07.12.2017By: Instrumentarium

Kuninkaalliset älykkölasit: Burberryn kehykset henkivät käytännöllistä hyvää makua


Burberry on hienostuneen brittityylin sanansaattaja, joka yhdistää menneen maailman eleganssia ja ajankohtaista katumuotia. Merkin kehykset tuovat asuun sivistynyttä särmää.

Burberry on yksi Iso-Britannian kansallisaarteista. Se on ajankohtainen muotitalo, jonka mallistot ammentavat vuosikymmenestä toiseen maaseudun aristokraattien laadukkaasta tyylistä. Niissä toistuvat trenssitakit, ruutukuosit, neuleet, kirjailut ja jalokivisävyt. Kerrospukeutuminen ja epäsymmetriset leikkaukset päivittävät tyylin 2010-luvulle. Merkin silmälasikehyksissä toistuu sama vähäeleinen ylellisyys. Ne henkivät käytännöllistä hyvää makua.

burberry_kehykset_kuosi

Luksusluokan kuosit

Missä Burberry, siellä ruutukuosi. Lämpimän beige ruutukuvio on yhä yksi muotitalon tunnusmerkeistä, mutta merkki satsaa myös uudenlaisten kuosien kehittelyyn. Vaatemallistoissa se tarkoittaa koristeellisia jacquard-kuoseja, laserleikattua pitsiä ja monenlaista raidoitusta. Kehysten kohdalla kuosikekseliäisyys tarkoittaa modernia pantterikuosia, sinistä ja vihreää kilpikonnakuosia tai varjomaista harmaan ja mustan yhdistelmää.

burberry_kehykset_vari

Kuninkaallinen värikartta

Jos Iso-Britannian kuninkaalliset kaipaavat uutta päällystakkia maalaislomalle, tilataan se Burberryltä – ainakin silloin tällöin. Sitä lupaa merkille myönnetty hovihankkijan arvonimi, joka tarkoittaa merkin olevan hoviväen suosiossa. Myös merkin värikartta on vallan kuninkaallinen. Pääsuunnittelija Christopher Bailey on hyödyntänyt mallistoissaan syviä jalokivisävyjä, kuten smaragdinvihreää ja syvänpunaista oxbloodiksi nimettyä väriä (suomeksi se tarkoittaa häränverta). Kissamaiset silmälasikehykset ammentavat samasta väripaletista. Viininpunainen on myös yksi kuluvan kauden trendisävyistä.

Ps. Kuninkaallisia punasävyjä hyödynnetään myös merkin huulipunissa. Jos haluat täsmätä huulipunan kehyksiin, piipahda lasiostosten jälkeen merkin omassa verkkokaupassa.

burberry_kehykset_nortti

Oxfordin tyylikkäimmät pokat

Burberryn villapaita-asut ja klassinen ruutukuosi iskevät silmää brittiläisten yliopistokaupunkien perinteikkäälle älykkötyylille. Ne on luotu korkealentoisiin keskusteluihin – tai takkatulen ääressä istuskeluun hyvän paksun kirjan kanssa. Samat vaikutteet näkyvät myös merkin kehysmallistossa. Mustat muovikehykset sekä muovia ja metallia yhdistävät älykkölasit tuovat asuun ripauksen leikillistä nörttityyliä.

Burberryn uutuudet ovat  saatavilla Instrun myymälöistä. Seuraa myös kehysuutisia Instrun Facebook-, Instagram– ja Youtube-kanavilla.