06.05.2016By: Instrumentarium

Silmälasitrendit kulkevat käsi kädessä aurinkolasimuodin kanssa


Silmälasitrendeissä näkyvät samat teemat kuin aurinkolasimuodissa, mutta muodot ja linjat ovat usein hillitympiä. Haastattelimme Instrumentariumin valikoima- ja esillepanosuunnittelija Hanna Ojalaa, joka kertoo minkälaiset lasit ovat trenditietoisen valinta tänä vuonna.

silmälasikollaasi

Pyöreät
Vaikka silmälasikehykset seuraavat samoja muotivaikuttimia kuin aurinkolasit, näkyy niissä yksilöllisyys selkeästi enemmän. Silmälaseilla korostetaan omia parhaita kasvonpiirteitä, kun taas aurinkolaseilla voi hullutella. Kuten aurinkolaseissa, myös silmälaseissa pyöreä muoto on nyt trendikäs valinta. Pyöreitä löytyy nyt niin ohuina metallisankaisina kuin näyttävinä muovisinakin. pyöreät silmälasitrendit
Pilotit
Hurjilla muodoilla leikittelyn sijaan, on silmälasien tärkeämpää korostaa silmän muotoa sekä kulmakarvan ja leuan linjaa. Tämän vuoksi silmälasikehyksissä näkyy esimerkiksi pilottitrendi huomattavasti hillitymmin kuin aurinkolaseissa. Pisaramuoto on häivytetympää. Piloteista muistuttaa ylälinjan vahvuus.
-Keke-linja on fashion statement ja tyyli voi olla boheemin naisellinen tai rock-henkinen, Hanna Ojala Instrumentariumilta kertoo.
pilotti silmälasitrenditTekniset yksityiskohdat
Voimakkaan graafiset linjat eivät usein ole suosikkivalinta korostamaan kasvojen parhaita piirteitä. Sen vuoksi silmälaseissa suositaan usein pehmeitä maanläheisiä muotoja. Yksityiskohdilla on kuitenkin turvallista leikitellä. Tekniset yksityiskohdat tulevatkin laseihin talvea kohden. Teknisyys ja sporttisuus on selkeä laajalle levinnyt muotitrendi, mutta laseissa se näkyy naisellisten linjojen pehmentämänä.
tekniset silmälasitrendit
Printit ja kuosit
Printtejä ja kuoseja tullaan näkemään kehyksissä pitkin vuotta. Esimerkiksi farkkuteemaa nähdään niin kuosina kuin myös inspiraation lähteenä kehysten yksityiskohdille. Paljon nähdään esimerkiksi farkkutyylisiä niittauksia. Tulevan kesän hittivärit ovat nude ja vihreä kaikissa sävyissään, mutta erityisesti opaalin vihreä on pinnalla. Myös kukkakuosit ja -printit ihastuttavat sangoissa. Loppuvuotta kohden tullaan näkemään enemmän vahvoja värejä ja luonnonmateriaaleja, kuten kiveä ja puuta, Ojala kertoo.Kuosit silmälasitrendit