12.04.2017By: Instrumentarium

Nämä silmälasimallit ovat ajankohtaiset vuodesta toiseen


Klassikkokehykset eivät vanhene koskaan, vaikka niiden syntymästä on jo iäisyys. Silmälasibrändi Heritagen mallisto matkaa kehysmalleissaan juhlistamaan eri aikakausien trendejä.

Instrumentrumentariumissa myynnissä oleva Spactacles of timemallisto koostuu klassikkokehyksistä, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Tässä suosikkimme:

1930 –luku: Muovi raottaa ovea mahdollisuuksien maailmaan

Trendikkään nörttimäiset pyöreät pokat nauttivat suurta suosiotaan jo 1930-luvulla. Runsaiden yksityiskohtien sijaan muotisuunnittelijat keskittyivät tuolloin eleganttien muotojen ja siluettien luomiseen. Uudet materiaali-innovaatiot toivat ensi kertaa vaihtelua kehyksiin. Hopeasta ja kullasta tehdyt pinnoitteet toivat yksilöllisyyttä perinteisiin metallikehyksiin. Päivänvaloa näkivät myös ensi kertaa muoviset kehykset. Muovin ja metallin yhdistely yksissä oli edelläkävijän valinta niin 1930-luvulla kuin tänäkin kesänä.

Heritage_1

Katso tarkemmin: hempeän siniset ja kilpikonnakuosiset. 

1940 –luku: Pilotti valmiina lähtölaskentaan

Muoti toimii yhteiskunnan peilinä. 1940-luvulla toisen maailmansodan vaikutus muotiin oli kaikkein kiistattomin. Siviilielämän mullistukset tekivät muodista käytännöllistä, yksinkertaista ja voimakasta. Tuolloin syntyivät myös monen tämän päivän trendsetterin luottoaurinkolasit, pilotit eli aviator-lasit. Nimensä mukaisesti pilotit suunniteltiin alun perin suojaamaan lentäjien silmiä. Yhdysvaltojen ilmavoimien varustuksessa debytoineessa mallissa oli tummat peililinssit, eikä sen malli ole radikaalisti muuttunut tähänkään päivään mennessä. Samaan aikaan käytännöllisillä ja klassisilla asennepokilla ei voi koskaan mennä pieleen.

Heritage_2

 

 

1950 –luku : Runsaudenpula silmälasikotelossa

Sodan jälkeisellä 1950-luvulla oli jälleen lupa irrotella myös pukeutumisessa. Muoti muuttui nopeatahtisemmaksi, pröystäilevämmiksi ja yksilöllisemmäksi. Silmälaseista tuli osa omaa yksilöllistä tyyliä. Ihmisten kaivatessa jatkuvasti uutuuksia vaatekaappiinsa, myös silmälaseja haluttiin päivittää trendien tahdissa. Tuolloin syntyi useita nykypäivänäkin rakastettuja klassikkomalleja. Miesten suosikkimalleiksi syntyivät klassiset kulmalinjaa korostavat kehykset, joissa kehysten yläosa on alaosaa paksumpi. Naisilla kissamaisuutta löytyi enemmän tai vähemmän joka ikisestä kehysmallista. Molemmat mallit kohottavat katseen ja imartelevat tämänkin päivän tyylikuninkaallisia.

Heritage_3

 

1960-luku : Geometrista älykkyyttä modernien linssien läpi

Muodin kiihtyvä sykli karsi nopeasti prameuden ja yksityiskohdat kehyksistä. Svengaavalla 1960-luvulla muoti merkitsi moderniutta ja futurismia. Kehysmuoti kehittyi keskellä sivistystä peilaten jokaista muoti- ja taidemaailman trendiä. Muodin kohdatessa modernin maailman syntyi entistä kokeellisempia ja geometrisempiä kehyksiä. Kissamaiset lasit muuttuivat täydellisen soikeiksi ja pyöreät lasit tulivat takaisin. Miesten kehysmuoti uudistui minimalistisen suorakulmaisilla ja neliömäisillä laseilla. Suorakulmaisista pokista syntyi uusi klassikko, joka luo asiallisen siistin ilmeen vielä tämänkin päivän intellektuelleille.

Heritage_4

 

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.