27.06.2018By: Instrumentarium

Näin yhdistät aurinkolasit ja hatun: suojaudu auringolta tyylillä


Aurinkolasit ja päähine ovat kesän tärkeimmät asusteet, sillä ne suojaavat auringon vanhentavilta UV-säteiltä. Mitkä kehykset sopivat parhaiten lippalakin, lierihatun ja hittihuivin kanssa? Tällä oppaalla selviät helletyylistä voittajana.

Lippalakki ja aurinkolasit

Katu-uskottava aurinkokaksikko: lippalakki ja pyöreät kehykset

Suomalaisnaiset ja kansainväliset katumuotijulkkiset ovat yhtä mieltä ainakin yhdestä asiasta: lippalakki on mitä kätevin kesäpäähine. Tänä kesänä ajankohtaisin lippismalli on niin sanottu faijalippis, eli kaarevalippainen sporttilippis. Sellaisia on nähty niin Versacen näytöslavalla kuin tyylivaikuttaja Bella Hadidinkin yllä.

Lippalakki on parhaimmillaan pyöreiden kehysten kera, sillä ne vievät päähineeltä kaikkein sporttisimman terän. Vaalea pyöreä kehys tekee kokonaisuudesta aikuiseen tyyliin sopivan, pyöreä metallikehys on äärimmäisen ajankohtainen tai pyöreä pilotti tekee kokonaisuudesta superurbaanin.

Lippiksen ja pyöreät kehykset voi yhdistää esimerksi farkkusortseihin ja kauluspaitaan, suoralinjaiseen trikoomekkoon tai denim-paitamekkoon. Kokonaisuus pysyy harmonisena, kun asussa ja päähineessä on molemmissa hieman street-henkeä.

Lierihattu ja aurinkolasit

Päivitetty lomaklassikko: lierihattu ja graafinen kehysmalli

Kookkaasta lierihatusta on tullut yksi muotinäytösten vakioasusteista, mikä on erinomainen uutinen kesätyylille. Linjakas päähine nimittäin tuo yksinkertaiseen kesätyyliin tervetullutta ryhtiä – ja samalla se suojaa tehokkaasti auringolta. Tänä kesänä lieri voi olla jättisuuri ranskalaismerkki Jacquemuksen tyyliin, safarihenkinen Loewen innoittamana tai suoralierinen kotimaisen Samujin hengessä.

Näyttävä päähine kaipaa parikseen jykevät ja melko yksinkertaiset aurinkolasit. Kehyksen yläreunan on hyvä olla melko suoralinjainen, jolloin se asettuu kauniisti linjaan lierin kanssa. Hyviä vaihtoehtoja ovat yläpainotteinen kehys, suorareunainen kehys tai laatikkomallinen kehys, jotka tekevät asustekokonaisuudesta tasapainoisen.

Lierihattu ja vähäeleinen kehys sopivat asuun kuin asuun – yhdistä ne siis vaikkapa väljään spagettiolkaimekkoon tai kuviosortseihin ja yksiväriseen t-paitaan.

Päähuivi ja aurinkolasit

Retrotyylillä aurinkoon: ajankohtainen huivi ja nostalgiset lasit

Huivi on mutkaton aurinkopäähine, joka kulkee helposti mukana laukussa tai sen hihnaan sitaistuna. Se on myös äärimmäisen ajankohtainen. Sen voi sitoa päähän turbaaniksi, asetella 1970-luvun tyyliin otsalle ja sitoa solmulla niskaan tai kokeilla ajankohtaista tyyliä sitomalla huivin päät leuan alle. Turbaaneita nähtiin muun muassa Marc Jacobsin kesämallistossa ja leuan alle sidottuja huiveja Aalto-yliopiston kansainvälisiä kehuja keränneessä kevätnäytöksessä.

Huivin pariksi sopivat kookkaat retrolasit, jotka suojaavat auringolta myös herkät poskipäät. Ne tukevat myös huivin nostalgista vivahdetta. Leuan alle solmittu huivi on parhaimmillaan isokokoisten kissalasien kanssa, otsalle solmittu hippihuivi puolestaan toimii täydellisesti kookkaiden 1970-lukuisten aurinkolasien kanssa ja turbaaniin voi yhdistää molemmat.

Huivi ja retrolasit sopivat erityisen hyvin leveälahkeisten kesähousujen ja topin seuraan tai hippihenkisen kesämekon pariksi.

Kaikki kesän aurinkolasit löydät Instrumentariumin valikoimasta.

Lue myös:

Pakkaa kuin pro: näillä vinkeillä saat matkalle mukaan täydellisen lomapuvuston

Tommy Hilfigerin täydelliset aurinkolasit kolmeen lomatyyliin – vain Instrusta

Lisää tyyli-inspiraatiota saat seuraamalla Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.