22.04.2016By: Instrumentarium

Tyylitunnustus: Laulaja Ike luottaa perusvaatteisiin


Rähinälle kiinnitetty Voice of Finlandistakin tuttu laulaja Ike Ikegwuonu luottaa simppeleihin perusvaatteisiin, mutta inspiroituu Kanye Westin ja oman siskonsa rajoja rikkovista tyyleistä. 

Ike Ikegwuonu - Trendwalk

Ike: Simple but classy

Pukeudun itseäni varten. On palkitsevampaa olla tyytyväinen peilin edessä kuin pukeutua muita varten. Minulla ei ole tarvetta miellyttää ketään vaatteillani.

Vaatteen pitää olla mukava. Jos jossakin paidassa on epämukava olla, se epämukavuus heijastuu myös ulospäin.

It’s not what you wear it’s how you wear it.

Asukokonaisuus, johon pukeudun eniten on flanellikauluspaita yhdistettynä mukaviin farkkuihin ja huppariin. Ennen käytin pelkästään lenkkareita, mutta nyt olen innostunut nahkakengistä.

Nuorempana käytin todella isoja ja löysiä vaatteita. Silloin kotona tuli sanomista esimerkiksi bokserien näkymisestä housujen alta. En kuitenkaan häpeä sitä, se kuului siihen aikaan ja nuoruuteen. Iän myötä kehittyy oma näkemys siitä, millaisista vaatteista tykkää.

Vaikka olen kokeilunhaluinen pukeutumiseni suhteen, uusiin malleihin ja istuvuuksiin vie aikaa tottua. Pari vuotta sitten en voinut kuvitellakaan käyttäväni kireitä farkkuja. Sovittaessani niitä ensimmäisen kerran olin ällistynyt siitä, kuinka mukavilta ne tuntuivat päällä ja ihmettelin miksi en tiennyt aiemmin tällaisten vaatteiden olemassaolosta.

Tykkään erilaisista tyyleistä. Pidän esimerkiksi Kanye Westin kreiseistä vaatteista ja siitä, kuinka hän toteuttaa omaa visiotaan. Myös siskollani on magee tyylitaju. Hän rikkoo kaavoja ja vie minutkin mukavuusalueeni ulkopuolelle.

Otan alitajuisesti vaikutteita kaikesta näkemästäni.

Seuraan Instagramissa paljon amerikkalaisia ja englantilaisia verkkokauppoja. Suomesta on vaikea löytää esimerkiksi housuja, jotka sopivat vartalolleni, joten tilaan paljon vaatteita netistä.

Tyylini on 70-vuotiaana varmaan samanlainen kuin isälläni: joka päivä eri puku päällä ja lierihattu päässä.

Isäni omistaa valehtelematta noin 40 erilaista lierihattua. Pidän itsekin lierihatuista ja ensimmäisen hattuni veinkin isäni kaapista.

Mitä enemmän oppii tuntemaan itsensä, sitä vähemmän kukaan pystyy vaikuttamaan kommenteillaan vaatevalintoihini.

Voicen kuvauksissa oli tärkeää, mitä oli päällä, kun miljoona ihmistä katsoi esiintymistäni. Silloin luotin ohjelman stylistien mielipiteisiin. Nykyisin minulle on niin selkeää se kuka olen ja tunnen tyylini, ettei vaatevalintoihini voi vaikuttaa enää helposti. Ennen Voice of Finlandin finaalia sain Elastiselta lahjaksi Rähinä Recordsin logolla varustetun paidan. Silloin pidin paitaa vain hyvänä lahjana, mutta samalla se oli enne tulevasta. Nyt muutama vuosi myöhemmin julkaisin sinkkuni Kaikki Sanat Rähinällä.

Ike Ikegwuonu - Trendwalk

Lisää Ikestä: Instagram  & Facebook.

Teksti: Nina Alanko Kuvat: Tiina Eronen