07.03.2018By: Instrumentarium

Naistenpäiväspesiaali: silmälasityylin vahvat esikuvat


Hyvä tyyli kuuluu kaikille! Esittelemme naistenpäivän kunniaksi neljä silmälasityylin ikonia, jotka toimivat esikuvina ja tekevät maailmasta paremman paikan muille naisille.

Boss Lady Linda Rodin kehykset

 

1. Iätön Instagram-bloggaaja Linda Rodin

69-vuotias Linda Rodin ei ole koskaan liian vanha mihinkään. Hän perusti oman Rodin-kosmetiikkamerkkinsä 59-vuotiaana, alkoi postata tyylikuvia Instagramiin 64-vuotiaana ja teki läpimurtonsa mallina vuotta myöhemmin. Rodin ehti luoda varsin pitkän muotiuran ennen kuin hänestä tuli kansainvälinen tyyli-ikoni. Hän on tehnyt vuosikymmenien mittaisen uran stylistinä, ja työskennellyt muun muassa Voguelle ja Harper’s Bazaarille. Varsinaisen vallankumouksen Rodin on kuitenkin tehnyt omalla pukeutumisellaan: hän ei ole ikääntyessään luopunut värikkäistä vaatteista, suurista hatuista, jättikokoisista aurinkolaseista tai kirkkaasta huulipunasta. Hän on, omien sanojensa mukaan, kieltäytynyt muuttumasta näkymättömäksi. Omaleimainen tyyli on tuonut hänelle lähes 220 000 Instagram-seuraajaa ja mainoskampanjoita muun muassa Mary-Kate ja Ashley Olsenin the Row -luksusmerkin keulakuvana.

 

Boss Lady Julie Delpy kehykset

2. Elokuvaohjaaja Julie Delpy

Julie Delpy on elokuvaohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja, jonka naishahmot ovat usein neuroottisia, itsekkäitä, valittavia ja hermoille käyviä. Elokuvamaailmassa sellaiset hahmot on yleensä varattu miesnäyttelijöille, mutta Delpy antaa kaikkien mellastaa valkokankaalla. Hänen arvionsa mukaan kaikki ihmiset ovat yhtä epätäydellisiä. Delpy on myös itse riisuutunut valkokankaalla neljäkymmentä täytettyään, jotta ihmiset näkisivät myös tavallisia aikuisia naisvartaloita. Delpyn silmälasityyliin kuuluvat suuret mustat muovikehykset, jotka ovat terävän kulmikkaat tai alareunasta pyöristetyt. Ne hän pukee niin kauluspaidan kuin pikkumustan kanssa, ja sijoittaa ne myös omien roolihahmojensa nenälle.

Boss Lady Rihanna kehykset

 

3. Supernainen Rihanna

Rihanna on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista muusikoista ja tyyli-ikoneista, ja hän käyttää vaikutusvaltaansa monen tarpeellisen muutoksen ajamiseen. Harvardin yliopisto myönsi hänelle vuonna 2017 Humanitarian of the Year -palkinnon, joka annetaan vuosittain ihmisoikeuksien edistäjälle. Juuri kolmekymmentä täyttäneen Rihannan hyväntekeväisyysjärjestöt BELIEVE ja Clara Lionel Foundation rahoittavat lasten terveydenhoitoa ja college-opintoja, minkä lisäksi Rihanna on ehtinyt muun muassa UNICEFin lähettilääksi. Rihanna näyttää myös hyvää esimerkkiä kaikille kauneusihanteiden kanssa kamppaileville. Hänen ulkomuotoaan on ruodittu blogeissa ja lehdistössä asiattomasti, mihin hän vastannut Instagramissa varsin tyhjentävästi: ”Kutsuiko joku minua liian lihavaksi? 😂😂😂”. Rihanna naureskelee epäasiallisille kommenteille usein hienojen kehysten takaa: tyyli-ikoni on testannut elämänsä aikana kutakuinkin kaikkia silmälasi- ja aurinkolasimalleja. Hänen tuorein suosikkinsa on matala, ovaalinmuotoinen ysärikehys.

Boss Lady Emma Watson kehykset

4. Tyttöjen puolustaja Emma Watson

27-vuotias näyttelijä Emma Watson on mainio esikuva kaikille tiedostaville tytöille ja naisille. Hän hakeutui näyttelijänuransa rinnalla Brownsin yliopistoon opiskelemaan kirjallisuustiedettä, ja ryhtyi jo 23-vuotiaana YK:n tyttöjen ja naisten oikeuksien lähettilääksi. Kun hän hassuttelee, hän piilottaa lempikirjojaan pitkin New Yorkia ja kun hän on tosissaan, osallistuu hän seksuaalisen häirinnän vastaiseen Time’s Up -liikkeeseen tai pitää puheita YK:n päämajassa sukupuolten välisen tasa-arvon tärkeydestä ja miesten roolista sen edistämisessä. Kirjakauppamatkoillaan Watson pukeutuu yleensä varsin yksinkertaiseen farkut ja musta takki -univormuun. Mustat muovikehykset viimeistelevät älykkötyylin. Watsonin sähköiseen englanninkieliseen kirjakerhoon voi liittyä täällä.

 

Photo Credit:Aurora Rose/REX/Shutterstock, Michael Buckner/WWD/REX/Shutterstock, Kristin Callahan/ACE Pictures/REX/Shutterstock,