12.09.2018By: Instrumentarium

Näin meikkaat silmälasien kanssa! Ajankohtaiset vinkit helppoon silmämeikkiin


Millainen silmämeikki korostaa parhaiten juuri sinun katsettasi silmälasien kanssa? Kokosimme ajankohtaiset nappivinkit miinuslaseille, pluslaseille sekä ennakkoluulottomalle trendikokeilijalle. Ps. näistä voi inspiroitua kehyksistä riippumatta.

Meikit kehysten kanssa meikkaamiseen

1. Pehmeä trendimeikki miinuslaseille

Miinuslasit terävöittävät kaukonäköä, mutta varsinkin vahvat voimakkuudet huijaavat silmät luonnollista pienemmän näköiseksi. Toisin sanottuna: miinuslasit ovat erinomainen syy innostua syksyn pehmeimmästä trendimeikistä eli hohtelevista kerman ja toffeen sävyistä. Siinä värit ja varjostukset vaihdetaan hienovaraiseen hohteeseen, joka saavat silmän näyttämään suuremmalta ja virkeämmältä.

Ensimmäinen askel on mahdollisten tummien silmänalusten peittäminen, sillä muutoin vaalea luomiväri vain korostaa tummuutta. Pohjustuksen jälkeen vedä kermatoffeen värinen rajaus alaluomen sisäreunaan. Seuraavaksi levitä koko liikkuvalle yläluomelle silmän sisäkulmaa lukuun ottamatta toffeen sävyistä luomiväriä. Lisää sitten silmän sisänurkkaan hohtelevaa, kermanvaaleaa luomiväriä v:n muotoisesti silmän sisänurkasta pitkin ylä- ja alaluomen reunaa. Väriä kannattaa lisätä luomelle kerroksittain vähän kerrassaan. Lopuksi lisää halutessasi ripsiväriä. Jos kaipaat lisätehoa ripsirajaan, vedä tummanruskea rajaus yläluomelle ripsirajan sisäpuolelle.

Meikki ja miinuslasit

 

Iltaversiossa liikkuvalle luomelle voi lisätä samansävyisiä tai värittömiä kimalteita, jotka tuovat tyyliin aavistuksen glamouria. Toinen vaihtoehto on lisätä silmän ulkonurkkaan hieman ruskeaa sävyä ja häivyttää värien rajat, jolloin kokonaisuudesta tulee herkkä smoky eye. Tuolloin luomiväriä levitetään yläluomella silmän ulkonurkasta kulmakarvaa kohti ja alaluomella silmän ulkonurkkaan.

2. Ajankohtaiset sumusilmät pluslaseille

Plustehoiset linssit saattavat saada silmät näyttämään luonnollista suuremmilta – ja joskus korostaa myös silmäluomia. Klassikkovinkki pluslinssien käyttäjille on tumma silmärajaus, mutta tänä syksynä se saa vahvan kilpailijan keveästä sumusilmämeikistä, jollaisia nähtiin näytöslavoilla New Yorkista Milanoon. Se soveltuu myös arkikäyttöön, kun väripaletti on sopivan lähellä ihon omaa sävyä ja väriä ei levitetä silmän ulkonurkan ulkopuolelle.

Hyvin vaaleaihoisen kannattaa varata meikkiin ruskea luomiväri, hieman tummemmalle iholle puolestaan soveltuu harmaa ja tummaihoinen voi käyttää tummaa harmaata tai mustaa. Värillisen luomivärin lisäksi tarvitset oman luomen sävyisen luomivärin häivytykseen.

Tässäkin tyylissä ensimmäinen askel on tummien silmänalusten huolellinen peittäminen, sillä kehykset voivat korostaa niitä. Seuraavaksi taputtele ruskeaa, harmaata tai mustaa luomiväriä ripsirajaan. Taputtele silmän sisänurkkaan väriä ohuena viivana ja levennä värialuetta ulkonurkkaa kohden kolmiomaisesti. Silmän ulkonurkassa väriä voi levittää aina luomivakoon asti: se häivyttää luomen turvotusta ja tuo kulmaluuta esiin.

Meikki ja pluslasit

 

Väriä kannattaa lisätä ohuina värikerroksina. Tarkista jokaisen levityskerroksen jälkeen, on värin syvyys riittävä ja haluatko levittää väriä ylemmäs luomelle. Alaluomen ulkonurkkaan väriä voi taputella siveltimenkärjellä tai pumpulipuikolla. Taputtele ihosi sävyistä luomiväriä meikkaamattomalle luomelle ja häivytä keveästi tummemman luomivärin raja. Lopuksi lisää ripsiväriä, sillä tämä tyyli kaipaa sitä parikseen.

3. Syksyn ykköstyyli trendikokeilijalle

Syksyn muotinäytöksissä vilkkui energisiä 1980-luvun sävyjä: meikkitaiteilijat levittivät mallien luomille sähkösinistä, kirkasta pinkkiä ja heleää violettia. Värikäs silmämeikki näyttää erinomaiselta suurilinssisten metallikehysten tai valkoisten sekä vaaleiden muovikehysten kanssa.

Kirkas värisävy toimii parhaiten, kun sillä piirtää yläluomelle klassisen kissansilmärajauksen, mutta hieman totuttua paksumpana. Peittävä lopputulos syntyy meikkikynällä, hennompi taas luomivärin ja siveltimen avulla. Rajauksen paksuus on hyvä täsmätä kehykseen: sirot kehykset ja kapea rajaus ovat erinomainen pari, paksummat kehykset taas toimivat hyvin vahvemman rajauksen kanssa. Muista varmistaa, että rajaus jää kokonaan näkyviin kehyksen takaa.

Trendimeikki ja kehykset

Jos koko silmän meikki näyttää liian vahvalta, voi kissamaisen rajauksen piirtää vain silmän ulkonurkkaan. Tämä niksi toimii erityisen hyvin, jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, sillä se korostaa silmän ulkonurkkaa. Jos taas silmäsi ovat kaukana toisistaan, kannattaa rajaus vetää silmän sisänurkkaan saakka, jotta lopputulos näyttää tasapainoiselta.

Lue myös:

Klassikkovinkki silmälasiostoksille: anna kehysten saada ihosi hehkumaan

Hiusmalli ja silmälasit: huippukampaajan vinkit auttavat yhdistämään kehyksen ja kampauksen

Kauden kehysmallit hintoineen löydät www.instru.fi. Tervetuloa sovittamaan Instrun myymälöihin – näin löydät juuri sinulle sopivat lasit.