnny Depp ja vakuuttavat klassikkokehykset

JohnnyDepp

Näyttelijä Johnny Deppin charmikas tyyli rakentuu monesta pienestä yksityiskohdasta. Avatuista pukupaidan napeista, otsaa huolettomasti hipovasta tukasta ja sieltä täältä pilkistävistä kaula-, ranne- ja avainketjuista. Kokonaisuuden kasaa skarpiksi näyttävät kehykset. Depp on luottanut jo vuosia perinteisen pyöreisiin ja pyöristettyihin neliömäisiin malleihin. Mitä pienemmät kehykset, sen parempi. Avaimenreikämäinen keskus ja kilpparikuosi korostavat vintagefiilistä, joka ei poistu muodista koskaan. Aurinkolaseissaan Depp taas luottaa sinisävyisiin linsseihin.

 

Iris Apfel ja hulluttelevat ylisuuret kehykset

IrisApfel

Yksilöllisen tyylin sanansaattaja ja muoti-ikoni Iris Apfel hurmaa inspiroivalla ja värikkäällä tyylillään. Vielä 95 vuoden iässäkään ei hän suostu rajoittamaan itseään pukukoodeihin ja sääntöihin. Apfelin tyylin avain on maksimointi. Korut saavat helistä ranteissa, värit loistaa kirkkaina ja vaatekerrokset kasautua harteille. Myöskään silmälasien kohdalla ei paineta jarrua. Ylisuuret ja pyöreät kehykset tekevät Apfelin tyylistä viimeistään tunnistettavan. Väreillä on lupa leikkiä myös kehyksissä. Perinteisten mustien lisäksi löytyy Apfelilta punaisia, kilpparikuosisia ja helmillä koristeltuja kehyksiä. Aurinkolaseissaan näkee hän maailman mieluiten romanttisen punaisten linssien läpi.

 

Jenna Lyons ja tyylin täydentävät statementkehykset

JennaLyons

J. Crewn -vaatemerkin entinen luova johtaja, Jenna Lyons ehti 26 vuoden uransa aikana kartuttaa mainettaan erinomaisena suunnittelijana ja pukeutujana. Hänen tyylinsä yhdistelee leikkisästi työ- ja juhlapukeutumista. Lyons näyttää, miten paljetit toimivat toimistossa jakkupuvussa ja kuinka collegepaita taipuu iltapuvun yläosaksi. Näyttävien vaateyhdistelmien kaveriksi sopivat tietenkin parhaiten myös näyttävät statement-lasit. Lyonsin näyttävien kehysten kokoelmiin kuuluu mustat ylisuuret pyöreät kehykset ja kevyemmät metallisankaiset pilottilasit.

 

Kuvat: Theo Kingma/REX/Shutterstock, Matteo Prandoni/BFA/REX/Shutterstock, Erik Pendzich/REX/Shutterstock