07.03.2017By: Instrumentarium

Tässä tulevat vuoden 2017 tärkeimmät aurinkolasitrendit


Vuoden aurinkolasitrendien avainsanat ovat leikittely ja yksilöllisyys. Instrumentariumin aurinkolasivalikoimasta löytyy tärkeimmät trendit niin klassikkojen ystävälle kuin persoonallisempaa tyyliä hakevalle.

Aurinkolasimuodissa tapahtuu tänä vuonna paljon. Nappaa mieluisin trendisi tälle vuodelle ja sovella se omaan tyyliisi tai toimi aidon trendsetterin tavoin ja hanki statement-lasit, joissa yhdistyy useampi villitys.

Linssien värileikkiä

Viime kesän peililinssi on trendikäs vielä tänäkin kesänä, mutta sen rinnalle tulee muitakin herkullisia vaihtoehtoa kehystettäväksi. Värilliset linssit trendaavat tänä kesänä. Erityisesti vaaleanpunaiset, siniset, sekä keltaiset linssit ovat rohkean trendsetterin valinta tälle kesälle. Jos et osaa päättää, minkä värin haluaisit aurinkolaseihisi, valitse liukuvärjätyt linssit.

ALT17_reflection

Hempeät sävyt

Aurinkolasimuoti suosii tänä vuonna hempeiden sävyjen ystäviä linssien lisäksi myös kehysten sävyissä. Hailakan vaaleanpunaiset,  harmaat ja valkoiset kehykset yhdistettynä tummiin linsseihin tuovat kontrastia. Myös läpinäkyvät kehykset toimivat silmälasitrendien lisäksi myös aurinkolaseissa. Täysin mustien aurinkolasien ystävä valitsee pikimustia linssejään tukemaan mustat metalliset sangat.

ALT17_vaaleat

 

Täydelliset muodot

Vaikka pyöreät aurinkolasit eivät ole enää  mikään uusi juttu, jatkavat ne edelleen ensi kesän aurinkolasitrendien ykköskehysmuotona. Pyöreät linssit saavat olla tänä vuonna suuret. Myös pilottilasit, kissamaiset  ja neliön muotoiset lasit ovat ajankohtaisia, kunhan muoto vain on selkeä ja koko hieman överi. Villein trendien tulkitsija etsii nenälleen perhosmaiset, ulkonurkista  levenevät lasit.

ALT17_pyöreä

Geometrisen tasaiset linssit

Aurinkolaseissa tapahtuu nyt paljon ihan nenän edessä. Trendikkäässä flat front -mallissa laseissa kehykset ovat edestä tasaiset luoden virtaviivaisen vaikutelman. Kehysten sijaan suoran vaikutelman voi tehdä myös double-bridge, eli tuplasilta linssien ympäröivien kehysten välillä, joista ylempi on muodoltaan pitkä ja suora.

 

Materiaalien yhdistely

Vaikka metalli jatkaa kasvavana suosikkimateriaalina kehyksissä, eivät muoviset ole menossa minnekään. Siinä, missä metallikehykset pysyvät siroina, saavat muovikehyksiset aurinkolasit näyttää massiivisilta ja rihkamamaisenkin muovisilta. Trendikkäin ei kuitenkaan tyydy vain yhteen materiaaliin, vaan yhdistää aurinkolaseissaan esimerkiksi muoviset kehykset ja metalliset yksityiskohdat. Myös clip-on, eli silmälasien päälle kiinnitettävät aurinkolasilinssit tulevat taas.

ALT17_siroiso

Kaikki jutun aurinkolasit ovat ostettavissa Instrumentariumista. Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi ja seuraa Instrun FB-, IG- ja Youtube-kanavia.