18.07.2018By: Instrumentarium

Stella McCartney – ekoluksuksen edelläkävijä uudistaa myös kehysmuotia


Stella McCartney on tehnyt luksuksesta eettistä ja tyylikkäästä kaupunkimuodista aavistuksen leikkisämpää. Merkin kehyksissä tämä tarkoittaa täydellisiä peruskehyksiä ja materiaaleja, jotka eivät rasita luontoa turhaan.

Stella McCartney kehykset

Muotisuunnittelija Stella McCartney on monen trendin edelläkävijä: hän perusti oman ekologiseen ajatteluun perustuvan muotitalonsa jo vuonna 2001 ja aloitti sporttivaatteiden suunnittelun Adidakselle vuonna 2004. Tänä päivänä sekä ekologinen luksus että urheiluvaatemuoti ovat muotimaailman isoimpia trendejä. Ei siis ihme, että englantilainen McCartney on pyydystänyt lukuisia suunnittelijapalkintoja, valittu Yhdysvaltalaisen Time-lehden 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle ja saanut myös kuninkaallisen kunniamerkin saavutuksistaan kulttuurin saralla. Sama edelläkävijyys näkyy myös merkin kehysmallistoissa.

Riko sääntöjä tyylillä

Kun McCartney perusti muotitalonsa, ekologisuudella oli muotimaailmassa varsin negatiivinen klangi. Se kuulosti nuhjuisilta kierrätysmateriaaleilta, huonosti istuvilta hippivaatteilta ja haalealta sävypaletilta. McCartney määritteli eettisen luksuksen uusiksi. Hän tavaramerkeikseen ovat muodostuneet väljät housupuvut, elegantit puserot, kynähameet ja pitkähihaiset mekot, joiden hienostunut siluetti saa kontrastia katumuodista ammentavista printeistä ja eläinkuoseista. Silmälasikehykset täydentävät modernin siluetin: kehyksissä on klassinen suorakulmainen tai pyöreä muoto, jota peittää hillitty tasaväri tai kilpikonnakuosi. Ne sopivat vähäeleisten kokonaisuuksien ystäville ja niille, jotka haluavat klassiset kehykset villimmän asun pariksi. Stella McCartney kehykset

Ole piiloeko

Stella McCartney ei käytä nahkaa eikä turkista, mutta silti merkin laukuista ja asusteista on tullut muodin klassikoita. Ketjukoristeinen Falabella-laukku ja korokepohjaiset herrainkengat ovat merkin vegaanisia klassikkoasusteita. Merkki myös tarkkailee käytettyjen luonnonmateriaalien ekojalanjälkeä, ja valitsee vähiten luontoa kuormittavat vaihtoehdot. Kehyksissä ekologisuus tarkoittaa uudenlaisen kehysmateriaalin käyttämistä: Stella McCartneyn kehykset muotoillaan selluloosapohjaisesta materiaalista, joka on kestävää ja kaunispintaista, mutta myös täysin maatuvaa ja kierrätettävää. Stella McCartney kehykset

Levitä hyvää

Stella McCartney edustaa monia hyviä arvoja, mutta suunnittelija ei  levitä sanomaa saarnaamalla. Hän näyttää mieluummin hyvää esimerkkiä. Hyväntuulisuus näkyy niin merkin hilpeissä mainoskampanjoissa kuin vaikkapa McCartneyn Adidas-mallistoissa, jotka ovat alusta alkaen yhdistäneet naisellisia linjoja perinteiseen sporttityyliin. Tavoite on tehdä elämästä mahdollisimman mukavaa itselle ja muille. Siksi muotituotteiden tulee olla ympäristöä huomiovia, funktionaalisia ja erinomaisen kauniita.

Tutustu Stella McCartneyn kehysmallistoon. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrumentariumin myymälöistä.
Jokaisesta heinäkuussa myydystä Stella McCartneyn kehyksistä lahjoitetaan 5€ Suomen Luonnonsuojeluliitolle. 


Lue myös:

Sara La Fountain kehysostoksilla: löysin itselleni sopivat vaihtoehdot

Guccin kolmet kasvot: hittimerkin uutuuskehykset inspiroivat kolmeen eri tyyliin