19.09.2018By: Instrumentarium

Löydä sisäinen voimapukeutujasi Max Maran tyylinikseillä


1980-luvulle kumartava power-dressing eli voimapukeutuminen on tämän hetken supertrendi. Se ei kuitenkaan tarkoita vain leveitä olkapäitä ja teräviä kengänkärkiä, vaan tyyliin voi tarttua paljon hienovaraisemminkin. Max Mara näyttää, kuinka se tehdään.

V3_MaxMara-alku-2[1]

Max Maran muotitalon supervoima on kautta aikojen ollut ryhdikkyyden ja pehmeyden yhdistäminen. Se poimii vaikutteita klassisesta miestenpukeutumisesta ja räätälintyöstä, ja terästää niillä naisten muotia – tai muotoilee kehyksiä, joissa jykevä muovi kohtaa kauniisti kaartuvat linjat. Tämä filosofia näkyy vahvasti syksyn uutuuskehyksissä, joissa paksu muovikehys on muotoiltu ovaaliksi, ja kokonaisuus muuttuu siroksi ohuilla metallisangoilla.

1950-luvulla Max Mara teki muotihistoriaa tarjoamalla maskuliinisesta räätälintyöstä ammentavia valmisvaatteita italialaisnaisille. Tänä syksynä se näyttää, miten trendikäs voimapukeutuminen tehdään pehmeästi. 1980-luvulla muotiin jysähti power-dressing, joka tarkoitti leveäharteisia jakkupukuja, liituraitaa ja kauluspaitoja myös naisille. Ensimmäistä kertaa muodin historiassa naiset alkoivat pukeutua niin kuin valtaapitävät miehet: asut korostivat fyysistä kokoa ja väripaletti oli tarkoituksellisen hillitty.

Tänä syksynä isot hartiat ja kapeaksi vyötetty uuma tekevät jälleen paluuta kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen. Siluetti on kiinnostava, mutta harva meistä on valmis tuosta vain sujauttamaan takin alle isoja olkatoppauksia ja vaihtamaan lenkkarit piikkikorkoihin. Max Maran syysmallisto tarjoaa helppoja ideoita siihen, miten omaan tyyliin voi saada hieman voimakasta ryhtiä.

1. Pehmennä t-paidalla

Leveäharteinen jakku tuo asuun auktoriteettia ja ryhtiä, minkä takia se on varsin kokeilemisen arvoinen vaatekappale. Kiinni vyötetty jakku voi kuitenkin tuntua varsin muodolliselta. Siksi Max Mara jätti näytöksessään jakut auki ja sujautti niiden alle pehmeän ja väljän t-paidan, joka pitää kokonaisuuden rentona. Alaosaksi sopii mitkä tahansa vaatekaapista löytyvät housut.

MaxMara-asut-jakku

2. Pörheää voimapukeutumista

Max Mara pehmensi klassista voimasiluettia tekoturkiksella ja pitkäkarvaisella neulepinnalla. Muhkean takin ei siis tarvitse olla asiallista villakangasta, vaan se voi myös olla toffeensävyistä tekokarvaa. Samaten piikkikorot voivat saada parikseen pehmeän, väljän pantterikuosineuleen.

MaxMara-asut-turkki

3. Ota molemmat

Jos ajatus power-tyylisestä kynähameesta vieroksuttaa, mikset pukisi hameen alle housuja? Max Mara herätti henkiin 2000-luvun taitteesta tutun stailauskeinon, ja yhdisti samaan asuun sekä kynähameen että kapealahkeiset housut. Lopputulos näyttää rennolta ja modernilta.

V3_MaxMara-asut-housuhame-3[1]

Lue myös:

> Oikea asu virittää täydelliseen töihinpaluuseen

Brittihurmuri Henry Cavill on täydellinen herrasmies ja Bossin lähettiläs

90-vuotias tyylivaikuttaja Baddie Winke: hyvä tyyli kuuluu kaikille