12.09.2017By: Instrumentarium

Syksyn ja talven trendikatsaus: punainen, folklore ja höyhenenkeveys ovat kehysmuodin uudet tulokkaat


Syksyn kehystyylissä tumma punainen korvaa mustan, klassikkokuosit saavat päivityksen ja mukavuus muuttuu tyylikkääksi.

Kauden väri: portviini

Syksyn ehdoton ykkösväri on punainen. Kauden muotinäytöksissä mallit puettiin punaiseen kirjaimellisesti päästä varpaisiin: niin saappaat, kapealahkeiset housut, mekot, muhkeat päällystakit kuin käsilaukutkin loistivat energisissä punaisen sävyissä – silmälaseja unohtamatta. Kehyksissä paras punasävy on elegantti portviinin punainen. Se kestää aikaa ja saa ihon salavihkaa hehkumaan.

Portviinin sävyt kukoistavat muun muassa Voguen ja Guccin kehysmallistoissa.

punainen_kuvapunainen

Kauden kuosi: vahva folklore

Värikylläinen folklore on yksi syksyn kiehtovimmista trendeistä. Siihen kuuluu täyteläisten värien ja vahvojen kuosien yhdistely. 1970-luvusta ammentavan pukeutumistyylin edelläkävijä on Guccin suunnittelijatähti Alessandro Michele. Folk toimii myös kehyksissä.  Tänä syksynä kehyssuunnittelijat ovat innostuneet tekemään uusia tulkintoja klassisesta havanna- eli kilpikonnakuosista. Ruutu- ja raitakuvioiset kehykset murretuissa sävyissä puolestaan kumartavat tyylikkäästi 1970-luvulle. Folkeimmat kehykset yhdistävät kahta tai useampaa erilaista kuosia.

Folk ja havanakuosi ovat innostaneet muun muassa Burberrya, Fendia ja Guccia.

 

folkkuosi_kuvafolkkuosi

 

Kauden tulokas: ikkunakehykset

Syksyn muotinäytöksissä suunnittelijat pureutuivat kylmän kauden ikuisuusongelmaan: miten kauniin asun ylle raaskii pukea päällystakin. Ratkaisu on yllättävän helppo. Kun takki on läpinäkyvää muovia, suojaa se sateelta ja tuulelta mutta jättää alle puetun mekon näkyviin. Myös kehyssuunnittelijat ovat innostuneet läpikuultavista materiaaleista, jotka jättävät paljon kaunista näkyviin. Kaikkein vähävärisimmät kehykset antavat kasvojen ihon kuultaa läpi. Sävytetyt läpikuultavat materiaalit taas kiinnittävät huomion kehysten tyylikkäisiin metallirakenteisiin, jotka kuultavat kehyksen läpi.

Läpinäkyvät materiaalit ovat inspiroineet muun muassa Chloén, Calvin Kleinin ja Tommy Hilfigerin kehyksiä.

 

lapikuultavat_kuva

 

 

lapikuultavat

Uusi klassikko: tuplasilta

Muotiväen rakastama kaksinkertainen nenäsilta vaikuttaa tulleen silmälasimuotiin jäädäkseen. Kehysmalli kehitettiin alunperin lentäjien aurinkolaseja varten, ja siltojen väliin jäävä kolo nimettiin luodinreiäksi. Tuplasilta henkii yhä viileää lentäjätyyliä, mutta näyttää silmälasikehyksissä tyylikkään veistokselliselta. Se toimii niin metalli- kuin asetaattikehyksissäkin.

Ray-Ban, Carrera ja Fleye taitavat tuplasiltatyylin.

 

tuplasilta_kuvatuplasilta

 

 

Kauden materiaali: titaani

Miltä kuulostaisivat silmälasit, jotka eivät tunnu kasvoilla miltään? Kehysmerkit ovat kehittäneet uudenlaisia kehysmateriaaleja, jotka tekevät silmälaseista höyhenenkevyet. Erityisen kiehtova materiaali on monipuolinen titaani: se toimii sekä mattapintaiseksi harjattuna että kiiltäväksi viimeisteltynä. Fleye on erikoistunut keveisiin kehysmalleihin.

 

titaani

 

 

Kaikki jutun silmälasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.