24.10.2018By: Instrumentarium

Nämä 90-luvun kauneusniksit ovat jälleen trendikkäitä


Kauneuden edelläkävijät poimivat meikki-inspiraationsa nyt 1990-luvulta. Vuosikymmen innostaa laittamaan meikkivärit uusiksi – ja luopumaan muutamista ulkonäköpaineista. 

90-luvun kulmakarvat

Kulmakarvat: vähemmän on taas enemmän?

Kauden muotiraamattu eli syyskuun britti-Vogue bongasi kanteensa Rihannan, asetti hänen hiuksilleen valtavan kukkaseppeleen ja meikkasi hänelle viivanohuet kulmakarvat. Molemmat olivat varsin ajankohtaisia valintoja: kukat siksi, että tämä on kukkaiskuosien talvi ja ohuet kulmakarvat siksi, että sirommat kulmakarvat alkavat tehdä jälleen tuloaan.

Ohuiden kulmien edellinen valtakausi oli 1990-luvulla, jolloin kulmakarvat olivat viivanohuita. Viime vuosien kulmakarvabuumi puolestaan on ihannoinut muhkeita kulmia – jopa siinä määrin, että harvakulmaiset ovat tatuoineet itselleen lisäkarvoja microblading-menetelmällä.

Kapeampien kulmakarvojen esiinmarssi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kulmat tulee muotoilla viivanohuiksi. Sen sijaan se tarkoittaa sitä, että tuuheiden kulmien ohella myös ohuemmat ovat ihan hyvä valinta, jos omat sattuvat luonnollisesti kasvamaan hentoisempina.

90-luvun huulipuna

Huulet: viininpunaisen ja luumun voimakas comeback

Syksyn näytöslavoilla ja julkkisgaaloissa on vilahdellut tavallista tummempia huulia, kun meikkitaiteilijat valitsevat asiakkaidensa huulille syvää viininpunaista tai lämpimään ruskeaan taittavia luumunsävyjä. Tyylin ehdottomia esikuvia ovat 1990-luvun muusikot, jotka sutivat huulilleen dramaattista punaa ennen kuin nousivat esiintymislavalle kitara kaulassaan. Tämän syksyn sävyjen esikuvia ovat siis Courtney Love, PJ Harvey ja Shirley Manson, joiden meikkivalinnat viestivät söpöilyn sijaan voimaa.

Tummat huulet eivät kaipaa parikseen välttämättä ripsiväriä enempää. Pienenä ysäribonuksena voi kuitenkin lisätä hieman valkoista silmänrajauskynää silmän sisänurkkaan, jolla loihditaan katseeseen valoa menneen vuosikymmenen tyyliin. Tähän nostalgiseen temppuun turvautuivat muun muassa Anna Sui ja Fendi syksyn näytöksissään. TrendWalkin meikkivinkit kertovat, kuinka tyyli onnistuu takuuvarmasti myös kotona – ja millaisiin kehyksiin se sopii parhaiten.

90-luvun raidat

Hiukset: riemukkaat raidat

Pradan kevätmalliston näytöksessä nähtiin pitkästä aikaa aidosti puhuttava tukkatyyli. Näytösmallien hiuksissa kiemurteli tehostevärisiä kapeita palkkiraitoja. Mustaan tukkaan lisättiin muutama valkoinen raita, ja blondit puolestaan saivat tukkaansa tummia kiehkuroita. Näytöslookin esikuva oli näyttelijä Chloë Sevigny, jonka tyylivalintoja fanitettiin 1990-luvulla.

”Ihailemme tyttöjä, jotka värjäävät hiuksiaan liikaa,” näytöksen hiusstylisti Guido Palau kertoi Vogue.comille.

Raitakampaus vihjaa, että kaikkien ei tarvitse pyrkiä olemaan luonnollisen kauniita, vaan on varsin ok näyttää särmikkäältä. Tehosteraidat voi lisätä tukkaan myös lisäkkeillä, jolloin esimerkiksi juhlatyyli saa tehokkaan loppusilauksen.

Pähkinänkuoressa: 1990-luvulla värjätyt hiukset näyttivät värjätyiltä ja meikki juurikin meikiltä – silloin ei puuhasteltu kahta tuntia levittämässä contouring-sävyjä ja piilottamalla hiusten juuresta tupeerauksen jälkiä. Kuluneen vuosikymmenen meikittömän meikin megatrendi puolestaan on hilannut ulkonäköpaineet hyvin korkealle, kun kauneuskikat pyritään piilottamaan. Siksi 90-luvun rehelliset vaikutteet ovat hyvin tervetulleita juuri nyt!

Kuvat: WWD/Shutterstock, Rodin Banica/WWD/Shutterstock, Stephen Lovekin/WWD/Shutterstock, Amy Sussman/WWD/Shutterstock

Lue myös:

Trendikkäät meikkivinkit silmälasien käyttäjälle

Tyylivaikuttaja Inke Ketonen on huulipunamestari