10.10.2018By: Instrumentarium

Syksyn 3 tärkeintä muotihankintaa – ja kuinka ne pelastavat tyylisi


Tänä syksynä ajankohtaisuus ei vaadi suurta shoppailurupeamaa, vaan yksi hyvä hankinta riittää päivittämään koko tyylin. Valitsimme kolme täydellistä trendiä, joihin kannattaa sijoittaa juuri nyt ja jotka herättävät vanhatkin vaatteet uuteen kukoistukseen. Ps. näitä kannattaa nuuskia myös kirppareilta.

Syksyn top 3 trendit

 

Vuosikymmenen villakangastakki

Juuri nyt on ilo asua pohjoisessa, sillä kauden ehdoton ykköstrendi ovat muhkeat jättitakit. Se tarkoittaa, että kaupoissa on kerrankin tarjolla laaja valikoima takkeja, jotka ovat yhtä aikaa paksuja, pitkiä ja hyvännäköisiä. Trendin nerokkain tulkinta ovat kookkaat, harmaaruudulliset villakangastakit – siis sellaiset pakkaspäivän pelastajat, joita haluaa käyttää ainakin seuraavan vuosikymmenen. Harmaaruudullinen villakangastakki voi olla maskuliinisen suoralinjainen ja leveähartainen Stella McCartneyn ja Calvin Kleinin tyyliin tai kapeaharteinen ja tiimalasimallinen Balenciagan ja Altuzarran tapaan. Upea takki riittää pelastamaan koko syksyn ja talven: tutut talvikengät, farkut, pipot ja käsineet saavat nekin uutta hehkua kunnon päällystakista. Huom! Paksuja laadukkaita 1960–1980-lukujen ruutuvillakangastakkeja voi bongata säännöllisesti kirppareilta, ja pitkät naiset voivat tarkistaa myös miestenosaston valikoiman.

 

Villakangastakit

Voimapinkki

Tänä syksynä New Yorkin FIT -muotimuseo omistaa kokonaisen näyttelyn vaaleanpunaiselle, tuolle yksien rakastamalle ja toisten vihaamalle värille. Se on vilkkunut trendikartalla jo useampia vuosia, mutta vasta nyt muotimerkit tarttuvat värin helppokäyttöisimpään sävyyn: syvään fuksiaan. Väri tekee asukokonaisuudelle ihmeitä, sillä se on yhtä aikaa energinen ja elegantti. Se toimii myös loistavasti mustan kanssa. Sanalla sanottuna se on täydellinen lisä syyskauden vaatekaappiin. Mustan asukokonaisuuden kanssa voi pukea esimerkiksi fuksianpunaisen käsilaukun tai nahkahansikkaat Chanelin tyyliin tai vaihtaa harmaan neulepaidan fuksiaiseen Ulla Johnsonin inspiroimana. Jos kaipaa todellista vitamiinipommia, voi kokeilla pitkähihaista fuksianpunaista arkimekkoa Tory Burchin tyyliin. Yhtä kaikki, arjesta tulee 100-prosenttia vähemmän harmaata.

Fuksia arkimekko

Kynähame

Tänä syksynä alaosat kapenevat vartalonmyötäisiksi: housujen lahkeet nipistyvät sikarimallisiksi ja helmat kaartuvat kynähameiksi. Kynähame on erityisen inspiroiva ja monipuolinen vaatekappale. Louis Vuitton esitteli tweed-kankaisen version, joka puetaan väljän urheilukankaisen paidan kanssa. Hermès yhdistää omansa lentäjätakkiin ja helman alle ulottuviin saappaisiin. Givenchy puolestaan täydensi raidallisen kynähameen ja ohuen punaisen puseron yhdistelmän isosolkisella vyöllä, joka vinkkaa 1990-luvulle. Kynähame sopii siis yhtä lailla sporttityyliin, viileän sään nujertamiseen kuin vetävän tiimalasisiluetin luomiseen. Mikä muu vaatekappale voi juuri nyt väittää samaa?

Syksyn trendi kynähame

Lue myös:

Työtyylin aakkoset syksyllä 2018

Miten kehystrendit syntyvät? Instrun asiantuntija vastaa ja paljastaa tulevat megatrendit

Kauden kehysmallit hintoineen löydät www.instru.fi. Tervetuloa sovittamaan Instrun myymälöihin – näin löydät juuri sinulle sopivat lasit.