27.06.2017By: Instrumentarium

Minkälaisista aineksista syntyy Voguen päätoimittaja Anna Wintourin tyyli?


Anna Wintour tunnetaan Vogue-lehden pitkäaikaisena päätoimittajana, jäätävän tyylikkäänä muotikuningattarena ja yhden kampauksen naisena. Purimme osiin, miten pukeutuu maailman arvostetuin fashionista.

Anna Wintour on toiminut legendaarisen muotilehden Voguen päätoimittajana jo vaatimattomat 29 vuotta. Muodin teräsnaisen maailmankuulu tyyli rakentuu konservatiivisen ja arvokkaan naisellisen tyylin ympärille. Ajankohtaiset muotiteemat näkyvät linjoissa, kuoseissa ja asusteissa. Isot mustat aurinkolasit ovat Wintourin trademark siinä missä luonnollisen värinen särmästi leikattu polkkatukkakin. Wintour onkin tuulettanut samalla kampauksella jo 40 vuotta. Ja näyttänyt aina super hyvältä.

Miten pukeutuu maailman arvostetuin fashionista? Purimme tyylin tuttuun tapaan osiin:
anna_wintour_3

1 Lukitse tyylisi

Wintour nähdään usein klassisen mallisissa jakuissa ja takeissa. Kuosit ja leikkaukset vaihtuvat sesongin muodin mukaan, mutta linjakkuus ja klassinen ydin pysyvät tyylissä samana. Asusteista tärkein on  hänen trademark-polkkatukkansa ja isot aurinkolasit.

anna_wintour_2

2 Klassisen chic

Liian kreisit muotivillitykset ja tyylimokat ovat asioita, joita ei Wintouriin voi yhdistää. Sen sijaa hyvin istuvat mekot ja huoliteltu vaikutelma ovat kulmakiviä, joiden päälle rakentuu harkitun tyylitelty kokonaisuus.

anna_wintour_1

3 Hillittyä ja harkittua

Wintourin tyyli on moniin fashionistoihin verrattuna kovin hillitty. Kun on maailman tunnetuimman muotilehden päätoimittaja, ei välttämättä ole tarvetta enää pitää itsestään meteliä. Häntä ei koskaa nähtäisi over-size-puseroissa tai riekaleisissa farkuissa. Wintourista ei löydy edes netin kätköistä nuoruuden tyylimokia, kuten monilta muilta. Fashionistalle ei-tyypilliseen tapaan, Wintour ei pyri huomion keskipisteeksi asuillaan. Hän on sitä muutenkin.

Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuva perustuu Wintourin entisen assistentin kirjoittamaan kirjaan.  Wintour esiintyy myös dokumenttielokuvassa September Issue, joka kuvaa vuoden tärkeimmän muotilehden syntyä.

Katso myös heidän tyylinsä salat: