31.01.2017By: Instrumentarium

Taviksesta trendsetteriksi – Leandra Medine ja Sophia Amoruso


Monelle muodin seuraaminen ja shoppailu on ajanvietettä, mutta miten käy, kun harrastuksen vie seuraavalle tasolle?  Muotimaailman uratähdet, Leandra Medine ja Sophia Amoruso keskittyivät tekemään sitä, mistä nauttivat ja lopulta kasvattivat harrastuksestaan miljoonien dollarien yrityksen.

TW_LeandraMedine_SophiaAmoruso_1

Blogista isoksi toimitukseksi

Leandra Medine aloitti Man Repeller -blogin vuonna 2010. Bussiness Insiderin haastattelussa hän kertoo blogin syntyneen ainoastaan halusta kirjoittaa. Man Repeller (suom. miehen karkottaja) keskittyi Medinen oman värikkään ja rohkeasti eri elementtejä yhdistelevän tyylin lisäksi esittelemään huippumuotia huumorilla ja rönsyilevällä tekstillä. Ennen kaikkea blogi esitteli vahvan pukeutumisfilosofian. Blogissa kannustettiin pukeutumaan juuri niin näyttävästi ja muodikkaasti, kuin itse haluaa, vaikka vastakkaista sukupuolta vähän kuvottaisikin.

TW_LeandraMedine_1

Nykyisin tuo harrastus on muovautunut palkintoja haalivaksi multimediabisnekseksi. Medinen johtamalla sivustolla on 27 työntekijää kirjoittajista taitelijoihin ja someguruihin.  Man Repelleristä on kasvanut lifestyle-alusta, joka inspiroi vierailijoitaan ilmaisemaan itseään pukeutumisen, kirjoittamisen ja videoiden avulla. Sivustolla on pukeutumiseen ja muotiin liittyvien postausten lisäksi työelämään ja populaarikulttuuriin liittyviä juttuja, haastatteluja ja podcasteja. Kaikki tutulla huumorilla, feministisellä asenteella ja runsaalla visuaalisella materiaalilla tarjoiltuna.

TW_LeandraMedine_2

Tee sitä, mitä rakastat

Viime vuosina eniten puhuttanut muotimaailman ryysyistä rikkauksiin- tarina kuuluu Sophia Amorusolle. Amoruso aloitti jälleen myymällä kirpputoreilta löytämiään vaatteita eBayssa nimellä Nasty Gal Vintage. Vaikka Amorusolla ei ollut koulutusta alalle ja hän oli työskennellyt ainoastaan erilaisissa pätkätöissä Subwaysta taidekoulun aulavahtiin, osoittautui Nasty Gal kannattavaksi heti sen ensimmäisestä päivästä lähtien. Syynä Nasty Galin menestykseen oli Amoruson luontaisen tyylitajun ja kirpparikäynneillä harjaantuneen silmän lisäksi pitkäjänteisyys ja ymmärrys siitä, kuinka esitellä vaatteet kiinnostavasti ja erottuvasti asiakkaille.

TW_SophiaAmoruso_2

Nykyisin Nasty Gal ei operoi enää eBayn kautta, vaan siitä on syntynyt yksi nopeinten kasvavista nettikaupoista. Brändillä on oma nimeään kantava vaatemallisto, joka on laajentanut pikkuhiljaa myös kenkiin, sekä uima- ja alusasuihin. Yrityksellä on noin 200 työntekijää Amoruson työskennellessä yrityksen johtotiimissä. Nasty Gal on kuitenkin säilyttänyt asenteensa ja tyylinsä, se erottuu kilpailijoistaan rohkeilla, vintage-tyylisillä vaatteillaan. Mutkikas tie menestykseen inspiroi Amorusoa keräämään oppimansa #GIRLBOSS-esikoiskirjaansa. Kirjalla hän on halunnut inspiroida ja rohkaista nuoria naisia käyttämään koko potentiaaliaan ja oppimaan tekemisestään työelämässä.

TW_SophiaAmoruso_1

Medinen ja Amoruson tuhkimotarinoita yhdistää ennen kaikkea asenne ja vastavirtaan uiminen. Medinen aitous silotellun blogimaailman keskellä sai hänet erottumaan joukosta ja kasvattamaan omaa brändiään. Amoruson menestys koulutustaustan ja alan kokemuksen puutteesta huolimatta osoittaa intohimoisuuden tärkeyttä työelämässä. Unelmat saavutetaan olemalla oma itsensä ja välittämällä aidosti siitä, mitä tekee.

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Nick Harvey/REX/Shutterstock, Broadimage/REX/Shutterstock, Dave Buchan/VAR/REX/Shutterstock, Lauren/WWD/REX/Shutterstock, Lozovsky/BFA/REX/Shutterstock, Scott/BFA/REX/Shutterstock,