20.06.2018By: Instrumentarium

Sara La Fountain kehysostoksilla: löysin itselleni sopivat vaihtoehdot


Sara La Fountain on tv-kokki, keittokirjailija, juontaja – ja uunituore silmälasien käyttäjä. Instrun kehysasiantuntija Leea Hotti paransi Saran kehystrauman ja toi tyyliin uutta bisnessärmää.

Sara LaFountain silmälasit

Vanhan ajan pyöreät metallikehykset ovat nyt todella trendikkäät. ”En olisi sovittanut tätä Ray-Banin mallia ilman optikon vinkkiä. Ne näyttävät tosi hyvältä!”

Sara La Fountain tuntee ruokamaailman ja hyvinvoinnin trendit. Hän on opastanut suomalaisia kokkaamaan smoothieita, raikkaita salaatteja, australialaistyyppisiä mereneläviä ja newyorkilaisia herkkuja. Nyt Sara on osakkaana uudessa tamperalaisravintola Kuumassa, joka keskittyy terveellisiin makuelämyksiin.

Kehystrendit sen sijaan ovat olleet vieraampi juttu. Sara ei ole käyttänyt silmälaseja vuosiin, mutta nyt uusillle kehyksille on tarvetta: visuaalista työtä tekevä Sara on huomannut silmiensä väsyvän päivän mittaan. Siksi Sara suuntasi Instrun kehysasiantuntijan luo, joka auttoi Saraa poimimaan uutuuskehyksistä hänen tyyliinsä parhaiten sopivat pokat. Mukaan tarttuivat yhdet keveät arkikehykset, yhdet särmikkäät bisneskehykset sekä modernia ja retroa yhdistävät aurinkolasit.

”Parhaat ostokset tekee yleensä jonkun toisen kanssa, kun voi peilata omia tyylivalintojaan. Se voi olla kaveri, perheenjäsen –  tai osaava myyjä. Kehysasiantuntija auttoi todella paljon trendien kanssa. Löysin juuri itselleni sopivat, mikä ei olisi onnistunut yksin,” Sara kertoo.

”Sara teki todella rohkeita ja persoonallisia valintoja,” Instrun kehysasiantuntija ja optikko Leea Hotti kiittelee.

Sara LaFountain silmälasit

Ennen sovitushetkeä Saralla oli mielessä eräs ajankohtainen kehysmalli: vaalea muovikehys, joka sopii kaikkien asujen kanssa ja tuo kasvoille ryhtiä silloin, kun aamulla ei tee mieli meikata. Leea Hotti etsi toffeensävyisten kehysten joukosta juuri sen oikean. Chloén kookkaat kehykset asettuvat täydellisesti juuri kulmakarvojen alle.

”Teen tosi paljon työtä silmilläni. Ruoanlaitto on visuaalista työtä: se vaatii tarkkuutta ja koristelua. Näen hyvin ilman laseja, mutta silmäni ovat alkaneet väsyä. Nämä kehykset sopivat täydellisesti arkipäiviin,” Sara kertoo.

”Tämä malli sopii täydellisesti juuri Saralle. Isossa kehysmallissa on erityisen tärkeää, että se ei nouse kulmien päälle vaan ne jäävät näkyviin,” Leea selittää.

Sara LaFountain silmälasit

Kuulaiden kehysten vastapainoksi Sara halusi vahvat kehykset. Stella McCartneyn mustat muovikehykset ovat veistoksellisen paksut, muoto kauniisti kaartuva ja kulmissa on erottuvat kultaniitit.

”Näitä käytän hieman harvemmin, kun kaipaan asuun lisää vahvuutta. Nämä ovat erinomaiset bisneslasit,” Sara kiittelee.

”Saralla on vahvat piirteet ja kulmakarvat, joten niihin on helppo yhdistää jykeväkin kehys,” Leea arvioi.

Sara LaFountain aurinkolasit

Aurinkolasihyllyllä Sara ja Leea ihastuivat samaan malliin. Max Maran kehykset kaartuvat 1950-luvun hengessä tiukasti ylöspäin. Itse linssi on ajankohtaisen pienikokoinen, ja filmitähtimäisen volyymin tuovat paksut kehykset.

”Halusin aurinkolasit, joissa on jokin juju. Näissä todellakin on. Näissä on juuri tämän ajan muoto – ja jotakin ekstraa,” Sara iloitsee.

”Kun linssi on tumma ja peittävä, kehyksen kanssa voi vähän hullutella. Nämä ovat persoonalliset, rajoja rikkovat filmitähtilasit,” Leea sanoo.

 

Sara LaFountain aurinkolasit

Salvatore Ferragamon kehys on täynnä tyylikkäitä yksityiskohtia: siinä yhdistyy tumma vihreä ja ruusukulta sekä metalli ja muovi.

Sovitushetki näytti kehysten monipuolisuuden: yhdenlaiset kehykset tuovat Saran kasvoille pehmeyttä ja valoa, toiset taas särmää ja vahvuutta.

”Käytin laseja viimeksi teini-ikäisenä, ja siitä jäi jonkinlainen trauma. En koskaan näyttänyt omalta itseltäni. Nyt tilanne on aivan toinen. Haluan lasit!”

Sara LaFountain aurinkolasit

Fleyen aurinkolaseissa on sama toffeinen sävymaailma kuin Saran lempisilmälaseissa. Sävy ja perhosmalli tekevät kokonaisuudesta kevyen.

 

Kaikki kauden kehysmallit hintoineen löydät www.instru.fi. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrun myymälöistä.

Lisää inspiraatiota löydät Instrun FacebookistaInstagramista ja Youtubesta.

Lue myös:

Tunnetko kasvotyyppisi? Opi omat piirteesi ja löydä juuri sinulle sopivat kehykset

Etsitkö uutta luottokehystä? 3 x uusi suosikki silmälasityylin päivitykseen