20.06.2017By: Instrumentarium

Pidä aurinkolasit kunnossa – 5 tärkeintä vinkkiä


Silmälasit ja aurinkolasit ovat kasvojesi kruunu. Pidä laseista huolta, jotta ne säilyttävät ansaitsemaansa loiston. Trendwalk neuvoo, miten huollolla taataan silmä- ja aurinkolaseille mahdollisimman pitkä käyttöikä ja paras toimivuus.

1 Puhtaus on kaikki kaikessahoito_liina

Pidä huolta linssien ja kehysten säännöllisestä puhdistuksesta. Sangat pinttyvät hetkessä hiuksista ja muotoilutuotteista. Nenätyynyt taas keräävät itseensä rasvaa, likaa ja meikkiä. Käytä puhdistukseen linssien puhdistukseen tarkoitettu pesunestesuihketta. Hätätapauksessa toimii myös laimennettu astianpesuaine. Kuivaa pyyhkeellä, joka on pehmeä ja nukkaamaton. Vältä pelkällä puhdistusliinalla hinkkaamista, jotta linssit eivät vahingossa naarmuunnu.

 hoito_istuvuus

2 Istuvuus suurennuslasin alle

Kehys saattaa vaatia säätöä jo pienenkin käytön jälkeen. Uusiin laseihin tottuminen vie aikaa, mutta ne eivät saa tuntua häiritseviltä tai epämiellyttäviltä. Istuvuutta kannattaa tutkailla säännöllisesti. Jatkuvassa käytössä kehysten säädöt saattavat pikkuhiljaa höllentyä. Laittamalla silmä- ja aurinkolasit päähän ja pois aina kaksin käsin rasitat vähemmän sankoja. Älä pelkää ottaa yhteyttä myymälään. Kehyksiä voidaan aina tarpeen tullen säätää ja tipahtaneet ruuvit löytyvät optikolta.

hoito_kotelo

3 Suojaa lasit, joka hetkessä

Vältä linsseihin ja kehyksiin syntyvät naarmut suojaamalla lasit aina, kun ne eivät ole päässäsi. Säilytä laseja aina kotelossa. Pöydälle asettaessa taita sangat ja aseta pöydälle linssien etupinta ylöspäin. Älä altista laseja kemikaaleille ja suolavedelle. Poista silmälasit päästäsi aina hiusmuotoilutuotteita suihkuttaessa.

hoito_uuni

4 Kuumuus pilaa muovisen linssin

Aurinkolasit ovat tehty suojautumaan auringolta. Älä kuitenkaan koskaan jätä aurinko- tai silmälaseja pitkäksi aikaa suoraan paisteeseen. Kuumuus ja lämpötilavaihtelut tekevät hallaa muovilinsseille. Jotta linssisi pysyvät kirkkaina ja kauniina, ne tulisi aina pestä kädenlämpöisellä vedellä. Ole varovainen esimerkiksi uuninluukkua avatessa ja takkatulen äärellä. Älä koskaan pidä laseja saunassa tai laske aurinkolaseja kesällä auton kuuman konepellin päälle.

hoito_vakuutus

5 Vakuuta silmiesi paras kaveri

Joskus laseihin saattaa kohdistua täysin äkillistä ja ulkopuolista vahinkoa. Riskiltä suojaamiseksi voi voimakkuuksilla varustetuille silmä- ja aurinkolaseille ottaa vakuutuksen. Instrumentariumin silmälasivakuutus on kanta-asiakkailleen tarjoama erikoisetu. Hanki kaksi vuotta kestävä vakuutus kätevästi lasien oston yhteydessä. Näin uudet komeat pokasi ovat suojattuna elämän tuomilta yllättäviltä käänteiltä.