22.04.2016By: Instrumentarium

Suunnittelijan luona: Fleye


Skandinaavisen muotoilun kotimaa Tanska on vaikuttanut laajasti trendeihin ympäri maailman. Tanskasta tulee myös pieni, mutta särmikäs Fleye-silmälasimerkki. Brändin pääsuunnittelija ja äiti Annette Saust Estø aistii tulevat silmälasitrendit muoti- ja sisustusmaailman tuulista. Tällä hetkellä hän uskoo 70-luvun voimaan. 

 

AnnetteEsto_Fleye

 

Miten aistit tulevat trendit? 

– Pidän itseni ajantasalla seuraamalla muoti- ja sisustustrendejä. Niiden linjat kertovat, mihin silmälasitrendit ovat menossa. Tiimimme seuraa tiiviisti myös alan kirjoja, joissa trendiennustajat kertovat seuraavien vuosien tyylisuuntaukset.

Miten suunnitteluprosessi etenee? 

– Jos kauden iso trendi on 1970-luku, tutkin eri lähteistä minkälaista silmälasimuotia silloin käytettiin. Tyyli päivitetään tähän päivään ja lisätään vahva annos Fleye DNA:ta.

Mikä on tämän hetken isoin trendi? 

– Minun näkökulmastani se on 1970-luku.  Ihmiset sisustavat taas tiikki-huonekaluilla sekä marmorilla ja seinissäkin saa jälleen olla väriä. Materiaalit kuten marmori, messinki ja kupari nostavat päätään. Viimeisimmässä kokoelmassamme näkyykin esimerkiksi juuri marmori ja kiiltävää kupari.

Mitä kehysmuodissa tapahtuu seuraavaksi?

– Tulemme näkemään paljon flat front -tyyliä.  Tätä on näkynyt jo runsaasti aurinkolaseissa ja seuraavaksi näemme sitä silmälasi-designissa. Fleye on kokeilullinen brändi ja testaamme usein erilaisten materiaalien yhdistelmiä. Tällä hetkellä työstämme värjättyä puutua, nahkaa ja ohutta kiveä kehyksissämme.

Kerro jotain Fleye-brändistä, jota emme jo tiedä? 

– Fleye nimi tulee sanoista Fine Looking Eye ja se on samalla synonyymi englanninkielen sanalle ”lentää”,  mikä viittaa  höyhenen kevyisiin kehyksiimme.

fleye silmälasimallit

 

Katso vielä video. Annette kuvailee tiiminsä vahvuuksia näin: