04.05.2018By: Instrumentarium

Löydä suosikkisi – kesän näyttävimmät aurinkolasit naiselliseen tai rock-henkiseen tyyliin


X Factor -finalistit Hanna-Maaria Tuomela ja Tika Sévon Liljegren ovat tyyliltään täydelliset toistensa vastakohdat. Poikatyttömäinen Tika ja naisellinen Hanna-Maaria löysivät välittömästi suosikkinsa Instrun aurinkolasimallistosta.

Esiintymisasulla ja -tyylillä tuodaan esiin artistin omaa identiteettiä, ja esiintymislavalla tätä voidaan korostaa liioitellusti näyttävän lopputuloksen luomiseksi. Kehyksillä on helppo leikitellä, luoda fiilistä ja kuljettaa tunnelmasta toiseen.

”Nyt aurinkolasikehyksissä on paljon valinnanvaraa. Oikeastaan kaikki on muodissa, sillä erilaisia kehysmalleja on niin paljon”, toteaa Instrumentariumin optikko Ulla Pöntinen.

X-factor Hanna-Maaria

Hanna-Maaria: Ruusukultaa ja glitteriä

Finalistit löysivät välittömästi omat suosikkilasinsa. Naisellisen ja herkän Hanna-Maarian katse kiinnittyi heti ruusukultaisiin ja kimaltaviin Jimmy Choon kehyksiin.

”Nämä yksinkertaisesti sokaisivat saman tien. Heti tuli se fiilis, että vau.”

X-factor Hanna-Maaria

Myös toiset suosikit, Jimmy Choon peililasit, ovat myös ruusukultaa. Hienostunut väri onkin Ullan mukaan helppo käyttää, sillä se on värinä hyvin pehmeä ihoa vasten ja näin sopii kaikille.

”Näissäkin oli sellaista superstara-lookia, peililaseja minulla ei olekaan aiemmin ollut, mutta näistä pidän kyllä paljon. Miten näistä muka voi valita”, Hanna naurahtaa.

X-factor Hanna-Maaria

Hannalla on silmälasit, ja hänelle tärkeää on löytää aurinkolasit, joihin saa vahvuudet. ”Optikko osaa aina auttaa, joten rohkeasti vain kysymään. Laajasta valikoimastamme löytyy taatusti sopivat linssit kaikkiin kehyksiin”, Ulla kertoo.

Viileät Michael Korsit olivat Hanna-Maarian kolmas valinta.

”Nämä ovat todella raikkaat ja sopivat sekä arkeen että juhlaan, oikeastaan minne vain. Nämä toimivat hyvin myös Hanna-Maaria omilla vahvuuksilla”, Ulla perustelee.

X-factor Tika

TIKA: Mustaa ja kontrastia

Tikan tyylin kulmakiviin kuuluvat suoraviivaisuus sekä rakas nahkatakki, joka onkin päässyt laulajan päällä lavalle useampaan otteeseen. Tika tykästyi monelle sopiviin pilottimallisiin Ray-Banin kehyksiin.

”Näissä menisin ehdottomasti rentoutumaan rantalomalle. Hauskasti nämä ovat stylistin mielestä eniten ’minua’, sillä minulla on tällainen rokahtava tyyli”, Tika arvioi.

X-factor Tika

Linjakkaat mustat Jimmy Choon kehykset lumosivat Tikan.

”Nämä ovat yksinkertaisesti coolit. Näissä tunnen oloni jotenkin vahvaksi, voisin astella mihin vain juhliin itsevarmana. Pidän mustasta väristä, sillä se sopii hiuksiini ja tuntuu, että silloin voin pukea mitä vain ylleni.”

Ulla ilahtui Tikan ennakkoluulottomasta kokeilunhalusta. ”Esimerkiksi tämän kevään uutuusmerkin Chloén mallistosta löytyy todella hauskoja ja näyttäviä aurinkolaseja, jotka vaativat kantajaltaan rohkeutta. Kannattaa kuitenkin ennakkoluulottomasti kokeilla – voit iloisesti yllättyä. Päässä kehykset voivat olla aivan eri näköiset”, Ulla muistuttaa.

X-factor Tika

Toiset Jimmy Choon mustakultaiset kehykset saivat Tikan säteilemään entistä enemmän.

”Nämä ovat suosikkini, kehykset tuovat kasvoilleni asennetta, vaikka ovatkin naiselliset – mutta erittäin coolilla tavalla. Pidän kontrastista, jonka se tuo tyyliini.”

”Varsinkin tällaisia kissamaisia kulmia on nyt paljon. Muoto on nouseva, ja kehyksistä saa mukavasti nostetta kasvoille. Nämä kehykset ikään kuin hymyilevät Tikan kasvoilla, ja ne sopivat kenelle tahansa ikään katsomatta”, Ulla vinkkaa.

X-factor Tika

Oma persoona esiin

Kaksikon sunnuntaisen finaalin kehysvalinnasta vastaa X Factor -stylisti Jemina Hanhijärvi. Vaikka nyt pinnalla porskuttavat ruusukulta ja värit, esimerkiksi vaaleanpunaiset linssit, ei hän noudata orjallisesti muotivirtauksia. Jemina pyrkii keskittymään artistien persoonallisuuden esiintuomiseen.

”Sen näkee heti, jos tyylissä ei ole kotoisa olla. Tikalla esimerkiksi on hyvin poikatyttömäinen tyyli, ja Hanna puolestaan on erittäin naisellinen. Tärkeintä on löytää se artistin oma juttu, jota voidaan sitten korostaa normaalia arkilookia näyttävämmin – esimerkiksi jos lavalla käyttää laseja, on niiden oltava näyttävät.”

X Factor -finaali sunnuntaina MTV3 klo 19.30.

Kaikki aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi  ja seuraa Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.