14.08.2017By: Instrumentarium

Maryam Razavin 5 tyyliteesiä: ”Materiaali ei korvaa itsevarmuutta”


Suomen Huippumalli haussa -ohjelmaa juontanut stailisti ja malli Maryam Razavi on tyylissään intuitioon luottava taiteilijasielu. Oma tunne ja fiilis peittoavat pukeutumisessa it-tuotteet. Maryam kertoo pukeutumisinspiraation syntyvän kaukana somesta, mutta missä?

Maryam_Razavi_1

Intuitiolla syntyvät parhaat asukokonaisuudet 

”Aiemmin kiersin vaatekauppoja etsien ennakkoon mietittyjä settejä. Nykyisin luotan liian tarkkojen suunnitelmien sijaan omaan intuitioon. Menen kauppoihin fiilistelemään. Silloin löydän erilaisia ja hieman outojakin juttuja, joita en välttämättä ennakkoon olisi osannut edes ajatella. Minulla ei ole tiettyjä lempparimerkkejä. Olen aika avoin kaikelle värien ja materiaalien suhteen. Minulle on tärkeää, että vaate on pitkäikäinen ja helposti asusteilla muunneltavissa. Asusta saa helposti täysin erinäköisen esimerkiksi nahkatakilla, koruilla ja kampausta vaihtamalla.”

 

Maryam_Razavi_2

Tyylini resonoi omaa minää

”Kuvailisin tyyliäni rennon naiselliseksi omalla twistilläni. Asukokonaisuuden tuoman fiiliksen pitää tuntua omalta. Vaatteiden tulee kuvastaa omaa minää ja sopia oman kropan muodoille. Lapsena ihailin äitini pukeutumista. Hän on ollut aina vähän edellä aikaansa ja löytänyt makeita juttuja. Äitini on ollut esikuva ja rohkaissut minuakin pukeutumaan valtavirtaa vastaan. En halua olla muiden kopio ja pukeutua pelkästään ennaltapureksittuihin trendeihin.”

 

Maryam_Razavi_3

Tyyli on leikkikenttäni 

”Rakastan kontrasteja ja yhdistelen asioita laidasta laitaan. Malliaikoina hulluttelin todella tyylilläni. Castingeissa käydessä mielenkiintoisella asulla sai jään rikottua ja tehtyä hyvän vaikutelman lyhyessä ajassa. Stailistiksi ryhtyessäni huomasin käytännöllisten vaatteiden arvon. Työn vuoksi kävelen paljon, joten arkiunivormuni on usein rennot farkut, huppari ja lenkkarit. Kivoimmat löytöni menevät asiakkailleni, varsinkin artisteille, joiden tyyli kuuluu olla tavallisesta poikkeavaa. Heidän tyylinsä toimii leikkikenttänäni.”

 

Maryam_Razavi_4

Inspiraation löytymiseen ei tarvitse wifi-yhteyttä

”Työn puolesta olen paljon somessa, luen muotilehtiä ja seuraan trendejä. Välillä on kuitenkin hyvä nostaa katse pois ruuduista ja antaa oman mielen viedä. Asuinspiraation hakeminen on paljon muutakin kuin Instagram-tilien selaamista. Inspiraatio syntyy, kun kävelee kadulla ja pitää silmät auki, katsoo leffoja ja kuuntelee musiikkia. Kaikesta syntyy tiettyjä viboja, joita yhdistelen. Olen hieman taiteilijasielu. Minulle oma kädenjälki on tärkeä niin omassa pukeutumisessa, kuin asiakkaiden stailauksessa.”

Materiaali ei korvaa itsevarmuutta

”Nautin pukeutumisesta ja se tuo minulle hyvää oloa. Korkeat korot voivat tuoda hyvän fiiliksen hetkeksi, mutta itsevarmuus syntyy aivan muualla, itsessä. Sitä ei voi ulkoistaa vaatteisiin, koruihin ja laukkuihin. Haaveilin vuosia Balenciagan Motorcycle -laukusta. Säästin siihen rahaa ja kuvittelin, kuinka super upea ja magee mimmi olen laukku kainalossa. Vihdoin laukun hankittuani, se oli ihana sekä kaunis ja sitä oli kiva pitää. Samalla tajusin kuitenkin, ettei laukku tehnyt minusta yhtään sen coolimpaa. Magee mimmi ei synny materiaalista, se tulee itsestä.”

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Tiina Eronen