22.11.2017By: Instrumentarium

Luottovaatteet uusiksi: Heidin muodonmuutoksessa yhdistyvät helppous ja eleganssi


Luottovaate voi tarkoittaa muutakin kuin villapaitaa. Trendwalkin ja Instrumentariumin makeover-päivä antoi kiireiselle opiskelijalle ja pienen lapsen äidille uuden arkiunivormun.

Kolmekymppisen Heidin päivät ovat täynnä tekemistä. Aamulla hän huolehtii lapsensa koulutielle ja sitten vuorossa on päivä terveydenhoitoalan opintojen parissa. Omaa aikaa kalenteriin jää vain niukasti.

”Nuorempana satsasin pukeutumiseen enemmän, mutta en oikein löydä siihen aikaa. Aamulla laitan päälle kaapissa päällimäisenä olevan villapaidan ja vedän tukan ponnarille,” Heidi selittää.

Trendwalkin makeover-tiimi kehitti Heidille arkityylin, joka on yhtä aikaa nopea ja vaivattoman tyylikäs.
Heidi_Ennen_1

Hyvästit pukeutumiskomplekseille!

”Minun on todella vaikea löytää vartalolleni sopivia vaatteita. Jos vaate istuu yhdestä kohdasta, on se toisesta huono,” Heidi harmittelee.

Stailisti Anna Komonen on toista mieltä. Muodonmuutokseen varatut vaatteet nimittäin istuvat Heidin ylle kuin valettu. Siinä paljastuu pukeutumiskompleksien todellinen luonne: vartalon puutteet nimittäin asuvat useimmiten korvien välissä. Peilissä on helppo nähdä virheitä vahvuuksien sijaan.

Stailisti rohkaisee Heidiä käyttämään asuja, jotka korostavat vyötäröä. Uudeksi arkiunivormuksi valikoituu pilkullinen pussihihainen pusero ja lämpimänruskeat nilkkaan ulottuvat housut. Ne jättävät burgundinpunaiset kiiltonahkasaappaat näkyviin. Pehmeälinjainen pusero on yhtä helppo kuin villapaita, mutta näyttää piirun verran harkitummalta. Jatkossa Heidi sijoittaa sen vaatekaapin päällimmäiseksi.

Heidi_Jalkeen_2

Lämminsävyiset Hugo Bossin kehykset sopivat talvi-iholle

Sama lämmin, murrettu sävymaailma jatkuu myös silmälasien kehyksissä. Instrumentariumin kehysasiantuntija auttaa Heidiä valitsemaan kahdet uudet silmälasit ja yhdet aurinkolasit.

Fendin aurinkolasien metallikehyksen kulmassa on personallinen yksityiskohta ja kulmikas muoto lisää kehyksen näyttävyyttä. Nämä näyttävät aurinkolasit toimivat itsessään säväyttävänä asusteena eikä kokonaisuus vaadi muita koruja somisteeksi.

”Molemmat silmälasikehykset löytyivät Hugo Bossin mallistosta. Toiset ovat ruskeaa ja beigeä yhdistävät marmorikuvioidut muovikehykset, toiset taas burgundinpunaiset ja helmiäishohtoiset,” kehysasiantuntija kertoo.

Lämpimät sävyt sopivat erityisen hyvin kalpealle talvi-iholle – ja Heidi käyttää laseja nimenomaan talvisaikaan. Kesäisin hän suosii piilolaseja, mutta kuiva pakkasilma tekee niiden käyttämisestä hankalaa. Toisaalta kauniit silmälasikehykset nopeuttavat arkiaamuja: jos meikkaamiseen ei jää aikaa, tekevät lasit kasvoista viimeistellyn näköiset. Heidin kulmikkaat lasit tekevät tyylistä naisellisen ja pyöreät taas sopivat rentoon opiskelijalookiin.

Heidi_Jalkeen_3

Luksusponnari ja kuulas iho

Meikkitaiteilija Any Levy ihastelee Heidin kuulasta ihoa, kaunismuotoisia kulmakarvoja ja paksua taipuisaa tukkaa. Pienet niksit tuovat ne esiin uudella tavalla.

”Ihoa kannattaa kuoria noin kerran viikossa, sillä se lisää pintaverenkiertoa ja kuulautta”, meikkaaja suosittaa.

Kulmakarvat vaikuttavat kasvojen yleisilmeeseen paljon, joten meikissä kannattaa varata aikaa niiden viimeistelyyn. Heidillä on ollut tapana käyttää tummaa kulmakynää, mutta meikkaaja kehottaa vaihtamaan vaaleampaan.

”Hyvä kulmakynä on kova. Kun sillä tekee pieniä, karvamaisia vetoja ja painaa hyvin kevyesti, tulee lopputuloksesta luonnollinen. Väriä voi kerrostaa vähän kerrassaan,” hän vinkkaa.

Kampaaja Mikko Vainio lisää Heidin hiuksiin vaaleampia, kuparinpunaisia raitoja. Niiden ansiosta hiukset heijastavat enemmän valoa ja näyttävät elinvoimaisemmilta. Otsatukka leikataan kerroksittain ja kammataan sivulle kehystämään kasvoja. Väri ja otsatukka tekevät perusponnarista hauskan, 1970-lukua henkivän kampauksen. Sen voi kopioida kotona vaikka minuutissa.

Heidi_Jalkeen_1

Katso video Heidin päivästä:

Katso myös aiemmat muodonmuutokset: Päivin uusi klassinen tyyli, Anna löysi sisäisen Améliensa ja Anitasta tuli filmitähti.

Silmälasit ovat nyt ostettavissa Instrumentariumin myymälöistä. Aurinkolasit saapuvat pian valikoimiin. Lisää kilpailuita, tyylivinkkejä ja muotivideoita löydät Instrumentariumin Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavilta.

Teksti: Trendwalk

Kuvat: Olga Poppius