27.12.2017By: Instrumentarium

Osta paremmin, tyylikkäämmin ja hauskemmin: 4 syytä piipahtaa kivijalkakaupassa


Jotkut asiat on syytä tehdä ajan kanssa – kuten vaikkapa uusien luottovaatteiden ja -asusteiden hankkiminen. Listasimme neljä tyylikästä syytä jalkautua kivijalkakauppoihin.

Koska viimeksi olet jättänyt kalenterin tyhjäksi lauantaipäivän kohdalta, suunnannut kaupungin keskustaan ja käyskennellyt kivijalkamyymälöissä oikein ajan kanssa, ja välillä tietenkin juonut kupillisen oikein hyvää kahvia? Jos siitä on kulunut pidempi tovi, olet jäänyt paitsi ainakin seuraavista asioista…

 

myyja

1. Odottamattomat tyylivinkit

Luulitko aina, ettei punainen ole värisi? Väärin! Kivijalkakauppa on se paikka, jossa omat tyyliennakkoluulot murtuvat.

Vaikka jokainen tuntee oman tyylinsä parhaiten, harva on kuitenkaan vaate- tai asustemuodin asiantuntija. Siksi omin päin tulee ostettua useimmiten jotakin tuttua ja turvallista. Kivijalkakaupoissa tuo asiantuntija on aina paikalla. Myyjä tuntee liikkeensä valikoiman, ja osaa ehdottaa sieltä myös jotakin uudenlaista sovitettavaa. Tämä toimii yhtä lailla silmä- tai aurinkolasien, juhlamekkojen, rintaliivien kuin farkkujenkin kohdalla. Useimmilla meistä on varsin hassuja ennakkoluuloja omasta vaatekoostamme tai kasvojemme muodosta.

Seuraavan kerran kun kuulet sanat ”voinko auttaa”, vastaa ”kyllä kiitos!”. Löydät luultavasti tyylistäsi aivan uusia ulottuvuuksia!

kerralla

2. Kertalaakista

Verkkoshoppailu voi olla yllättävä aikasyöppö mahdollisine palautuksineen – jollei sieltä tilaa jotakin jo aiemmin hyväksi havaittua.

Kivijalkakaupassa tuotteet valitaan, sovitetaan ja maksetaan yhdessä ja samassa hetkessä. Omien tarpeiden mukaan kustomoitavat tuotteet, kuten lyhennettävät farkut tai aurinkolasit vahvuuksilla saattavat edellyttää myöhempää noutoa, mutta ajankäyttö pysyy silti paremmin hanskassa. Silloin myös todennäköisemmin ostos osuu kerralla kohdalleen.

 

3. Maaginen sattuma

Situationisti-liikkeen taiteilijoilla oli tapana suunnistaa Pariisissa Berliinin kartan kanssa tai navigoida läpi kaupungin tiettyä väriä seuraten. He uskoivat, että omia tapoja kyseenalaistamalla arjestakin voi tehdä seikkailun.

Ostoskävely haastaa pieneen seikkailuun. Sillä voi bongata uusia liikkeitä, vanhoja tuttuja, kiinnostavia ravintoloita tai vaikkapa kauniita kukkia vastaantulijan käsivarrella – mistä kaikesta katukuvassa voikaan inspiroitua!

muistot

4. Minimuistot

Matkoilta hankitut vaatteet ja esineet ovat tavallisesti hyvin rakkaita, sillä niihin liittyy hyviä muistoja. Samanlaisiin elämyksiin voi tähdätä myös arjessa. Tuntuisiko laukku vieläkin paremmalta, jos sen olisi ostanut kivalta henkilöltä? Lämmittäisikö puserossa joka kerta sen ystävän nauru, jonka kanssa se hankittiin? Entäpä ne aurinkolasit, jotka saattoi asetella juuri sinä samana kivana päivänä kevätaurinkoa varjostamaan? Ihmisessä on paljon muutakin kuin näyttöpäätettä skannaavat silmät.

Trendwalkin taustavaikuttaja Instrumentarium uskoo asiantuntijuuden tärkeyteen.  Asiantunteva myyjä auttaa löytämään juuri asiakkaan kasvoille sopivan lasimallin, ehdottamaan mallia, jota ei olisi muuten tullut ajatelleeksikaan ja selvittämään tarvittavan linssivahvuuden. 

Löydä omat lasisi Instrun myymälöistä. Seuraa myös kehysuutisia Instrun Facebook-, Instagram– ja Youtube-kanavilla.