28.09.2017By: Instrumentarium

New Yorkin muotiviikkojen parhaat katutyylit: katso Janita Aution kuvareportaasi


Valokuvaaja Janita Autio tallensi New Yorkin muotiviikon kiehtovimmat pukeutujat TrendWalkille. Muotiväen tyylin kulmakiviä ovat nyt romanttiset kerrokset, leikkisät kissalasit, kekseliäs ruutukuosi ja uudella tapaa puettu jakku.

”Viikon kohokohta oli ehdottomasti Alexander Wangin näytös, joka järjestettiin keskellä katua. Siellä oli moottoripyöriä ja mallit laskeutuivat ”näytöslavalle” bussista. Vieraina olivat muun muassa Sofia Richie ja Kim Kardashian. Yleisössä näkyi muotiviikkojen tärkeimmät trendit: esimerkiksi Kardashian oli pukeutunut jakkupukuun,” Janita Autio summaa.

Jakku2

Jakku1

Muoti-ikonin jäljillä.  Mikä yhdistää instajulkkis Caroline Vreelandia, Kim Kardashiania ja 1970-luvun tyyli-ikoni Bianca Jaggeria? Jagger teki muotihistoriaa astelemalla alttarille Mick Jaggerin kanssa pukeutuneena pelkkään valkoiseen jakkupukuun. Asuun suunniteltu pusero oli hääpäivänä liian napakka, joten Jagger juhli ilman. Tyyli oli vahvasti läsnä New Yorkin katukuvassa: muotijulkkiset Kim Kardashianista Caroline Vreelandiin pukivat jakkupuvun ilman aluspaitaa. Niin formaalista asusta tulee juhlakelpoinen.

Royhelo1

Royhelo2

Royhelo3

Söpöily sallittu. New Yorkin muotiviikoilla mitattiin, kuinka monta röyhelökerrosta mahtuu yhteen asuun. Röyhelöin somistetut mekot nimittäin olivat yksi muotiviikkojen suosituimmista vaatekappaleista. TrendWalkin laskujen mukaan mikään ei ollut liikaa, kunhan herkkään mekkoon yhdistettiin kulmikas laukku, tolppakorkoiset kengät tai ryhdikäs takki. Pitkät hihat ja liehuvat helmat loivat elegantin siluetin – minimittaiset mekot puolestaan olivat tyylipuhdasta söpöilyä.

ruutu_1

ruutu2

ruutu3

ruutu4

Ruutuvallankumous. Ruutukuosi näytti monipuolisuutensa New Yorkin kaduilla. Se taipui niin epäsymmetrisiksi hameiksi, bustier-mekoiksi kuin uudelleen muotoilluiksi housupuvuiksi. Klassisesta business-tyylistä ammentava trendi on parhaimmillaan, kun vaatekappaleessa on kiinnostava moderni muoto. Ruutukuosien väripaletti oli tietenkin arkisen harmaa tai ruskea, mutta tyyli kirkastui valkoisilla tai luksuslogoin koristelluilla t-paidoilla.

cateye1

cateye2

cateye3

Rouva Mau. Kun vaatteiden siluetit ovat vähäeleisiä, pääsevät asusteet isompaan rooliin. Muotiviikkojen raikkaimmat asusteet olivat kissamaiset aurinkolasit ja suoralieriset huopahatut. Klassiset pukeutujat valitsivat asujensa täydennykseksi kookkaat kissalasit, joiden tehosteena olivat värikkäät muoviset kehykset. Pienilinssiset aurinkolasit puolestaan loivat vinkeän, leikkisän vaikutelman – varsinkin yhdistettynä Pariisi-henkiseen baskeriin. Yhtä kaikki, kisulasit toivat asuihin ilahduttavaa kepeyttä.

Katso myös Janita Aution trendireportaasi Tukholman muotiviikoilta.

Kuvat: Janita Autio

Teksti: Trendwalk