14.02.2018By: Instrumentarium

Näin luot täydellisen kevättalven tyylin: lainaa näytösstailistien parhaat niksit


Kylmän sään pukeutumisessa käytännöllisyys menee usein estetiikan edelle. Jos järkipukeutuminen alkaa tylsistyttää, tämä juttu on juuri sinua varten. Kokosimme catwalkien parhaat niksit kevättalven tyylin piristämiseksi. Siis tervetuloa kerrokset, väriläikät ja lupa käyttää kokomustaa!

valikausi-kerrokset

Kerrosta lempiasu uusiksi

Villapaita ja housut on ihana asu, mutta sadannella käyttökerralla siihenkin voi kyllästyä. Yksi lisäkerros uudistaa luottoasun, ja tekee siitä astetta veistoksellisemman. Sujauta siis muhkean villapaidan ja suorien housujen väliin suoralinjainen tunika. Se tuo asuun muotoa, ja pitää lämpimänä. Huom: tämä asu toimii, jos kaikki vaatekappaleet ovat väljiä. Väljä tyyli sopii myös sitkeiden uskomusten vastaisesti ihan kaikille. Muhkeat vaatteet eivät saa ketään näyttämään pullealta.

Jos univormusi on kapeat housut ja tiukka neulepoolo, kerrosta asuun pitkä, vyöllä solmittava jakku tai leveähihainen villatakki. Kapeat lahkeet ja vyö pitävät asun sirona.

Ps. Tämä tyyli on superajankohtainen: housujen, tunikoiden ja kookkaiden villapaitojen yhdistelmää näkyy paljon myös ensi syksyn pre-fall -mallistoissa. Tätä voi siis hyvin soveltaa myös ensi syksynä!

valikausi-varipilkku

Väläytä väriä

Arkinen harmaa, beige ja musta tarjoavat herkullisen pohjan häivähdykselle heleää väriä. Hillitty tausta saa itseasiassa punaisen näyttämään punaisemmalta – tai laventelinsinisen hieman herkemmältä. Ohuet punaiset neuleet tai huivikauluspaidat ovat sykähdyttävä yhdistelmä muuten beigen tai harmaan asun kanssa. Mikä parasta, se ei näytä liian värikkäältä hillityllekään pukeutujalle.

Jos arkiunivormusi taas koostuu mustista farkuista ja tummasta neuleesta, kokeile solmia kaulaan laventelinvärinen pieni silkki- tai puuvillahuivi, ja piilota sen päät joko paidankaulukseen tai huivin sisään. Se ylevöittää asun, ja pitää kaulan salavihkaa lämpimänä. Sen voi yhdistää myös valkoiseen kauluspaitaan. Ja laventeli on tietysti nimetty kevään 2018 väriksi.

valikausi-musta

Mehevämpi musta

Pohjoisen talvipukeutuminen on tyypillisesti hyvin mustanpuhuvaa. Hyvä uutinen onkin siis se, että kuluvan kauden mallistot ovat täynnä kokomustia asuja. Niissä mustat kengät puetaan mustien housujen, neuleiden, jakkujen, laukkujen, aurinkolasien ja kaulahuivien kanssa. Tyyli on kuitenkin kaikkea muuta kuin synkkä, kun mustat materiaalit on valittu ja kerrostettu huolella. Jos samaan asuun yhdistää siis esimerkiksi kiillotetut mustat saappaat, villakankaiset housut, ohuen sifonkipuseron tai rouhean neulepinnan ja kruunaa sen talvitakilla, joka on terästetty satiinisena hohtelevilla detaljeilla tai hapsukoristeisella kaulaliinalla, kokonaisuus muuttuu kiinnostavaksi. Salaisuus on monipuolisissa materiaaleissa.

Célinen talvinäytös antoi mainioita stailausvinkkejä mustaa rakastavalle vilukissalle. Laadukas pitkä pashmina taipuu vyöksi, ja sitä voi käyttää lämmikkeenä myös sisätiloissa. Vaihtoehtoisesti paksun villahuivin voi kietoa harteille. Nämä huivit voi pitää mustalle tyylille uskollisesti mustina tai lisätä Céline-tyyliin myös ripauksen väriä.

Kuvat: WWD/REX/Shutterstock,