21.12.2018By: Instrumentarium

Ralph Lauren: 3 x ikonisen kehystyylin salaisuus


Pukeutuminen muuttuu mutkattomaksi, kun asusteet sopivat jokaiseen asukokonaisuuteen. Ikoninen yhdysvaltalaismerkki Ralph Lauren suunnittelee ajattomia kehyksiä, joiden avulla tyylisi säilyy aina ajankohtaisena – vuodesta toiseen. 

 

Ralph Lauren kehykset

 

Housupuvuistaan, poolopaidoistaan ja loafereistaan tunnettu yhdysvaltalaisikoni Ralph Lauren on aina ajankohtainen, mutta erityisesti tämä vuosi on Laurenin vuosi. Hänen muoti-imperiuminsa täytti 50 vuotta, ja sitä on juhlittu ympäri maailman.

Ralph Laurenin kohdalla voi todellakin puhua imperiumista: siihen kuuluu lukuisia erihintaisia muotimallistoja, asusteita, tuoksuja ja ravintoloita. Ne kaikki ammentavat hyväntuulisesta, rennon tyylikkäästä amerikkalaisesta elämänasenteesta. Juhlavuoden kehysmallistossa on klassikkotyylejä, jotka pysyvät tyylikkäinä vähintään seuraavan vuosikymmenen.

1. Aito klassikko ei katso sukupuolta

Ralph Laurenia on hyvällä syyllä tituleerattu yhdysvaltalaisen unelman ruumiillistumaksi: hän tulee vaatimattomista oloista New Yorkin Bronxista ja nykyisin hän on seurapiireissä liikkuva multimiljonääri, joka tukee lääketiedettä, taiteita ja lukuisia yhteiskunnallisia aloitteita.

Ralph Lauren kehykset ja puku

Hänen tavaramerkkinsä on hieman väljät housupuvut, joissa on ralphlaurenmaisimmillaan leveät kaulukset ja leveä hartialinja. 1970-luvulta pitäen hän on pukenut myös naiset tähän klassikkoasuun. Hän suunnitteli Diane Keatonin puvuston Annie Hall -elokuvaan, josta tuli yksi vuosikymmentä määrittäneistä tyyleistä.

Ralph Lauren hyödyntää klassisia maskuliinisia elementtejä myös kehysmallistossaan. Laatikkomaiset mustat muovikehykset kuuluvat Ralph Laurenilla niin miesten kuin naisten mallistoon, sillä hyvä ja ajaton design ei katso sukupuolta. Tummat kehykset henkivät suunnittelijalle ominaista itsevarmuutta.

2. Aito klassikko sopii juuri sinun elämääsi

Housupukujen lisäksi Ralph Lauren tunnetaan vapaa-ajan vaatteistaan: huolitelluista urheiluasuista ja siististä cowboyhenkisestä denimistä.Ralph Lauren oli yksi niistä amerikkalaissuunnittelijoista, jotka tekivät mutkattomasta sporttityylistä ja farkuista hyväksyttävää myös yhteiskunnan ylemmissä luokissa.

Ralph Lauren kehykset ja sporttinen denim

Hän keksi, että arkisetkin vaatteet voivat olla klassikoita ja että välillä tekee hyvää pukeutua raikkaisiin perusväreihin. Joskus yksinkertainen, tavallinen ja helppo on mitä elegantein valinta.

Kehyksissä tämä tarkoittaa muovikehyksiä, joissa hillitty muoto yhdistyy heleisiin väreihin. Ne ovat yhtä aikaa tyylikkäitä ja rentoja – ja näyttävät siksi upealta monenlaisten asujen kanssa.

3. Aito klassikko kuiskaa eikä huuda

Ralph Lauren on pysynyt uskollisena omalle tyylilleen uransa alkumetreiltä saakka. Klassikkomallit ovat päivittyneet kunkin vuosikymmenen siluettien mukaan, mutta pääelementit ovat pysyneet ennallaan. Asut ovat usein yksivärisiä tai valmistettu aikaa kestävistä ruutukuoseista. Ralph Laurenin asut eivät ole koskaan erityisen trendikkäitä. Sen sijaan ne ovat aina saaneet kantajansa näyttämään huolitellulta ja siistiltä.

Ralph Laurenin vaimo Ricky, jonka kanssa suunnittelija on pitänyt yhtä vuodesta 1964, on malliesimerkki Ralph Lauren -naisesta. Tämä pukeutuu mustaan, valkoiseen, harmaaseen beigeen ja ruutukuoseihin – ja hänen asuvalintansa kautta historian toimisivat myös tänä päivänä.

Ralph Lauren kehykset ja klassinen ruutu

Kehyskuoseissa Ralph Laurenin valinta on tietenkin kilpikonnakuosi, joka huokuu vuosikymmenestä toiseen perinteikästä hyvää makua, ja jossa on ripaus yläluokkaisuutta. Sen mallistoissa on tarjolla useita vaihtoehtoja kuosiklassikosta – eli jokainen voi löytää oman väri- ja malliyhdistelmänsä. Aidon klassikon tapaan kilpikonnakuosi kuiskaa eikä huuda.


Lue myös:

Tyylivaikuttaja Enni Koistisen sykähdyttävät kehysvalinnat

Tärkeimmät tyyli-ikonit ovat nyt 50+

 

Lisää kauden upeita uutuuskehyksiä instru.fi. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrumentariumin myymälöistä.

Avainsanat: