12.06.2017By: Instrumentarium

Sofia Ruutu kehyskaupoilla: ”Oma tyyli pitää näkyä myös kehyksissä”


Muotiblogaaja ja malli Sofia Ruutu nähdään harvemmin julkisuudessa silmälasit päässä. Silmälasit ovat kuitenkin ykkösvalinta kotiin ja koulunpenkille. Nyt on aika päivittää arkikehykset Instrumentariumin kehysasiantuntijan avustuksella.

SofiaRuutu_10

Tyylitaituri Sofia Ruudulle omalla persoonallisella lookilla on suuri merkitys. ”Tyyli merkitsee mulle todella paljon. Se voi antaa erilaisen startin päivään ja tuoda itsevarmuutta. Stressaavuuden vastapainoksi elämässä pitää olla kevyitä ja mielekkäitä asioita. Muoti ja estetiikka on mulle oma tila, jossa viihdyn ja josta tulee hyvä mieli”, Sofia kertoo.

”Syksyllä minun olisi tarkoitus palata takaisin koulun penkille. Koulussa silmälasit päihittävät piilarit. Haluan, että lasit ovat osa tyyliäni ja sopivat eri asujen kanssa. En etsi tavanomaisia kehyksiä. Kehysten tulee olla sekä klassiset että näyttävät, eikä niihin saa kyllästyä ihan heti”, Sofia tarkentaa toiveitaan.

Seuraavassa Instrun kehysasiantuntija Pirjo Piispasen suositukset Sofialle. Mitkä ovatkaan tämän hetken tyylikkäimmät kehysmallit ja persoonallisimmat aurinkolasimallit?

SofiaRuutu_1

Materiaalien yhdistely tuo mielenkiintoa klassiseen malliin

”Sofia toivoi ensisijaisesti pyöreitä laseja. Lähdin liikkeelle sovittamalla hänelle Saint Laurentin havannanruskeita kehyksiä. Kehyksessä on hauskaa vahvan ja keveän yhdistelmää. Kehysten tuoma erilainen ilme ei kuitenkaan varasta kantajansa persoonallisuutta. Malli on klassinen, mutta metalliset aisat tuovat kehykset tähän päivään. Säädettävät nenätyynyt tuovat ilmavuutta kasvoille ja tilaa silmille.”, Piispanen neuvoo.

Keskity kehyksen muotokieleen

”Jos kokopyöreä kehys ei istu tyyliin, kannattaa kokeilla mallia, jossa vain kehyksen alaosa on pyöristetty. Muotokieli on kehyksen tärkein ominaisuus. Pieni kulma kehyksen yläkulmassa tuo kookkaisiin kehyksiin keveyttä. Imartelevan muotonsa ansiosta Saint Laurentin kehys istuu mainiosti myös Sofian siroille kasvoille”, kertoo Piispanen.

SofiaRuutu_3

Vaihda ilmettä säännöllisesti

”Uusia kehyksiä valitessa haluan aina lähteä muuttamaan asiakkaan tuttua tyyliä. Erityisesti paljon laseja käyttävien kohdalla on kiva muutaman vuoden välein vaihtaa ilmettä. Joskus asiakkaat saattavat tarvita rohkeutta ja tukea muutokseen. Stella McCarneyn vaaleanpunaiseen taittava kehys eroaa täysin Sofian aiemmasta kissamaisesta kehyksestä. Kehyksen mielenkiintoinen materiaali on tehtu luonnonmukaisesta bio-asetaatista”, paljastaa Pirjo Piispanen.

SofiaRuutu_4

Pilotti on täällä taas!

”Pilotti palaa aina ajoittain muotiin. Kuuden vuoden takaisen pilottihuipun jälkeen se tekee jälleen uutta tulemistaan. Ray-Banin kultainen pilottikehys on samaan aikaan klassinen ja trendikäs. Kehysten kultaisen sävyn ja Sofian vaalean tukan yhdistelmä on valtavan upea. Sofian siroille kasvoille istuu todella hyvin erikoisemmatkin kehysmallit”, kehysasiantuntija Pirjo Piispanen kehuu.

SofiaRuutu_5

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät ilmeen

”Muotimaailman kapinallisen, Stella McCartneyn aurinkolasimallisto on raikkaan erilainen. Kehyksissä on ihanan erilaista ja näyttävää muotoilua. Yksilöllisen mallin lisäksi myös materiaalit poikkeavat. Mallisto on tehty pääasiassa kierrätysmateriaaleista. Nämä kissamaiset kehykset ovat mainio esimerkki mallistosta. Kehyksen yläreunaa rajaava ketju on pieni, mutta olennainen yksityiskohta”, huomauttaa kehysasiantuntija.

SofiaRuutu_7

SofiaRuutu_9

Leiki linsseillä

”Aurinkolasien linsseissä tapahtuu nyt paljon. Samalla kun peililinssi täyttää Lontoon katukuvan viileydellään, luo liukuvärjätty linssi herkkyyttä kesäpäivään. Vaikka Guccin musta kehys on massiivinen ja tumma, liukuvärjätty linssi tekee kehyksistä keveämmät. Stellan monivärisissä kehyksissä taas vaaleampi linssi jatkaa aurinkolasien hempeää värimaailmaa”, kehysasiantuntija vertaa.

Vaikean valinnan jälkeen Sofia päätyi Saint Laurentin havannan ruskeisiin ja mustiin kehyksiin. ”Vielä kesän ajan pidän piilolinsseja ja nautiskelen mökkeilystä. Syksyllä koulun penkille palatessani kaivan esiin uudet kehykseni. Eläväinen havannanruskea on tasaista ruskeaa helpompi yhdistää vaatteisiin. Valitsin kakkoskehyksiksi mustat kehykset, sillä haluan minulla olevan kaksi täysin erilaista kehystä eri asukokonaisuuksia varten”, Sofia kertoo.

”Omistan useita aurinkolaseja, mutta niistä käytössä ovat vain noin kolmet. Kokoelmasta löytyy todella vanhoja malleja mutta ne ovat niin hauskoja, etten uskalla luopua niistä. Talvella tykkään käyttää isompia ja raskaampia aurinkolaseja, kun taas kesällä useimmiten valitsen hieman kevyemmät aurinkolasit. Stellan hauskat kissamaiset lasit puhuttelivat minua heti. Näissä on todellinen turbomammafiilis”, Sofia naureskelee.

Kaikki silmä- ja aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.

Myös he ovat käyneet Instrun kehysasiantuntijalla:

Anni Hautala

Kiira Korpi 

Janita Autio

 

Teksti: Nina Alanko
Kuvat: Saara Majanne